وکیل تعزیرات

وکیل تعزیرات (4)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل تعزیرات

وکیل تعزیرات

 وکیل تعزیرات به چه کسی گفته می شود؟ آیا تاکنون برای شما پیش امده است که به وکیل تعزیرات نیاز داشته باشید؟ .وکیل تعزیرات را چگونه انتخاب کنیم؟ وکیل تعزیرات در جریان پرونده های مختلف چه می کند؟

 وکیل تعزیرات یکی از مهم ترین وکلای پایه یک دادگستری محسوب می شود که می تواند در روند دادرسی پرونده های مختلف نقش اساسی و بسیار مهمی را ایفا کند. وکیل تعزیرات بهتر از هر شخص دیگری از جریان دادرسی پرونده های مربوط به تعزیرات آگاهی دارد و میتواند به افراد کمک کند تا از تضییع حقوق خود جلوگیری کنند.

هنگامی که در مورد وکیل تعزیرات صحبت میکنیم، این سوال برای بسیاری از افراد پیش می آید که اصلا موضوع پرونده های مربوط به دعاوی تعزیرات چیست و چرا باید برای پیگیری آن به وکیل تعزیرات مراجعه کنیم؟

حقیقت آن است که دولت موضوع تعزیرات را با هدف جلوگیری و پیشگیری از جرایم اقتصادی و تخلفات مربوط به آن، بنیان گذاری کرده است و کسانی که دچار جرایمی همچون: احتکار، کم فروشی، قیمت گذاری غیر واقعی کالا و…. شوند را مجازات می کند. 

با توجه به این موضوع امروزه می توان در سراسر کشور، شعب مختلف سازمان تعزیرات حکومتی را مشاهده کرد. این سازمان ها جز ارکان های اساسی و اصلی تعزیرات حکومتی به حساب می آیند و متخلفان با قوانین را پیدا کرده و پرونده آنان را به دادگاه ذیصلاح ارجاع می دهند. وکیل تعزیرات به خوبی با تمامی این موارد آشنایی دارد و میداند که چگونه باید موضوع دعاوی پرونده های تعزیرات را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. به چند نمونه از مصادیق پرونده های مربوط به دعاوی تعزیراتی اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید و بدانید که وکیل تعزیرات در چه زمینه هایی می تواند به شما کمک کند:

تقلب و احتکار

 عرضه کالا خارج از شبکه

نداشتن پروانه بهره برداری

 فروش اجباری

 عدم درج قیمت

گران فروشی

اخفاء و امتناع از عرضه کالا

تخلفات و جرائم مربوط به قاچاق کالا و ارز و….

 وکیل تعزیرات کیست؟

شما باید این موضوع را بدانید که هر وکیل پایه یک دادگستری دارای تخصص و مهارت مختلفی است و نمی توان انتظار داشت که تمامی وکلا در زمینه خاصی فعالیت کنند و دارای مهارت یکسانی باشند. بنابراین برای انتخاب وکیل تعزیرات باید دقت داشته باشیم که وکیل کربوطه دارای تخصص و مهارت در زمینه بررسی پرونده های تعزیراتی است یا خیر. پرونده های مربوط به دعاوی تعزیرات که در سازمان تعزیرات حکومتی مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد دارای حساسیت های نسبتا زیادی هستند که بدون حضور یک فرد متخصص و حرفه ای در این زمینه نمی توان به خوبی و در کوتاه ترین زمان ممکن از حقوق طبیعی خود دفاع کرد.

 وکیل تعزیرات علاوه بر آنکه دارای تحصیلات حقوقی و پروانه وکالت هستند، باید در زمینه حل و فصل پرونده های تعزیراتی نیز دارای تجربه باشند. بدون داشتن تجربه نمی توان انتظار داشت که وکیل اختلال پیش آمده در جریان پرونده را بتواند در زمان کوتاهی حل کند و مورد پیگیری قانونی قرار دهد.

 وکیل تعزیرات با تکیه بر اطلاعات حقوقی که دارد، تمامی مراحل دادرسی و رسیدگی به پرونده را در کوتاهترین زمان ممکن طی می کند. هنگامی که در  مور تجربه وکیل تعزیرات صحبت می کنیم، دلیل اصلی ان شناسایی توانایی های وکیل مذکور می باشد. امروزه تعداد زیادی از وکلای پایه یک دادگستری در جامعه مشغول کار هستند اما همانطور که میدانید، همه این افراد باعث موفقیت پروده نمی شوند و حتی در برخی از موارد نیز احتمال شکست در پرونده را نیز دوبرابر می کنند.

