وکیل دادگاه کیفری دو

وکیل کیفری دو (11)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل کیفری دو

وکیل کیفری 2

 وکیل کیفری دو

 وکیل کیفری دو را تاکنون نمیشناختید؟ وکیل کیفری دو یکی از وکلای بسیار مهمی است که می تواند وکالت پرونده های کیفری را بر عهده میگیرد و می تواند جریان دادرسی چنین پرونده های مهمی را در کوتاه ترین زمان ممکن رسیدگی کند. وکیل کیفری دو داای چه ویژگی هایی است و چه توانایی هایی دارد؟ وکیل کیفری دو دارای تخصص و توانایی هایی است که بسیاری از افراد آنها را نمی دانند و نمی توانند جریان چنین پرونده هایی را بر عهده گیرند.

 وکیل کیفری دو به کسی گفته می شود در جریان دادرسی پرونده های مربوط به دادگاه های کیفری دو را بر عهده میگیرد. وکیل کیفری دو در جریان دادرسی پرونده هایی که وکالت آنها را انجام می دهند از ادله اثبات و قوانین آیین دادرسی استفاده می کنند تا آنها را در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه برسند.

 وکیل کیفری دو با دیگر وکلای پایه یک دادگستری تفاوت دارد و همین موضوع باعث می شود تا شناسایی انها سخت باشد. برای آنکه بتوانید بهترین وکیل کیفری دو را شناسایی کنید باید اطلاعات جامع و کاملی در مورد این وکیل داشته باشید. اگر می خواهید اطلاعات لازم در مورد وکیل کیفری دو را به راحت یبدست آورید و در مورد این وکیل حرفه ای اطلاعات جامع و دقیقی بدست آورید به شما توصیه میکنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا تمامی مسائلی را که باید در مورد وکیل کیفری دو بدانید را به شما معرفی کنیم و به طور کامل به تحلیل و تفسیر آنها بپردازیم.

وکیل کیفری دو چه ویژگی هایی دارد؟

 وکیل کیفری دو باید دارای ویژگی و خصوصیات مختلفی باشد تا بتوانیم وکالت پرونده های خود را به او بسپاریم و در جریان پرونده های مختلف از او کمک بخواهیم. پرونده های کیفری که در حوزه رسیدگی دادگاه های کیفری دو هستند دارای حساسیت ها و جزئیات بسیار زیادی هستند که نباید آنها را نادیده گرفت. وکیل کیفری دو این توانایی را دارد تا جریان پرونده های مربوط به حوزه کیفری را از کوتاه ترین راه ممکن به نتیجه برساند و معمولا این کار را در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می دهد.

یکی از اساسی ترین ویژگی های وکیل کیفری در آن است که بر تمامی قوانین آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی تسلط دارد و به همین دلیل می تواند از این قوانین در جهت پیشبرد اهداف پرونده موکلان خود استفاده کند. شما باید این موضوع را بدانید که قوانین کیفری دارای پیچیدگی های نسبتا زیادی هستند و گستردگی آنها تا حدی است که بدون یک شخص با تجربه در این زمینه می توان موضوع را مورد پیگیری قرار داد. وکیل کیفری دو بهترین گزینه ای است که می توان با کمک آن جریان پرونده ها ی مختلف را به او بسپاریم.

 وکیل کیفری دو دارای ویژگی های متعددی است که باعث تمایز میان او و دیگر وکلای پایه یک شده است. از دیگر ویژگی هایی که می توان وکیل کیفری دو نسبت داد آن است که این وکیل دارای فن مذاکره است و می تواند بهترین و تخصصی ترین ادله را در دادگاه کیفری دو ارائه دهد. کسانی که در هنگام انتخاب وکیل کیفری دو بی توجهی می کنند و مسائل اساسی و مهم را نادیده می گیرند معمولا در پرونده های کیفری دچار شکست می شوند. آسیب ها و خسارات وارده از جریان پرونده های کیفری بسیار شدید هستند و گاهی باعث ایجاد مشکلات مادی و معنوی می شوند که دیگر جبران آنها بسیار سخت است و حتی گاهی هم غیر ممکن است. پس بهتر است از همان ابتدا که با این پرونده ها مواجه می شوید به وکیل کیفری دو مراجعه کنید.

