وکیل رفع ممنوع الخروجی

وکیل رفع ممنوع الخروجی (4)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل رفع ممنوع الخروجی

 وکیل رفع ممنوع الخروجی تا چه اندازه می شناسید؟ چه کسانی می توانند به وکیل رفع ممنوع الخروجی مراجعه کنند؟ آیا اصلا وکیل رفع ممنوع الخروجی می تواند در جریان دادرسی پرونده ها ی مختلف تاثیرگذار باشد؟ دستمزد وکیل رفع ممنوع الخروجی چقدر است؟ چگونه می توان وکیل رفع ممنوع الخروجی در تهران پیدا کرد؟

تمامی این سوالات و پاسخ آنها در مورد وکیل رفع ممنوع الخروجی برای افرادی که درگیر چنین پرونده هایی هستند دارای اهمیت بسیار زیادی است و باید آنها را جدی گرفت تا بتوان نتیجه مطلوبی از جریان دادرسی این پرونده ها بدست اورد. افرادی که بدون توجه به وکیل رفع ممنوع الخروجی به شراغ پرونده های مختلف در حوزه این موضوع می روند معمولا پس از مدتی دچار شکست می شوند و شرایط کاری آنها و حقوقی آنان دچار خطر می شود.

نقش وکیل رفع ممنوع الخروجی چیست؟

برای درک بهتر نقش وکیل رفع ممنوع الخروجی ابدا باید با مفهوم ممنوع الخروجی و دلایل آن به صورت کلی آشنا شویم و سپس بر اساس این مسئله سراغ رفع ممنوع الخروجی برویم و نقش وکیل رفع ممنوع الخروجی را مورد بررسی قرار دهیم.

به طور کلی باید این گونه به مسئله نگاه کرد که هر کشور و هر منطقه ای در دنیا قانون خاص خودش را دارد که محدوده اعمال این قانون در مرزهای جغرافیایی خودش است. به بیان ساده تر قانون کشور ایران مختص به افرادی است که در خاک این کشور قرار دارند. مادامی که کسی از خاک ایران خارج شود عملا این قوانین نیز بر او بی اثر می شود. به طور مثال قانون حجاب که در ایران تدوین و اجرایی شده تنها محدود به داخل مرزهای ایران است. از این رو اگر فردی بتواند پای از مرز ایران بیرون بگذارد عملا می تواند آزادانه در مورد حجاب تصمیم بگیرد و یا مطیع کشور ثانی در این مورد باشد.

حال این سوال پیش می آید که بر اساس این مسئله اگر فردی در ایران مرتکب جرمی شود آیا می تواند با فرار به کشور دیگر از زیر بار مجازات این جرم فرار کند؟ به طور مثال اگر فردی در ایران حجاب خود را نادیده بگیرد عملا کاری غیر قانونی انجام داده است و بر اساس قانون مجازات خواهد شد. حال اگر این فرد به کشور دیگری مهاجرت کند آیا ایران می تواند او را مجازات کند؟  پاسخ منفی است.

همانطور که گفتیم محدوده اعمال قوانین و به تبع آن مجازات تنها در محدوده مرزهای جغرافیایی است. همین مسئله ساده می تواند هرج و مرج بزرگی در جامعه ایجاد کند. در این صورت هر کسی با انجام خلاف های متعدد می تواند با فرار به کشور دیگر عملا از زیر بار مجازات فرار کند و این برای حفظ عدالت و قانون مندی جامعه می تواند مضر باشد.

از این رو قانونگذار نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورهای دنیا ابزاری را برای مجریان قانون پیش بینی کرده اند که بر اساس آن امکان خروج قانونی فرد از مرزهای جغرافیایی گرفته می شود. به بیان ساده تر حق هر انسانی است که بتواند آزادانه بین کشورها سفر کند، اما قانون تحت شرایط خاص می تواند مانع از خروج فرد از کشور شود. این اقدام اساسا از این جهت انجام می شود که موارد مربوط به آن فرد بر اساس قوانین داخل کشور مجازات شود.

پس اگر بخواهیم ساده تر ممنوع الخروجی را بیان کنیم، اینگونه باید گفت که ممنوع الخروجی یک ابزار قانونی در اختیار قانون گذار و مجری قانون است که بر اساس آن می تواند متهمین یا مظنونین را از خروج از کشور منع کرد. این کار به خاطر محدودیت های جغرافیایی قانون انجام می شود. حال سوال اینجاست که نقش وکیل رفع ممنوع الخروجی در این بین چیست؟

وکیل رفع ممنوع الخروجی و چالش های پرونده های قانونی

به طور کلی تا به اینجا دانستیم که ممنوع الخروجی چیست و چه کاربردی دارد. همانطور که در بالاتر اشاره شد به جز متهمین پرونده، قاضی برای مظنونین نیز می تواند حکم ممنوع الخروجی صادر کند تا تحقیقات در مورد آن ها به پایان برسد.