 وکیل تعذیرات باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

شاید برخی از افراد با خود فکر کنند، همین که وکیل تعزیرات دارای تحصیلات حقوقی باشد برای سپردن وکالت پرونده به او کافی است اما فراموش نکنید که صرف داشتن تحصیلات نمی توان گفت که وکیل تعزیرات دارای تخصص است. به وکیلی متخصص گفته می شود که علاوه بر داشتن تحصیلات حقوقی، توانایی و مهارت لازم برای موفقیت در مراحل دادرسی را نیز داشته باشد. البته این موضوع در مورد تمامی مشاغل صدق می کند، افراد متخصص و حرفه در هر شغلی باید مراحل تئوری تحصیلی را طی کرده باشند و د رکنار ان با مهارت ها عملی نیز اشنایی داشته باشند. وکیلی که دارای پروانه وکالت باشد اما نتواند رد جریان دادرسی از ادله اثبات و مدارکی معتبر استفاده کند، به عنوان وکیل پایه یک دادگستری نمی تواند عملکرد خوبی داشته باشد و در راستای احقاق حق موکل خود قدم بردارد.

بر اساس آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های اخیر می توان گفت که سالانه تعداد زیادی از پرونده های تعزیراتی در مورد سازمان تعزیرات حکومتی مطرح می گردند و متاسفانه هر ساله نیز تعداد این پرونده ها در حال افزایش است و افراد زیادی با آنها درگیر می شوند. در چنین مواردی وکیل تعزیرات می تواند به عموم مردم کمک کند تا دچار کمترین آسیب و خسارت شوند.

توجه داشته باشید که رد پرونده های دعاوی تعزیراتی نیز همانند بسیاری دیگر از دعاوی، شاکی و متهم پرونده این اختیار قانونی را دارند که در روند دادرسی از وکیل تعزیرات کمک بگیرند. از آنجایی که بحث حقوقی تعزیرات دارای اهمیت بسیار زیادی برای قانونگذار کشور ما است و معمولا با هدف جلوگیری از بوجود آمدن اختلال اقتصادی پایه گذاری شده است، کاملا طبیعی است که در روند دادرسی آن سخت گیری شده باشد. همین موضوع باعث می شود تا اگر افراد نتوانند در محضر دادگاه به خوبی از خود دفاع کنند و از ادله کافی استفاده نکنند، رای نسبتا سختگیرانه ای صادر شود. وکیل تعزیرات علاوه بر ارائه دفاعیه از جانب موکل خود، مدارک و ادله قانونی را برای کاهش مجازات او تقدیم مرجع قضایی می کند.

وکیل تعزیرات و مشاوره حقوقی با او

هنگامی که در مورد وکیل تعزیرات صحبت می کنیم، این ابهام برای بسیاری از افراد بوجود می آید که اصلا موضوع تعزیرات در قانون کشور ما به چه معنا است و چه مفاهیم حقوقی در مورد آن وجود دارد؟ پرسیدن چنین سوالاتی کاملا طبیعی است و به هیچ عنوان نمی توان گفت که تعزیرات جز مباحث سطحی حقوقی است. یکی از خدمات اساسی و مهم وکیل تعزیرات، ارائه مشاوره حقوقی است. مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات دارای فواید بسیار زیادی است که در ادامه مطلب به ترتیب با انها اشنا خواهیم شد.

از آنجایی که قوانین مربوط به تعزیرات مرتبط با مفاهیم اقتصادی و مباحث تجاری در جامعه ما است، به همین خاطر افراد زیادی از آن اطلاع ندارند و در مورد جزییات آن آگاه نیستند. در چنین مواردی تکلیف چیست؟ آیا وکیل تعزیرات می تواند به عموم مردم کمک کند تا اطلاعات جامع و کاملی را در این زمینه به دست آورند؟

مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات این امکان را برای افراد بوجود می آورد تا پاسخ تمامی سوالات حقوقی خود را بدست آورند و از آنها اطلاع یابند. این موضوع کاملا صحیح است که در هر حرفه و شغلی، فرد متخصصی وجود دارد که بر تمامی جزئیات مسلط است و می تواند در کوتاهترین زمان ممکن، بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. در جریان پرونده های تعزیراتی نیز وکیل تعزیرات دارای مهارت و تخصص کاملی در زمینه موضوعات چنین پرونده هایی است و به همین خاطر هم می تواند بهترین عملکرد را در جریان دادرسی پرونده داشته باشد و تمامی اطلاعات مورد نیاز موکلان خود را نیز در اختیارشان قرار دهد.

