لایحه دفاعیه خلع ید

لایحه دفاعیه خلع ید

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه دفاعیه خلع ید

شخص مالک ملک برای رفع ملکش در تصرف غیر قانونی فرد دیگر اقدام به تنظیم و تسلیم لایحه دفاعیه خلع ید می کند. برخی از دعاوی مطرح شده در دادگاه در مورد املاک رفع تصرف ملک می باشد. شخصی که قانونا ملک به نام او است. اما در تصرف شخص دیگر باشد باعث به وجود آمدن دعوای خلع ید می باشد. معمولا لایحه فوق الذکر از سوی وکیل برای تکمیل دادخواست شکایت فرد مالک به دادگاه ارسال می شود. می دانیم که گاهی لایحه ها برای ارائه مدارک بیشتر و یا انجام دفاعیه کامل تر تنظیم و به دادگاه تسلیم می شوند. لایحه مزبور باید با رعایت قوانین و با زبان رسمی نوشته شود تا در رای قاضی تاثیر گذار باشد.

دعاوی رفع تصرف عدوانی و یا تخلیه ید از دعاوی هایی هستند که به لحاظ محتوایی و قانونی بودن بسیار شبیه به دعوای خلع ید است. پس در زمانی که دادخواست و یا لایحه در خصوص خلع ید نوشته می شود باید حتما به عنوان آن توجه کرد چون اشتباها اگر از هر یک از این دعاوی به جای خلع ید استفاده شود قاضی دادگاه با توجه به عنوان مطرح شده به این موضوع رسیدگی می کند و ممکن است فرد خواهان متحمل ضرری شود که در نتیجه اشتباه کوچک رخ داده است. برای آگاهی بیشتر لازم است تا به مقاله های  رفع تصرف عدوانی و تخلیه ید رجوع شود. اما در متن زیر به تعریف خلع ید می پردازیم.

خلع ید چیست؟

همانطور که گفته شد لایحه دفاعیه خلع ید در تکمیل دادخواستی است که برای رفع تصرف غاصب به دادگاه ارسال شده است، می باشد. مالک کسی است که قانون صاحب اصلی ملک است وای به هر دلیلی شخص دیگری ملک را به تصرف خود درآورده است یا از منافع ملک استفاده می کند. پس در نتیجه این امر، منجر به شکایت مالک از فرد غاصب خواهد شد. شکایت فرد در قالب دادخواست و لایحه خلع ید صورت می گیرد که در ادامه به نحوه تنظیم این لایحه و ویژگی ها و شروط قانونی آن برای ارائه خواهیم پرداخت.

نحوه تنظیم لایحه دفاعیه خلع ید

لایحه دفاعیه خلع ید یکی از حالت های اعتراض و ارائه مدارک در تکمیل شکایت می باشد. در زمان تنظیم لایحه باید به نکات مهمی توجه کرد زیرا همانطور که می دانید تهیه و تنظیم لایحه بسیار مهم است اگر لایحه ارسالی قانونی و یا دارای زبان رسمی نباشد ممکن است برای خواهان نتیجه معکوس داشته باشد. دعاوی مربوطه یکی از انواع دعاوی ملکی است که باید به دادگاه تسلیم شود که ملک در آن محل واقع شده است. در تنظیم لایحه بایستی به مدارک قابل استناد توجه کرد و آن را ضمیمه لایحه نمود. اگر سند مالکیت منگوله دار باشد باید حتما ضمیمه لایحه یا دادخواست شود زیرا داشتن اصل سند در تصمیم گیری مهم می باشد. لایحه مربوطه یکی از دعاوی مالی محسوب می شود پس بایستی در زمان تنظیم لایحه هزینه دادرسی البته در صورت لزوم و خواسته مرجع مربوطه آن را پرداخت نمایند. همچنین لازم به یادآوری است که لایحه باید دارای مفاد قانونی مرتبط با خلع ید باشد و حتما در عنوان آن ذکر شود که این لایحه مربوط به خلع ید می باشد. زیرا اگر هر عنوان اشتباهی یا مشابهی به جای آن ذکر شود ممکن است در رسیدگی به موضوع اصلی اشکالاتی به وجود بیایید. لایحه مزبور دارای ویژگی های خاصی است که متعاقبا در مورد آن بحث خواهیم کرد.

ویژگی لایحه دفاعیه خلع ید تنظیم شده

رعایت ویژگی های اصلی لایحه دفاعیه خلع ید در تنظیم آن و همچنین ارائه آن به دادگاه مهم است. زمانی که شخص خواهان خواستار رفع تصرف ملک خود در قالب لایحه مذکور باشد باید حتما در لایحه ادعای مالکیت خود را اثبات نماید. هم اینکه ممکن است تصرف شخص غیر قانونی نباشد مثلا در قالب اجاره مالک و یا با اجازه مالک صورت گرفته باشد. درنتیجه می توان کفت برای تنظیم و ارائه لایحه فوق الذکر حتما به ویژگی های آن توجه کرد که بنابراین این ویژگی ها به دین شرح است؛

خواهان لایحه باید مالک اصلی ملک باشد و مالکیت خود را نیز اثبات نماید.

تصرف انجام شده باشد غیر قانونی باشد و اثبات آن نیز بر ذمه خواهان لایحه می باشد.

شروط اساسی برای تسلیم لایحه دفاعیه خلع ید به دادگاه 

زمانی که لایحه دفاعیه خلع ید به دادگاه ارائه می شود در صورتی مورد قبول دادگاه می باشد که شرایط لازم را داشته باشد. این سه شرط به شرح ذیل می باشد؛

دعاوی مربوط به خلع ید مختص به اموال غیر منقول می باشد. اموال غیر منقول شامل خانه، باغ، مغازه و غیره است. برای اموال منقول نمی توان با عنوان خلع ید شکایت خود را به دادگاه ارائه داد.

دو شرط اصلی دیگر همان ویژگی های است که در متن فوق عنوان شد. یکی از شرط اصلی اقامه خلع ید این است که غصب صورت گرفته شود و دیگر اینکه خواهان اعتراض و شکایت بایستی حتما مالکیت خود را در قبال ملک به اثبات برساند.

برای ارائه این لایحه لازم است تا مدارک لازمی را ضمیمه لایحه کرد که شامل؛ مدارک و شواهد معتبر و کافی، سند مالکیت ملک، استعلام مالکیت از اداره ثبت، شهادت شهود و گزارش کارشناس در خصوص اجرت المثل و ارزش ریالی ملک که تمامی این موارد باید در لایحه و یا دادخواست ذکر شود. لازم است تا لایحه فوق به دادگاه دارای صلاحیت ارسال شود. در این مورد در متن زیر به آن خواهیم پرداخت.

دادگاه صالح برای رسیدگی به لایحه دفاعیه خلع ید

زمانی که لایحه دفاعیه خلع ید تنظیم می شود باید در دفاتر قضایی به ثبت برسد لازم است آن را به دادگاه ارائه کرد که دارای صلاحیت باشد. دادگاه صالح برای رسیدگی به موضع فوق دادگاه حقوقی مربوط به پرونده های ملکی است و باید در دادگاهی این موضوع مطرح شود که ملک در آن محل واقع شده است اگر در دادگاهی ارائه شود که حوزه ملک و دادگاه یکی نباشد دادگاه قرار عدم صلاحیت را صادر خواهد کرد و فرد خواهان باید حتما لایحه و یا دادخواست خود را به دادگاه ذیصلاح ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×