بنابراین لزوما فردی که ممنوع الخروج شده خلافکار نیست. از این رو کاملا طبیعی است که این فرد بتواند روزی دوباره از خاک کشور به صورت قانونی خارج شود. اینجاست که وکیل رفع ممنوع الخروجی وارد کار می شود.

از طرف دیگر این مسئله بعد دیگری نیز دارد. فارغ از متهمین ومظنونین دعوا ها در حوزه های مختلف، افرادی عادی و معمولی نیز می توانند درگیر این مسئله شوند. به طور مثال مرد این حق را دارد که حق خروج از کشور را به همسر خود ندهد و او را ممنوع الخروج کند. پس همانطور که می بینید ممنوع الخروجی یک اتفاق نسبتا رایج در کشور محسوب می شود.

از این روست که اساسا وکیل رفع ممنوع الخروجی می تواند کارایی زیادی داشته باشد. بگذارید ساده تر بیان کنیم. ممنوع الخروجی به چند مورد ساده و عادی وابسته است. مثلا اگر فردی از کسی طلب داشته باشد می تواند او را ممنوع الخروج کند. دادگاه نیز حداکثر تا 6 ماه می تواند این فرد را ممنوع الخروج کند. البته این امکان نیز وجود دارد که دادگاه حکم خود را بعد از 6 ماه دوباره تمدید کند.

حال سوال اصلی این است که اگر این موارد عادی و ساده که مانع از خروج قانونی فرد از کشور شده بود برطرف شود، چه مراحلی باید طی شود تا امکان خروج از کشور برای فرد فراهم شود؟

به بیان ساده تر با برطرف شدن موانع از خروج از کشور چه مراحلی باید طی شود تا فرد امکان خارج شدن را پیدا کند و این مراجل چقدر زمان بر خواهد بود؟

به طور کلی از وکیل رفع ممنوع الخروجی می توان انتظار دو کار را به صورت نسبتا موازی انجام دهد. اول این که باید بتواند موانع ممنوع الخروجی موکل خود را برطرف کند تا بر اساس آن امکان خروج موکل او از کشور فراهم شود. اما وظیفه دوم که می تواند بسیار مهم تر هم باشد این است که وکیل رفع ممنوع الخروجی باید بتواند مسیر بین رای دادگاه بر رفع ممنوع الخروجی و عملی شدن آن را به خوبی بداند و کاری کند که این مسیر سریع تر و ساده تر پیش برود. از این روست که عملا لازم است وکیل رفع ممنوع الخروجی یک فرد تجربی و عملگرا باشد تا بتواند این مسیر را پیدا کند. به بیان ساده تر این موارد چیزی نیست که بتوان به سادگی آن ها را در دانشگاه یا کلاس درس آموخت. بسیاری از این موارد بر اساس تجربه به دست می آید. از این رو اگر می خواهید کار شما سریع تر و بهتر انجام شود بهتر است از یک وکیل رفع ممنوع الخروجی با تجربه در این مسیر استفاده کنید. وکیلی که بداند در هر لحظه چه باید بکند و سراغ کدام مسیر برود. این چیزی است که شما باید به خوبی آن را درک کنید و بر اساس آن پیش بروید.

وکیل رفع ممنوع الخروجی و قانون گذرنامه

یکی از اساسی ترین قوانینی که وکیل رفع ممنوع الخروجی با توجه به آن در جریان پرونده ها ی مختلف عمل می کند، قانون گذرنامه است. اصلا در مورد گذرنامه چه می دانید؟ با تعریف قانونی آن برای آشنایی با جریان ممنوع الخروجی آشنایی دارید؟ وکیل رفع ممنوع الخروجی معمولا در جلسات مشاوره حقوقی تمامی اطلاعات لازمرد مورد این موضوع را به شما انتقال می دهد. به چند نکته قانونی مهمی که باید در مورد گذرنامه ها بدانید، اشاره می کنیم:

گذرنامه سندی است که از طرف مأموران صلاحیتدار دولت شاهنشاهی مذکور در این قانون برای مسافرت اتباع ایران به خارج و یا اقامت‌ در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران داده میشود.

 اتباع ایران برای خروج از کشور و یا اقامت در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران باید تحصیل گذرنامه نمایند. صدور گذرنامه منوط به ارائه اسنادی است که هویت و تابعیت ایرانی تقاضا کننده را ثابت نماید. اسناد مزبور بموجب آئین ‌نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.

خروج از کشور بدون ارائه گذرنامه یا مدارک مسافرت مذکور در این قانون ممنوع است. بازرسی گذرنامه و مدارک مسافرت و رسیدگی به آنها در مرز با شهربانی کل کشور و در نقاطی که شهربانی نباشد به عهده ژاندارمری کل‌ کشور است.

ماموران مربوط مکلفند از ورود افرادی که فاقد گذرنامه و مدارک لازم برای ورود به ایران باشند جلوگیری نمایند در مواردی که افرادی فاقد گذرنامه و یا مدارک مسافرت برای مراجعه به ایران باشند در صورتی که تابعیت ایرانی و یا ایرانی آنان محرز شود با رعایت قانون مکلفند برگ بازگشت به ایران را از ماموریت های سیاسی یا کنسولی جمهوری اسلامی ایران در خارج دریافت نمایند. ضوابط تشخیص و ایرانی بودن این قبیل اشخاص بموجب آئین نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.