جلسات مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات به گونه ای است که افراد می توانند پاسخ هرگونه ابهام و مسئله ای را دریافت کنند و به راحتی از جریان دادرسی پرونده های تعزیرات اطلاع یابند. هنگامی که افرادی که درگیر پرونده های تعزیرات می شوند از جریان دادرسی آن اطلاع ندارند و نمیتوانند از وکیل تعزیرات کمک بگیرند، معمولا دچار اطناب دادرسی می شوند و اطناب دادرسی نیز برابر است با پرداخت هزینه های بیشتر برای هر مرحله از دادرسی پرونده و از دست رفتن زمان افراد که در نهایت هم نتیجه مطلوبی ندارند. معمولا در اکثر مواردی که وکیل تعزیرات در جریان دادرسی پرونده حضور ندارد، حقوق افراد تا حد زیادی نادیده گرفته می شود انسان متحمل آسیب ها و خسارات بسیار زیادی می گردند.

روش های مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات

همانطور که اشاره کردیم، وکیل تعزیرات خدمات حقوقی گسترده ای را به موکلان خود ارائه می دهد که اصلی ترین ان، خدمات مشاوره حقوقی است. بنابراین افرادی که وکالت پرونده خود را به وکیل تعزیرات می سپارند دارای این اختیار قانونی هستند که با هماهنگی با وکیل تعزیرات در جلسه مشاوره حقوقی حاضر شوند.

معمولا در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات، علاوه بر اینکه افراد می توانند پاسخ ابهامات و سوالات ذهنی خود را دریافت کنند، به راحتی می توانند جوانب حقوقی پرونده خود را نیز مورد بررسی قرار دهند تا از نحوه دادرسی و مدت زمان آن اطلاع پیدا کنند.

نگرانی برخی از افراد برای مشاوره با وکیل تعزیرات آن است که از لحاظ زمانی و مکانی دارای شرایط استانداری نیستند و نمی توانند در هر زمانی که می خواهند به دفتر وکیل تعزیرات مراجعه کنند و مشکلات خود را بیان کنند و از راهنمایی های چنین وکیل متخصصی کمک بگیرند.

امروزه روش های مختلفی برای مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات وجود دارد که هر کس می تواند با توجه به محدودیت های زمانی و مکانی، موضوع پرونده و شرایط شخصی خود و وکیل، یکی از این روش ها را استفاده کند. روش های مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات به دو نوع حضوری و غیر حضوری تقسیم می شود.

در روش مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تعزیرات، افراد می تواند به صورت حضوری و با طی کردن مسیری خود را به دفتر وکیل برسانند و در زمان معینی، جلسه مشاوره را تشکیل دهند اما در روش مشاوره غیر حضوری با وکیل تعزیرات معمولا همه مردم می توانند در هر زمان و مکانی که هستند، بدون هیچ گونه محدودیتی با وکیل تعزیرات ارتباط برقرار کنند و پاسخ تمامی سوالات خود را از او بپرسند.

ارتباط برقرار کردن با وکیل تعزیرات برای مشاوره غیر حضوری از طریق راه های اینترنتی و تلفنی امکان پذیر است. اینترنت و تلفن همراه، جز آن دسته از تجهیزاتی هستند که امروزه در اختیار بسیاری از مردم کشور قرار دارد و به همین دلیل نیز عموم مردم در هرجایی که باشند می توانند از مزایای مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات استفاده کنند.

به تمامی افرادی که قصد استفاده از خدمات وکیل تعزیرات را دارند، توصیه میکنیم که قبل از انتخاب نوع مشاوره حقوقی از وکیل خود نیز مشورت بخواهند. وکیل تعزیرات با توجه به موضوع جلسه مشاوره و پرونده ای که شما در دست دارید، به شما کمک می کند تا از بهترین و کارآمدترین روش مشاوره حقوقی استفاده کنید.

وکالت دعاوی تعزیرات

 در برخی از موارد، وکیل متخصص و حرفه ای تعزیرات می تواند در مدت زمان بسیار کوتاهی باعث خاتتمه یافتن دعوای تعزیرات شود. وکیل تعزیرات از تمامی راه های میانبر و فرعی به نتیجه رساندن پرونده آگاهی دارد و به همین خاطر نیز گاهی با تکیه بر تجربیات گذشته به سراغ استفاده از روش هایی می رود که پرونده در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسد و کمترین آسیب به موکل او وارد شود. وکیل پایه یک دادگستری که وکالت دعاوی تعزیرات را میپذیرد باید به تمامی جوانب قانونی و حقوقی پرونده توجه داشته باشد و جزییات آن را نیز به طور موشکافانه ای مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.

جالب است بدانید که یک وکیل تعزیرات هوشمند می تواند با استناد به دلایل خاصی مانند موارد زیر، در کوتاهترین زمان ممکن و در همان ابتدا که موضوع پرونده اعلام می شود باعث خاتمه یافتن آن شود:

ایراد صلاحیت مرجع رسیدگی کننده

ایراد به جزمی نبودن دعوا

 ایراد مرور زمان

 ایراد نداشتن سمت

ایراد امر مطروحه

ایراد امر مختومه

ایراد به ذینفع بودن شاکی

 ایراد رد دادرس

بنابراین به تمامی افرادی که قصد دارند، وکالت پرونده خود را به بهترین وکیل تعزیرات بسپارند، توصیه می شود که دقت بسیار زیادی در هنگام انتخاب وکیل داشته باشند تا بتوانند بهترین و مناسبترین وکیل تعزیرات را برای سپردن وکالت پرونده خود به او، انتخاب نمایند.