 وکیل کیفری دو دارای صبر و تحمل فراوان است و تمامی نکات پرونده ها را با دقت مورد بررسی قرار می دهد تا راه حلی مناسب برای چنین مشکلاتی پیدا کند. وکیل کیفری دو برای موکلان خود جلسات مشاوره تشکیل می دهد و با دقت فراوان آنها را راهنمایی میکند تا احساس مشوش بودن و نگرانی تا حد ممکن در وجود افراد کاسته شود.

 وکیل کیفری 2 یا حقوقی؟!

قانون در جهت حفظ دقیق چارچوب روابط انسانی تدوین می شود. یعنی قانون سعی می کند روابط انسانی را به درستی مدیریت کند و کاری کند انسان تحت چارچوب خاص این روابط را ایجاد کند تا بر اساس آن مشکل یا تضادی ایجاد نشود. قانون گذار سعی کرده است از دو جنبه به این مسئله حقوقی و کیفری به این مسئله نگاه کند.

مسائل حقوقی به بخشی از قانون گفته میشود که در مورد حقوق شهروندی یک فرد صحبت می کند. این که فردی حق مالکیت داشته باشد و یا تحت چه شرایطی ازدواج کند و یا این که چگونه مالیات خود را پرداخت کند و ده ها مورد دیگر همه و همه در حیطه قوانین حقوقی است. اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم بر اساس قوانین حقوقی است که افراد می دانند چه سهمی از جامعه دارند و چگونه می توانند نیازهای خودشان را از طریق جامعه تامین کنند.

اما جنبه کیفری کمی متفاوت تر است. در واقع قانون کیفری زمانی مورد بحث قرار می گیرد که جرمی اتفاق افتاده باشد. یعنی انجام فعل یا ترک فعلی خلاف قانون عنوان شود و به عنوان جرم شناخته شود. مسلما هر جرمی نیز مجازات می تناسبی باید داشته باشد. این مجازات معمولا به نوعی تدوین می شود که شکل بازدارنده داشته باشد. یعنی باعث شود که افراد بیش از وقوع جرم از آن دوری کنند. این جنبه از قانون را بخش کیفری می گویند. اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم جنبه کیفری به بخشی از قانون گفته می شود که جرم و مجازات در آن مورد  بررسی قرار می گیرد. بنابراین کاملا مشخص است که کارکرد وکیل کیفری دو در چه حوزه ای است. این وکیل باید بتواند مفهوم جرم و مجازات را مورد بررسی قرار دهد و بر اساس آن در دادگاه از موکل خود دفاع کند.

توجه داشته باشید که هر کدام از این جنبه های حقوق زیرشاخه های متعددی دارد. به طور مثال قانون مالیات یا قانون خانواده در حوزه حقوقی است و قوانین قتل یا سرقت در حوزه کیفری قرار می گیرد. معمولا بهتر این است که در هر حوزه ای از وکیل متخصص آن حوزه استفاده کرد. به بیان ساده تر بهتر است شما در پرونده های کیفری قتل از وکیل کیفری قتل استفاده کنید. این گونه شانس موفقیت شما در دادگاه بیشتر می شود.

الزام استفاده از وکیل در پرونده های کیفری

بر اساس قانون در بیشتر موارد کیفری شما باید از یک وکیل استفاده کنید. به بیان ساده تر قانون شما را ملزم کرده است که در اکثر پرونده های کیفری از یک وکیل کیفری 2 بهره بگیرید. همین الزام به خوبی نشان می دهد که مسائل کیفری تا چه اندازه اهمیت دارد. حتی در صورتی که فرد خود نخواهد یا این که توان مالی استخدام وکیل را نداشته باشد، قوه قضاییه مکلف به تعیین وکیل رایگان برای اوست.