 وکیل رفع ممنوع الخروجی و جریان اعتبار گذرنامه

بسیاری از افراد یکه دچار ممنوع الخروجی می شوند، ممکن است اعتبار گذرنامه شان گذشته باشد. شما می توانید تمامی سوالات خود در مورد اعتبار گذرنامه را از وکیل رفع ممنوع الخروجی بپرسید. با استناد به قانون در مورد این موضوع می توان گفت:

 گذرنامه برای مسافرت به کلیه کشورها اعتبار دارد مگر به کشورهایی که دولت در موارد مقتضی مسافرت اتباع ایران را به آن کشورها ‌ممنوع و یا محدود نموده باشد. در صورتی که بعد از صدور گذرنامه محدودیت مقرر شود وجوه پرداختی کسانی که از مسافرت محروم شوند بآنها‌مسترد میگردد. نحوه اجرای مفاد این ماده ضمن آئین‌نامه اجرایی این قانون تعین خواهد شد.

مدت اعتبار گذرنامه جدید از تاریخ صدور پنج سال است و فقط برای مدت پنج سال دیگر قابل تمدید می‌باشد. گذرنامه‌هایی که تا تاریخ تصویب این قانون سه سال آنها خاتمه نیافته تا پایان مدت مذکور، معتبر خواهند بود. ‌

در صورتیکه گذرنامه غیرقابل استفاده و یا مفقود شود پس از رسیدگی لازم که نحوه آن در آئین‌نامه تعیین خواهد شد گذرنامه دیگری با‌ اخذ هزینه‌های صدور صادر میشود.

هرگاه قابل استفاده نبودن یا مفقود شدن گذرنامه ناشی از عمل متصدیان مسئول باشد برای بقیه مدت اعتبار گذرنامه جدید بدون دریافت هزینه‌های‌ صدور صادر خواهد شد.

مجازات های مربوط به گذرنامه و ممنوع الخروجی

در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل رفع ممنوع الخروجی می توان تمامی اطلاعات لازم در مورد مجازات های مربوط به این قانون را بدست آورد. بر اساس قانون گذرنامه در مورد مجازات های مربوط به این پرونده ها می توان گفت:

هر ایرانی که بدون گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه از کشور خارج شود، به حبس از ۱ تا ۲ سال یا پرداخت جزای نقدی از یکصد هزار تا ‌پانصد هزار ریال محکوم خواهد شد. هر ایرانی که بدون داشتن گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بخواهد از مرز غیر مجاز خارج شود و به هنگام عبور دستگیر گردد، به یک ماه تا یک سال حبس یا پنجاه هزار ریال تا سیصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد و چنانچه مرتکب دارای گذرنامه و یا اسناد در حکم‌ گذرنامه باشد، به حبس از یک ماه تا شش ماه یا جزای نقدی از پنجاه هزار ریال تا دویست هزار ریال محکوم خواهد شد.

کسانی که به تبع اغنام و احشام با سوء نیت مرتکب عبور غیر مجاز از مرز شده باشند، به مجازات فوق محکوم میگردند و صاحب اغنام و ‌احشام که عبور از مرز با علم و اطلاع یا دستور او بوده، برای مدت پنج سال از سکونت در نوار مرزی محروم میشود.

هر کس برای دریافت گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه بنام خود یا نام دیگری اسناد و مدارک خلاف واقع یا متعلق بغیر را عالماً عامداً‌ مراجع مربوط تسلیم نماید حبس تأدیبی از دو ماه تا شش ماه محکوم میشود و در صورتی که عمل او منجر به صدور گذرنامه شود بحبس‌ تأدیبی از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

هر کس از گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه متعلق به دیگری برای ورود به کشور یا خروج از آن استفاده نماید حبس تأدیبی از دو ماه تا ‌یکسال محکوم میشود.

هر مستخدم دولت اعم از لشکری و کشوری بدون رعایت قوانین مربوط در اجرای وظیفه خود عالماً عامداً گذرنامه یا اسناد در حکم ‌گذرنامه بدهد حبس تأدیبی از دو ماه تا یکسال محکوم میشود.

هر مستخدم و مامور دولت اعم از کشوری و لشکری که برای عبور غیر مجاز اشخاص به خارج از کشور به نحوی از انحاء مساعدت و یا‌ تسهیل وسیله نماید حبس تأدیبی از ۶ ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.

هر کس برای تحصیل گذرنامه یا اسناد در حکم گذرنامه عالماً و عامداً و ب قصد تقلب هرگونه اطلاع مربوط بخود و همراهان را که در‌صدور گذرنامه مؤثر است برخلاف واقع در پرسشنامه ذکر نماید بشرط استفاده از گذرنامه به حبس تأدیبی از دو ماه تا شش ماه محکوم خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×