بهترین وکیل تعزیرات کسی است که تمامی تعهدات خود در مقابل موکلش را به خوبی به جای آورد و به او کمک کند تا کمتر دچار آسیب و مجازات شود و در نهایت در مسیر اخذ حقوق او قدم بردارد. متاسفانه امروزه برخی از وکلا دچار تزلزل در شغل وکالت شده اند و منافع شخصی خود را بر منافع موکل خود برتر می دانند و همین موضوع باعث میشود تا نتوانند عملکرد نسبتا خوبی به عنوان وکیل تعزیرات در روند دادرسی پرونده داشته باشند.

وکیل تعزیرات و اهمیت حضور او در جریان دادرسی

سازمان تعزیرات حکومتی یکی از ارگان های زیر نظر قوه قضاییه محسوب می شود که مسئول و مرجع رسیدگی به انواع تخلفات اقتصادی، صنفی و بهداشتی است. اما در عمل می توان گفت که سازمان تعزیرات حکومتی مسئول و مرجع اصلی رسیدگی به تخلفات اقتصادی در حوزه های مختلف محسوب می شود. مهمترین مسائل تحت بررسی این سازمان را می توان کم فروشی، گران فروشی، احتکار و … دانست. به عبارت ساده تر سازمان تعزیرات حکومتی مسئول تنظیم بازار در کشور محسوب می شود.

اما نکته مهمی که وجود دارد این است که خود سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان یک مرجع قضایی شناخته می شود. بنابراین پرونده های قضایی در حوزه های گفته شده در این ارگان بررسی می شود و به مرجع دیگری ارسال نمی شود.

بنابراین شرایط دادرسی و بررسی پرونده نسبت به نهادهای قضایی مانند دادگاه های مدنی یا کیفری متفاوت است. از این رو گفته می شود وکلایی که در سایر حوزه های حقوقی فعالیت می کنند نمی توانند چندان در مسیر دادرسی سازمان تعزیرات حکومتی کارآمد باشد. بنابراین کاملا مشخص است که بهتر است در این مسیر از وکیلی آشنا به این امور تحت عنوان وکیل تعزیرات کمک گرفت.

بنابراین اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، روند دادرسی و بررسی پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی نسبت به سایر  ارگان های قضایی متفاوت است. از این رو بهتر است در این مسیر از وکیلی آشنا و تخصصی تحت عنوان  وکیل تعزیرات استفاده کرد.

حوزه تخصصی وکیل تعزیرات

همانطور که در بالا گفتیم، حوزه تخصصی تعزیرات حکومتی نسبت به سایر بخش های حقوقی مانند دادگاه های مدنی و کیفری تا حدودی متفاوت است. از این رو وکیل تعزیرات باید با این حوزه و روند آن آشنا باشد. اما به جز این لازم است که وکیل تعزیرات با حوزه های مختلف حقوقی آشنا باشد و به نوعی در حوزه های مختلف زیر تخصص کامل داشته باشد:

قانون مجازات اسلامی

قانون مجازات قاچاق

قانون امور گمرکی

قانون تشدید مجازات محتکران

قانون تعزیرات حکومتی

قانون مواد خوردنی و آشامیدنی

و …

همانطور که مشخص است یک وکیل تعزیرات حکومتی علاوه بر این که باید بر قوانین تعزیرات حکومتی مسلط باشد باید در حوزه مورد بررسی مانند قاچاق، گران فروشی یا احتکار و … تخصص کامل و کافی داشته باشد. در برخی از موارد وکیل تعزیرات به صورت تخصصی تنها بر روی یک یا چند مورد از موارد گفته شده ورود می کند. به طور مثال وکیل تعزیراتی که در حوزه امور گمرکی فعالیت می کند معمولا کمتر سراغ سایر امور می رود.

بنابراین حتی در حوزه تعزیرات نیز وکلا می توانند به صورت تخصصی بر یکی از انواع زیرشاخه های گفته شده فعالیت کنند. معروف ترین این زیر شاخه ها را می توان امور گمرکی دانست. بنابراین اگر شما نیاز به وکیلی برای آزاد کردن اجناس دپو شدن در گمرک دارید و یا این که به مشاوره حقوقی برای صادرات نیاز دارید یک وکیل تعزیرات در حوزه امور گمرکی می تواند گزینه اصلی شما باشد.