علت این که قانون تا به این اندازه نسبت به استفاده از انواع وکلای کیفری مانند وکیل کیفری دو در دادگاه حساسیت دارد کاملا ساده و مشخص است. در این دادگاه ها جرم و مجازات مورد بررسی قرار می گیرد. از این رو این دادگاه باید برای آینده متهم تصمیم بگیرد. این مسئله بسیار مهم و حیاتی است و نباید به سادگی از کنار آن گذشت.

از طرف دیگر قانون مفهوم چندان ساده ای محسوب نمی شود. قوانین با گذشت زمان و با گسترش روابط انسانی پیچیده تر شده اند و از یک حالت ساده تبدیل به مفاهیم نسبتا پیچیده و سخت شده است. از این رو استفاده از کسی که بتواند این زبان را بفهمد و به شکل ساده به ما توضیح دهد که چه اتفاقی رخ داده و قرار است چه اتفاقات دیگری رخ دهد اهمیت خاصی پیدا می کند.

بنابراین اگر بخواهیم کمی ساده تر بیان کنیم این گونه می توانیم بگوییم که قوانین کیفری از اهمیت و حساسیت های خاصی برخوردار است. این حساسیت ها باعث شده است قانونگذار در قالب دعوی ها و پرونده های حقوقی لزوم استفاده از وکیل را ایجاد کند. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.

ابزاری که وکیل کیفری دو در اختیار دارد.

اما بیایید ببینیم که وکیل کیفری 2 از چه طریقی می تواند در دادگاه از متهم خود دفاع کند. برای فهم این موضوع باید به این نکته توجه داشته باشید که در غالب موارد جرم زمانی تعریف می شود که سه ویژگی یا رکن اساسی را داشته باشد این ارکان عبارت است از رکن مادی، رکن معنوی و رکن قانونی.

بر اساس قانون یک فعل زمانی جرم است که به صورت همزمان هر سه رکن را داشته باشد. رکن مادی بدین معنی است که فعل یا ترک فعل مورد بحث باعث ایجاد ضرر مادی و قابل رویت شده باشد. مادامی که آن فعل این رکن را نداشته باشد نمی توان آن را به شکل یک جرم مطرح کرد.

اما در رکن معنوی نیت و انگیزه کننده یا ترک کننده فعل اهمیت دارد. در واقع در رکن معنوی باید ثابت شود که فرد به صورت عمدی و با برنامه ریزی یا با سوء نیت آن فعل را انجام داده یا از انجام دادن آن سرباز زده است. از این روست که پیدا کردن انگیزه مجرم یا متهم از مهمترین و اساسی ترین عوامل متهم کردن او محسوب می شود.

در رکن قانونی نیز باید فعل مصداق قانون داشته باشد. یعنی باید قانون گذار در مورد آن فعل صحبت و مجازات آن را مشخص کرده باشد. در این حالت است انجام دادن یا ترک آن فعل می تواند جرم تلقی شود. بر اساس قانون هر فعل یا ترک فعلی که در مورد آن قانون سکوت کرده باشد اساسا نمی توان آن را جرم تلقی کرد.

بر اساس همین سه رکن است که وکیل کیفری دو می تواند پرونده را پیش ببرد. یعنی وکیل کیفری متهم سعی می کند یکی از این سه رکن را که عموما رکن دوم یا همان رکن معنی است را نقض کند و وکیل شاکی به دنبال اثبات این سه رکن و در نهایت اثبات جرم است. این تمام چیزی است که ما از یک وکیل کیفری مانند وکیل کیفری دو انتظار داریم انجام دهد. 

