لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب

لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب

چه زمانی لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب تقدیم دادسرا می شود

لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب زمانی تقدیم دادسرا می شود که شاکی معترض به قرار صادره از دادسرا باشد. قبل از پرداختن به مراحل و نحوه نوشتن لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب باید تفاوت بین قرار و حکم را بدانیم. حکم از نامش پیدا است که نظر قطعی دادگاه می باشد. اما قرار صادره از سوی بازپرس یا دادیار دادسرا نتیجه تحقیقات مقدماتی ارتکاب یا عدم ارتکاب جرم می باشد. قرار صادره پس از تایید دادستان جهت بررسی و صدور حکم نهایی به دادگاه کیفری ارسال می گردد. قرار صادره از سوی مقام دادسرا چه قرار جلب باشد و چه قرار منع تعقیب به معنی حکم نهایی دادگاه نیست. قرار جلب یعنی طی تحقیقات مقدماتی فرد متهم مرتکب جرم شده است. اما قرار جلب نظر و حکم نهایی دادگاه نیست. پس از صدور قرار جلب و ارسال پرونده به دادگاه، ممکن است مشتکی عنه تبرئه گردد.

در دادگاه و تحقیقات نهایی ممکن است معلوم گردد که دلایل کافی برای اثبات جرم مشتکی عنه وجود ندارد. قرار منع تعقیب زمانی از سوی بازپرس یا دادیار صادر می گردد که تحقیقات اولیه حاکی از بی گناهی متهم باشد. در برخی موارد هم فرد متهم عملی مرتکب شده که جرم نیست ولی مسئولیت مدنی در قبال عمل خود دارد. مثال تصادف ماشین و خسارت مالی به شخص دیگر، در این صورت شاکی با دادخواست حقوقی از دادگاه می تواند اقدام نماید. تا اینجا معلوم شد که قرار منع تعقیب در دو صورت صادر می گردد. یکی زمانی که عمل ارتکابی فرد از نظر قانون جرم نباشد. دومی زمانی است که رفتار فرد جرم محسوب شده ولی ادله کافی برا اثبات آن نباشد. در هر دو حالت فرد شاکی در مهلت مقرر می تواند با ارائه لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب، به قرار صادره اعتراض نماید.

مراحل ارائه لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب به مراجع قضایی

قبل از توضیح مراحل ارائه لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب به دادسرا متذکر می شود که قرار منع تعقیب غیر قطعی بوده و قابلیت اعتراض دارد. طبق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 قرار منع تعقیب صادره از سوی بازپرس یا دادیار می تواند مورد اعتراض واقع شود. مطابق ماده مذکور مهلت ارائه لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب  برای افراد مقیم کشور ده روز از تاریخ ابلاغ می باشد. این مهلت برای افراد مقیم خارج از ایران یک ماه در نظر گرفته شده است. شاکی برای اعتراض به قرارهای نهایی منع یا موقوفی تعقیب صادره باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام و احراز هویت شود. افراد ذینفع پس از دریافت پیامک مبنی بر صدور قرار نهایی دادسرا، باید به سامانه ثنا مراجعه و متن قرار را مشاهده کنند.

جهت ثبت لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب نیازی به مراجعه حضوری به دادسرا و یا دادگاه نیست. متقاضی می تواند جهت اطلاع از قرار صادره به قسمت ابلاغیه های الکترونیک قضایی در این سامانه مراجعه نماید. در مرحله بعد فرد معترض در مهلت مقرر باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و اعتراض خود را ثبت کند. بعد از این مرحله قرار صادره توسط دادگاه کیفری یک یا دو مورد بررسی واقع می شود. در صورت تایید قرار منع تعقیب در دادگاه کیفری این قرار دیگر قابل اعتراض نمی باشد. اما اگر اعتراض را وارد دانست خود دادگاه قرار جلب به دادرسی صادر خواهد کرد. قرار صادره دادسرا توسط بازپرس یا دادیار و تایید دادستان صورت می پذیرد. دادستان پس از دریافت قرار تا سه روز باید نظر خود را اعلام و پرونده به بازپرس یا دادیار برگردانده شود. اگر نظر دادستان با بازپرس مغایر بود پرونده به دادگاه دارا صلاحیت رسیدگی به اصل جرم ارجاع می شود.