تعزیرات و گستره بالایی از تخلفات

مسئله مهمی که در مورد سازمان تعزیرات حکومتی و وکیل تعزیرات وجود دارد این است که گستره تخلفات در این حوزه نسبت به سایر حوزه های حقوقی بیشتر است. به عبارت ساده تر روش کنترل بازار و اقتصاد توسط تعزیرات حکومتی، جرم انگاری بسیاری از اعمال است.

به عبارت ساده تر قانونگذار در سازمان تعزیرات حکومتی سعی کرده با جرم انگاری هر رفتار غیر متعارفی دست مرجع قضایی و مجری قانون را برای کنترل اقتصاد و بازار باز نگه دارد. علت این امر نیز ساده و روشن است. عملا اقتصاد مهمترین جنبه از اجتماع را تشکیل می دهد. اگر اهرم اقتصاد از دست دولت و قوه قضاییه خارج شود عملا کنترل جامعه سخت و سخت تر می شود.

به عبارت ساده یکی از شاخص های مهم تشخیص وضعیت یک جامعه، بعد اقتصادی آن جامعه است. برای درک اهمیت این موضوع تنها کافی است به وضعیت امروز اقتصاد جامعه ایران نگاه کنید. هیچ عنصر اقتصادی ثبات کافی ندارد و خطر فروپاشی اقتصادی جامعه را تهدید می کند. این مسئله نشان می دهد که سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان مرجع اصلی نتوانسته این اهرم را به خوبی مدیریت کند و عملا این اهرم از دست دولت و قوه قضاییه خارج شده است.

این مسئله در حالتی رخ می دهد که قانون گذار با جرم انگاری هر رفتار غیر متعارف در بازار مانند تغییر قیمت، احتکار، کم فروشی و … سعی کرده است عملا دست مجری قانون برای کنترل بازار را باز نگه دارد. بنابراین باید دید چرا مجری قانون و یا مرجع رسیدگی به این جرائم نخواسته یا نتوانسته اند با وجود این ابزارهای قوی قانونی اقدام خاصی را در بازار انجام دهند. این سوالی است که شاید یک وکیل تعزیرات بتواند پاسخ منطقی و درستی برای آن داشته باشد.

وکیل تعزیرات و یک دادگاه اختصاصی

 یکی از مهمترین نکاتی که باید در مورد وکیل تعزیرات و به طور کلی سازمان تعزیرات حکومتی بدانید این است که این ارگان قضایی دارای دادگاه اختصاصی است. در واقع همانطور که در بالاتر گفته شد، پرونده های مورد بررسی این سازمان در اکثر موارد به مرجع دیگری ارجاع داده نمی شود و توسط خود سازمان تعزیرات حکومتی مورد بررسی قرار می گیرد.

این بررسی توسط یک دادگاه اختصاصی در سازمان تعزیرات حکومتی انجام می شود. نکته ای که باید بدانید این است که شاید روند بررسی و اعلام رای توسط این دادگاه نسبت به سایر انواع دادگاه ها کمی متفاوت باشد، اما مسئله ای که وجود دارد این است که اساسا از نظر پایه و مفهومی دادگاه تعزیرات حکومتی هم مرتبه با سایر دادگاه های حقوقی است و رای آن از اعتبار کافی برخوردار است. همچنین تمامی موارد معمول در سایر دادگاه ها مانند اعلام رای، بررسی مدارک و شهود، اعاده دادرسی، واخواهی و … در این دادگاه وجود دارد.

بنابراین از یک وکیل تعزیرات این انتظار می رود که علاوه بر موارد اختصاصی گفته شده در بالابر اینگونه مسائل عمومی و کلی مسلط باشد و توانایی خوبی در ارائه دادخواست یا دفاع از موکل خود داشته باشد.

 وکیل تعزیرات و مجازات گرانفروشی

مسلما تاکنون برای بسیاری از افراد پیش آمده است که با مشکل گرانفروشی مواجه شده اند. در چنین شرایطی معمولا امکان پیگیری قضایی، قانونی وجود دارد و وکیل تعزیرات نیز می تواند نقش اساسی و بسیار مهمی را در جریان چنین پرونده هایی ایفا کند.

بر اساس ماده 2 قانون تعزیرات حکومتی، گرانفروشی – عبارت است از عرضه کالا یا خدمات به بهای بیش از نرخهای تعیین شده توسط مراجع رسمی به طور علی‌الحساب یا قطعی‌و عدم اجرای مقررات و ضوابط قیمت‌گذاری و انجام هر نوع اقدامات دیگر که منجر به افزایش بهای کالا یا خدمات برای خریدار گردد. تعزیرات گرانفروشی بر اساس میزان و مراتب تخلف واحدها به شرح زیر می‌باشد:

‌الف: گرانفروشی تا مبلغ بیست هزار ریال:

‌مرتبه اول – تذکر کتبی، تشکیل پرونده.