 وکیل کیفری دو و قانون آیین دادرسی

 وکیل کیفری دو بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری عمل می کند. به نکات قانونی که طبق قانون آیین دادرسی باید به آنها توجه کنید را معرفی می کنیم:

هرگاه ثابت شود که متهم، کفیل یا وثیقه‏گذار به‌منظور عدم امکان ابلاغ واقعی اخطاریه، نشانی محل اقامت واقعی یا تغییر آن را به مرجع قبول‏کننده کفالت یا وثیقه اعلام نکرده یا به این منظور از محل خارج شده یا به هر نحو دیگر به این منظور امکان ابلاغ واقعی را دشوار کرده است و این امر از نظر بازپرس محرز شود، ابلاغ قانونی اخطاریه برای ضبط وثیقه، اخذ وجه‏الکفاله و یا وجه التزام کافی است.

دیه با رعایت مقررات مربوط و ضرر و زیان محکومٌ‏له، در صورتی از مبلغ وثیقه یا وجه‏الکفاله کسر می‌شود که امکان وصول آن از بیمه میسر نباشد و محکومٌ‏‌علیه حاضر نشود و وثیقه‏گذار یا کفیل هم، وی را طبق مقررات حاضر نموده و عذر موجهی هم نداشته باشد.

چنانچه قرار تامین صادر شده، متضمن تادیه وجه التزام باشد یا متهم خود ایداع وثیقه کرده باشد، در صورت عدم حضور محکومٌ‏علیه و عدم امکان وصول آن از بیمه، علاوه بر اخذ دیه و ضرر و زیان محکومٌ‏له از محل تأمین، جزای نقدی نیز در صورت محکومیت وصول میشود و در مورد قرار وثیقه، در صورت حضور و عجز از پرداخت، محکومیت‌های فوق، با لحاظ مستثنیات دین از محل تامین اخذ میشود.

در صورت فوت کفیل یا وثیقه‏گذار، قرار قبولی کفالت یا وثیقه منتفی است و متهم حسب مورد، باید نسبت به معرفی کفیل یا ایداع وثیقه جدید اقدام کند، مگر آنکه دستور اخذ وجه‏الکفاله یا ضبط وثیقه صادر شده باشد.

متهم، کفیل و وثیقه ‏گذار میتوانند در موارد زیر ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور دادستان، درباره اخذ وجه التزام، وجه‏الکفاله و یا ضبط وثیقه اعتراض کنند. مرجع رسیدگی به این اعتراض، دادگاه کیفری دو است:

هرگاه مدعی شوند در أخذ وجه التزام و وجه‏الکفاله و یا ضبط وثیقه مقررات مربوط رعایت نشده است.هرگاه مدعی شوند متهم در موعد مقرر حاضر شده یا او را حاضر کرده‏اند یا شخص ثالثی متهم را حاضر کرده است. هرگاه مدعی شوند به جهات مذکور در ماده (۱۷۸) این قانون، متهم نتوانسته حاضر شود یا کفیل و وثیقه‏گذار به یکی از آن جهات نتوانسته اند متهم را حاضر کنند. هرگاه مدعی شوند پس از صدور قرار قبولی کفالت یا التزام معسر شده‏اند. هرگاه کفیل یا وثیقه‌گذار مدعی شوند تسلیم متهم، به علت فوت او در مهلت مقرر ممکن نبوده است.

در مورد وکیل کیفری دو بدانید:

هرگاه متهم با وثیقه‏‌گذار یا کفیل یا وکیل کیفری دو، ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ دستور ضبط بخشی از وجه قرار، معادل وجه مقرر را به صندوق دولت واریز کند، ضبط انجام نمیشود و اعتبار قرار تأمین صادره به‌صورت کامل به قوت خود باقی است. دادگاه‌های کیفری به دادگاه کیفری یک، دادگاه کیفری دو، دادگاه انقلاب، دادگاه اطفال و نوجوانان و دادگاه‌های نظامی تقسیم میشود.