قرار منع تعقیب و نکاتی که در اعتراض به آن باید رعایت کرد

هنگام تنظیم لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب باید به چند نکته مهم دقت کرد. اول اینکه اسامی شاکی و مشتکی عنه با بیان مشخصات و آدرس کامل دقیقا به همان صورت ذکر شده در  شکوائیه باید در لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب  ذکر شود. تمام مدارک و مستندات داخل پرونده در مراحل تحقیقات اولیه دادسرا   را دوباره پیوست لایحه اعتراضی قرار دهید.با این کار قاضی دادگاه جهت بررسی لایحه اعتراضی دیگر نیازی به مرور مجدد پرونده ندارد. مستندات پیوستی را شماره گذاری کرده و در هر بند لایحه به شماره پیوست مد نظر اشاره کنید. ماده شماره 270 قانون آیین دادرسی کیفری که اجازه اعتراض را داده و ماده های قانونی دیگر را در متن لایحه بیاورید. نکته مهمی که باید رعایت کنید بولد کردن مواردی که دادیار و یا بازپرس در مراحل رسیدگی به آن ها بی توجهی کرده، می باشد.

در تنظیم لایحه برای اعتراض به قرار منع تعقیب مواردی مانند سوء سابقه متهم را به دادگاه متذکر شوید. اگر متهم در همان مورد شکایت یا عنوان مجرمانه، پرونده و یا شکایات دیگری دارد در لایحه ذکر کنید تا پرونده به همان شعبه برای رسیدگی ارسال گردد. اگر قرار تامین کیفری برای متهم صادر شده، به اطلاع قاضی پرونده برسانید. اگر شکایت از معاونین و شرکا جرم است، متذکر شوید که وفق ماده 311 قانون یاد شده به دادگاهی ارسال شود که به اتهام متهم اصلی رسیدگی می کند. تاریخ ابلاغ و اعتراض با توجه به ماده 270 قانون مذکور و تبصره های آن قبل از ورود به ماهیت اعتراض ذکر گردد.

نمونه لایحه اعتراض به منع تعقیب

ریاست محترم دادگاه عمومی و انقلاب تبریز
با سلام
احتراما در خصوص قرار منع تعقیب پرونده کلاسه …………. مطروحه در شعبه 2 دادیاری دادسرای تبریز با عنوان روابط نامشروع نکاتی را که در مرحله تحقیق اولیه  به آن بی توجهی شده را به استحضار عالی می رسانم:

روابط متهمین بنابر اظهارات و اقاریر آقای ….. (یکی از متهمین) در حد فراتر از مکالمات تلفنی بوده و شهادت بر این اقرار نیز توسط مقام تحقیق استماع شده و فایل صوتی اقرار نیز ارائه گردید ولی دادیار محترم بدون توجه به ادله ابرازی، به راحتی از کنار آنها گذشتند.
موکل اینجانب کارمند یک اداره دولتی است و با تعرض یک مرد غریبه در حریم زندگی خصوصی اش دچار مشکلات حیثیتی در بین اطرافیان خود گردیده و برای اعاده حیثیت خود به عنوان آخرین راه حل مجبور به طرح دعوای کیفری علیه همسرش شد.

 با این ادله روشن و اعترافات و شهود قضیه با صدور قرار منع تعقیب دچار سرخوردگی و تنزیل جایگاه اجتماعی بین اطرافیان خود شده است. آمار جنایت های بیشماری که در مسائل ناموسی اتفاق می افتد نشان از عقلایی بودن عمل موکل محترم در طرح شکایت کیفری علیه متهمین دارد چرا که دستگاه قضایی را به عنوان نماینده جامعه در مجازات افرادی که به حریم مقدس خانواده تعرض می کنند، صالح دانسته و انتظاری جز برخورد جدی با مرتکبین اعمال منافی عفت و اخلاق اسلامی را ندارد. صدور قرار منع تعقیب موجب تجری مرتکب و دیگران در ارتکاب اعمال این چنینی شده و متهمین را در کارشان مصمم تر می نماید و همگی این مسائل نتیجتا از اقتدار دستگاه قضایی در جامعه می کاهد.
در پایان از حضرتعالی تقاضای بررسی و صدور دستور شایسته جهت اجرای عدالت و مجازات متهمین را خواستارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×