‌مرتبه دوم – اخطار شدید، اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم تخلف و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف اول”.

‌مرتبه سوم – جریمه از پنج هزار ریال تا پنج برابر میزان گرانفروشی و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف دوم”

‌مرتبه چهارم – جریمه از ده هزار ریال تا ده برابر میزان گرانفروشی، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از یک تا شش ماه و ممهور نمودن پروانه واحد به‌مهر “‌تخلف سوم”.

‌مرتبه پنجم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه چهارم، تعطیل موقت از یک تا شش ماه و نصب پارچه به عنوان گرانفروش.

‌مرتبه ششم – تعطیل و لغو پروانه واحد.

ب: گرانفروشی از مبلغ بیش از بیست هزار ریال تا مبلغ دویست هزار ریال:

‌مرتبه اول – جریمه معادل مبلغ گرانفروشی و اخطار کتبی.

‌مرتبه دوم – جریمه از یک تا دو برابر میزان گرانفروشی و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف اول”.

‌مرتبه سوم – جریمه از یک تا پنج برابر میزان گرانفروشی، اخطار قطع خدمات دولتی و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف دوم”.

‌مرتبه چهارم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه سوم، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از یک تا شش ماه و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف‌سوم”.

‌مرتبه پنجم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه چهارم، تعطیل موقت از یک تا شش ماه و نصب پارچه به عنوان گرانفروش.

‌مرتبه ششم – تعطیل و لغو پروانه واحد.

ج: گرانفروشی از مبلغ بیش از دویست هزار ریال تا مبلغ یک میلیون ریال:

‌مرتبه اول – جریمه از یک تا دو برابر میزان گرانفروشی، اخذ تعهد کتبی مبنی بر عدم

تخلف و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف اول”.

‌مرتبه دوم – جریمه از دو تا پنج برابر میزان گرانفروشی، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از یک تا شش ماه و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر”‌تخلف دوم”

‌مرتبه سوم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه دوم، تعطیل موقت واحد از یک تا شش ماه، نصب پارچه به عنوان گرانفروش و ممهور نمودن پروانه‌واحد به مهر “‌تخلف سوم”.

‌مرتبه چهارم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه دوم، تعطیل و لغو پروانه واحد و لغو کارت بازرگانی.

‌د: گرانفروشی بیش از مبلغ یک میلیون ریال:

‌مرتبه اول – جریمه از دو تا پنج برابر میزان گرانفروشی، اخطار کتبی و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف اول”.

‌مرتبه دوم – جریمه از پنج تا هشت برابر میزان گرانفروشی، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از یک تا شش ماه و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر”‌تخلف دوم”.

‌مرتبه سوم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه دوم تعطیل موقت واحد از یک تا شش ماه، نصب پارچه به عنوان گرانفروش و ممهور نمودن پروانه واحد به مهر “‌تخلف سوم”.

‌مرتبه چهارم – علاوه بر اخذ جریمه طبق مرتبه دوم، تعطیل و لغو پروانه واحد و لغو کارت بازرگانی.

 وکیل تعزیرات در جریان پرونده های مربوط به احتکار

یکی از جرائم بسیار رایجی که باعث آسیب جدی به عرصه اقتصاد جامعه می شود، احتکار است. بسیاری از پرونده هایی که وکیل تعزیرات وکالت آن ها را بر عهده میگیرد، مربوط به جرم احتکار است. بر اساس ماده 3 قانون تعزیرات حکومتی، احتکار عبارت است از نگهداری کالا به صورت عمده با تشخیص مرجع ذیصلاح و امتناع از عرضه آن به قصد گرانفروشی یا اضرار به‌جامعه پس از اعلام ضرورت عرضه توسط دولت.

‌تعزیرات احتکار به شرح زیر می‌باشد:

‌مرتبه اول – الزام به فروش کالا و اخذ جریمه معادل ده درصد ارزش کالا.

‌مرتبه دوم – فروش کالا توسط دولت و اخذ جریمه از بیست تا صد درصد ارزش کالا.

‌مرتبه سوم – فروش کالا توسط دولت، اخذ جریمه از یک تا سه برابر ارزش کالا، قطع تمام یا قسمتی از سهمیه و خدمات دولتی تا شش ماه و نصب‌پارچه در محل واحد به عنوان محتکر.

‌مرتبه چهارم – علاوه بر مجازات مرتبه سوم، لغو پروانه واحد و معرفی از طریق رسانه‌های گروهی به عنوان محتکر.

توجه داشته باشید که در صورتی که نگهداری کالا با اطلاع مراجع ذیصلاح باشد مشمول احتکار نیست.