دادگاه کیفری دو با حضور رئیس یا دادرس علی‌‏البدل در حوزه قضایی هر شهرستان تشکیل میشود. دادگاه کیفری یک با حضور رئیس و دو مستشار و در غیاب رئیس با حضور سه مستشار تشکیل می‌شود. در این وضعیت ریاست دادگاه به عهده عضو مستشاری است که سابقه قضائی بیشتری دارد.

در صورتی که متهم پس از صدور دستور دادستان مبنی بر اخذ وجه التزام یا وجه الکفاله و یا ضبط وثیقه و پیش از اتمام عملیات اجرائی، در مرجع قضائی حاضر شود یا کفیل یا وثیقه‏گذار او را حاضر کند، دادستان با رفع اثر از دستور صادره، دستور أخذ یا ضبط حداکثر تا یک چهارم از وجه قرار را صادر میکند. در اینصورت، اعتبار قرار تأمین صادره به قوت خود باقی است. هرگاه متهم خود ایداع وثیقه کرده باشد، مکلف است، نسبت به تکمیل وجه قرار اقدام کند و چنانچه شخص ثالث از متهم کفالت نموده و یا ایداع وثیقه کرده باشد و رفع مسئولیت خود را درخواست کند، مکلف است نسبت به تکمیل وجه قرار اقدام کند. در صورتی‌که شخص ثالث، رفع مسئولیت خود را درخواست کند، متهم حسب مورد، نسبت به معرفی کفیل یا وثیقه‌‏گذار جدید اقدام میکند.

دادگاه کیفری یک و دو

 وکیل کیفری دو معمولا در جریان تفکیک دادگاه ها هست و از انها اطلاع دارد  و تنها مسئولیت پرونده های کیفری دو را بر عهده می گیرد. در مورد انواع دادگاه ها و وکیل کیفری دو طبق قانون به موارد زیر دقت کنید:

دادگاه کیفری یک در مرکز استان و به تشخیص رئیس قوه قضائیه در حوزه قضائی شهرستان‌ها تشکیل می‌شود. در حوزه‌هایی که این دادگاه تشکیل نشده است، به جرائم موضوع صلاحیت آن در نزدیکترین دادگاه کیفری یک در حوزه قضائی آن استان رسیدگی می‌شود.

دادرس علی‌البدل حسب مورد می‌تواند به جای رئیس یا مستشار انجام وظیفه کند. همچنین با انتخاب رئیس‌کل دادگستری استان، عضویت مستشاران دادگاههای تجدیدنظر در دادگاه کیفری یک و دادگاه انقلاب در مواردی که با تعدد قاضی رسیدگی می‌کند بلامانع است.

دادگاه‌های کیفری استان و عمومی جزائی موجود به ترتیب به دادگاههای کیفری یک و دو تبدیل می‌شوند. جرائمی که تا تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون در دادگاه ثبت شده است، از نظر صلاحیت رسیدگی تابع مقررات زمان ثبت است و سایر مقررات رسیدگی طبق این قانون در همان شعب مرتبط انجام می‌شود. این تبصره درمورد دادگاه انقلاب و دادگاههای نظامی نیز جاری است.

مقررات دادرسی دادگاه کیفری یک به شرح مندرج در این قانون در دادگاه انقلاب، در مواردی که با تعدد قاضی رسیدگی میکند جاری است. دادگاه اطفال و نوجوانان با حضور یک قاضی و دو مشاور تشکیل میشود. نظر مشاوران، مشورتی است.

در هر حوزه قضائی شهرستان یک یا چند شعبه دادگاه اطفال و نوجوانان بر حسب نیاز تشکیل میشود. تا زمانی که دادگاه اطفال و نوجوانان در محلی تشکیل نشده است، به کلیه جرایم اطفال و نوجوانان به جز جرایم مشمول ماده (۳۱۵) این قانون، در شعبه دادگاه کیفری دو یا دادگاهی که وظایف آن را انجام میدهد رسیدگی میشود.