دیگر جرایم قانون تعزیرات حکومتی

در صورت مطالعه قانون تعزیرات با جرائم متعددی روبرو خواهید شد که وکالت هم آنها را معمولا وکیل تعزیرات بر عهده میگیرد و به بهترین نحو ممکن پرونده های آنان را به نتیجه می رساند. به چند نمونه از اساسی ترین جرائمی که در قانون به انها اشاره شده است و وکیل تعزیرات به آنها رسیدگی می کند، اشاره می کنیم:

 عرضه خارج از شبکه:

 عبارت است از عرضه کالا بر خلاف ضوابط توزیع و شبکه‌های تعیین شده وزارت بازرگانی و سایر وزارتخانه‌های‌ذیربط. تعزیرات عرضه خارج از شبکه نسبت به مقدار کالای به فروش رفته به شرح زیر می‌باشد:

‌مرتبه اول – تذکر کتبی و قطع سهمیه به مدت سه ماه.

‌مرتبه دوم – اخذ جریمه تا دو برابر مبلغ فروش خارج از شبکه.

‌مرتبه سوم – اخذ جریمه از سه تا پنج برابر مبلغ فروش خارج از شبکه.

عدم درج قیمت :

 عبارت است از عدم درج قیمت کالاها یا خدمات مشمول به نحوی که برای مراجعین قابل رویت باشد به صورت نصب‌برچسب یا اتیکت یا به صورت نصب تابلوی نرخ در محل واحد. تعزیرات عدم درج قیمت به شرح زیر می‌باشد:

‌مرتبه اول – تذکر کتبی، درج در پرونده واحد.

‌مرتبه دوم – اخذ جریمه از پنج هزار ریال تا پنجاه هزار ریال.

‌مرتبه سوم – اخذ جریمه از پنجاه هزار ریال تا صد هزار ریال، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از سه تا شش ماه و در صورت مصلحت نصب پارچه‌به عنوان متخلف.

اخفاء و امتناع از عرضه کالا:

عبارت است از خودداری از عرضه کالای دارای نرخ رسمی به قصد گرانفروشی با تبعیض در فروش.

‌تعزیرات اخفاء و امتناع از عرضه کالا به شرح زیر می‌باشد:

‌مرتبه اول – تذکر کتبی، درج در پرونده واحد و عرضه کالا به نرخ رسمی.

‌مرتبه دوم – عرضه کالا به نرخ رسمی و اخذ جریمه از دو تا پنج برابر ارزش رسمی کالا.

‌مرتبه سوم – علاوه بر مجازاتهای مرتبه دوم – قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از سه تا شش ماه.

عدم صدور فاکتور:

 عبارت است از خودداری از صدور فاکتور مطابق فرمها و ضوابط تعیین شده وزارت امور اقتصادی و دارایی یا صدور‌فاکتور خلاف واقع در مورد اقلام مشمول. تعزیرات عدم صدور فاکتور به شرح زیر می‌باشد:

‌مرتبه اول – تذکر کتبی، درج در پرونده واحد.

‌مرتبه دوم – اخذ جریمه از پنج هزار ریال تا پنجاه هزار ریال.

‌مرتبه سوم – اخذ جریمه از پنجاه هزار ریال تا صد هزار ریال، قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از سه تا شش ماه و در صورت مصلحت نصب پارچه‌به عنوان متخلف.

عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع:

عبارت است از عدم مراجعه و ارائه مدارک لازم جهت اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع به‌مراجع قانونی بدون عذر موجه وبیش از مدت سه ماه از تاریخ ترخیص کالای وارداتی یا تولید محصول داخلی اقلام مشمول. تعزیرات عدم اجرای ضوابط قیمت‌گذاری و توزیع به شرح زیر می‌باشد:

‌مرحله اول – اخطار کتبی و تمدید مهلت حداکثر یک هفته.

‌مرحله دوم – جریمه از یک تا پنج برابر ارزش رسمی کالا و تمدید مهلت حداکثر یک هفته.

‌مرحله سوم – علاوه بر مجازات طبق مرحله دوم، قطع سهمیه یا خدمات دولتی به مدت سه ماه و لغو کارت بازرگانی به مدت یک سال.

 نداشتن پروانه کسب واحدهای صنفی:

عبارت است از عدم اخذ پروانه بدون عذر موجه ظرف مهلت و ضوابط و مقرراتی که توسط‌هیأت عالی نظارت بر شورای مرکز اصناف تعیین و اعلام می‌گردد.

‌تعزیرات نداشتن پروانه کسب واحدهای صنفی متناسب با نوع واحدها به شرح زیر می‌باشد:

‌الف – در مورد واحدهای صنفی تولیدی:

‌مرحله اول – اخطار کتبی و تمدید مهلت تا مدت شش ماه.

‌مرحله دوم – قطع تمام یا برخی خدمات دولتی تا مدت سه ماه، اخذ جریمه تا صد هزار ریال و تمدید مهلت تا سه ماه.

‌مرحله سوم – تعطیل واحد تا زمان اخذ پروانه کسب.

ب – در مورد واحدهای صنفی خدماتی:

‌مرحله اول – اخطار کتبی و تمدید مهلت تا سه ماه.

‌مرحله دوم – قطع سهمیه یا برخی خدمات دولتی تا مدت سه ماه، اخذ جریمه تا دویست هزار ریال و تمدید مهلت تا مدت سه ماه.

‌مرحله سوم – تعطیل واحد تا زمان اخذ پروانه کسب.

ج – در مورد واحدهای صنفی خدماتی توزیعی:

‌مرحله اول – اخطار کتبی و تمدید مهلت تا مدت دو ماه

‌مرحله دوم – قطع سهمیه یا برخی خدمات دولتی تا مدت سه ماه، اخذ جریمه تا مبلغ پانصد هزار ریال و تمدید مهلت تا مدت یک ماه.

‌مرحله سوم – تعطیل واحد تا زمان اخذ پروانه کسب.

 وکیل تعزیرات و دستمزد او

معمولا وقتی صحبت از وکیل تعزیرات می شودف بسیاری از افراد سعی می کنند تا به چنین وکیلی مراجعه نکنند و مشکل پرونده خود را با او در میان نگذارند، نکته حائز اهمیت در چنین حالتی آن می باشد که معمولا این افراد دچار شکست در جریان پرونده می شوند و مجبور می شوند تا برای جبران آسیب وارد شده خسارت بسیار زیادی را پرداخت کنند و مجازات های دیگر قانون تعزیرات حکومتی را نیز متحمل شوند.

وقتی علت اصلی ممانعت افراد از سپردن پرونده به وکیل تعزیرات را جویا می شویم، میبینم که بیشتر آنها از هزینه وکیل تعزیرات واهمه دارند؛ چرا که این باور غلط و اشتباه در میان بسیاری از افراد بوجود آمده است که دستمزد وکیل تعزیرات زیاد است و هر کسی نمی تواند آن را بپردازد؛ اما حقیقت این است که این تصور کاملا اشتباه است. هزینه وکیل تعزیرات معمولا با توجه به موضوع پرونده های مختلف، شرایط قانونی آنها، میزان تجربه وکیل و….. متفاوت است و نمی توان مبلغ معینی را برای آن تعیین کرد اما به طور خلاصه باید بگوییم که هزینه وکیل تعزیرات با توجه به خدمات حقوقی که ارائه می دهد، مانند: جلوگیری از بسیاری خسارات مادی و…. بسیار مقرون به صرفه است؛ سپردن وکالت چنین پرونده هایی به وکیل تعزیرات یک عمل کاملا هوشمندانه و منطقی است.

 وکیل تعزیرات را جدی بگیرید!

همانطور که در مطالب بالا بیان کردیم، قانون تعزیرات حکومتی در کشور ما،  تنبیه های مالی و غیر مالی نسبتا شدیدی را برای متخلفان در نظر گرفته است که معمولا دارای حداقل و حداکثر است. وکیل تعزیرات کسی است که این توانایی را دارد تا میزان این تنبیه ها را از حداکثر به حداقل برساند و باعث آسیب کمتر به موکل خود شود.

در صورت عدم حضور وکیل تعزیرات معمولا امکان شکست در جریان پرونده و آسیب، ضرر مادی و غیر مادی افزایش می یابد و همین موضوع باعث میشود تا حقوق بسیاری از افراد مورد تضییع قرار گیرد.پس بهتر است از همان ابتدا که با تعزیرات حکومتی روبرو می شوید و درگیر پرونده های دعاوی تعزیراتی میگردید، وکالت پرونده خود را به وکیل تعزیرات بسپارید تا در جریان دادرسی پرونده به شما کمک کند و از حقوق قانونی شما دفاع کند.

اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که به دنبال وکیل تعزیرات حرفه ای می گردید و دقیقا نمی دانید که باید به چه کسی مراجعه کنید و وکالت پرونده خود را به او بسپارید، به شما پیشنهاد می کنیم که از گروه وکلای پارسا در این زمینه کمک بگیرید. موسسه حقوقی تخصصی پارسا از بهترین وکلای پایه یک دادگستری تشکیل شده است که هر یک از آنها به صورت تخصصی در زمینه پرونده های مختلف مشغول به کار می باشند و آماده خدمت رسانی به مردم عزیز کشورمان هستند.

مقالت مرتبط:

وکیل مهریه

وکیل طلاق توافقی

وکیل انحصار وراثت

وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

وکیل خانواده

وکیل مواد مخدر

وکیل طلاق

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×