در صورت ضرورت به تشخیص رئیس قوه قضائیه در حوزه بخش، دادگاه عمومی بخش تشکیل می‌شود. این دادگاه به تمامی جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری دو رسیدگی می‌کند. به تشخیص رئیس قوه قضائیه، تشکیل دادگاه عمومی بخش در شهرستان‌های جدید که به لحاظ قلّت میزان دعاوی حقوقی و کیفری، ضرورتی به تشکیل دادگستری نباشد بلامانع است.

به تشخیص رئیس قوه قضائیه، در حوزه قضائی بخش هایی که به لحاظ کثرت میزان دعاوی حقوقی و کیفری، ضرورت ایجاب می‌کند، تشکیل دادگستری با همان صلاحیت و تشکیلات دادگستری شهرستان بلامانع است.

در تمامی جلسات دادگاههای کیفری دو، دادستان یا معاون او یا یکی از دادیاران به تعیین دادستان میتوانند برای دفاع از کیفرخواست حضور یابند، مگر اینکه دادگاه حضور این اشخاص را ضروری تشخیص دهد که در این مورد و در تمامی جلسات دادگاه کیفری یک، حضور دادستان یا نماینده او الزامی است، لکن عدم حضور این اشخاص موجب توقف رسیدگی نمیشود مگر آنکه دادگاه حضور آنان را الزامی بداند.

توجه:

دادگاه کیفری دو صلاحیت رسیدگی به تمام جرایم را دارد، مگر آنچه به موجب قانون در صلاحیت مرجع دیگری باشد. وکیل کیفری دو تنها در حوزه مسائل مربوط به دادگاه های کیفری دو عمل می کند.

رسیدگی به اتهامات مشاوران وزیران، بالاترین مقام سازمان‌ها، شرکتها و موسسه های دولتی و نهادها و موسسه‏‌های عمومی غیردولتی، مدیران کل، فرمانداران، مدیران مؤسسه‌ها، سازمان‌ها، ادارات دولتی و نهادها و مؤسسه‌‏های عمومی غیردولتی استان‌ها و شهرستان‌ها، رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، شهرداران مراکز شهرستان‌ها و بخشداران، حسب مورد، در صلاحیت دادگاههای کیفری مرکز استان محل وقوع جرم است، مگر آنکه رسیدگی به این اتهامات به موجب قوانین خاص در صلاحیت مراجع دیگری باشد.

 هر کس متهم به ارتکاب جرائم متعدد باشد که رسیدگی به بعضی از آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک و دو و بعضی دیگر در صلاحیت دادگاه انقلاب یا نظامی باشد، متهم ابتداء در دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به مهمترین اتهام را دارد، محاکمه میشود و پس از آن برای رسیدگی به اتهام دیگر به دادگاه مربوط اعزام می‌شود. در صورتیکه اتهامات از حیث مجازات مساوی باشد، متهم حسب مورد، به ترتیب در دادگاه انقلاب، نظامی، کیفری یک یا کیفری دو محاکمه میشود.

هرگاه شخصی متهم به ارتکاب جرایم متعددی باشد که رسیدگی به بعضی از آنها در صلاحیت دادگاه کیفری یک و رسیدگی به بعضی دیگر در صلاحیت دادگاه کیفری دو و یا اطفال و نوجوانان است، به تمام جرائم او در دادگاه کیفری یک رسیدگی میشود.

مقالات حقوقی:

وکیل کیفری

وکیل حقوقی

وکیل ملکی

وکیل خانواده

وکیل انحصار وراثت

وکیل مهریه

وکیل نفقه

وکیل طلاق

وکیل ثبتی

وکیل شهرداری

وکیل دعاوی پیمانکاری

وکیل تقسیم ترکه

وکیل وصول مطالبات

وکیل فرهنگ و رسانه

وکیل فروش مال غیر

وکیل مشارکت در ساخت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×