وکیل جنایی

وکیل جنایی (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل جنایی

وکیل جنایی تهران

وکیل امور جنایی

 وکیل جنایی دقیقا به چه کسی گفته می شود؟ وکیل جنایی یاد دارای چه ویژگی هایی باشد؟ چخه کسانی به وکیل جنایی نیاز دارند؟ آیا وکیل جنایی می تواند وکالت هر پرونده حقوقی را بپذیرد؟ اصلا تاکنون برای شما یا اطرافیانتان پیش امده است که نیاز به وکیل جنایی داشته باشید اما نتوانید او را پیدا کنید؟ برای آنکه بتوانید پاسخ تمامی سوالات مطرح شده در مورد وکیل جنایی و پرونده های مختلف قانونی را بدست آورید به شما توصیه می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 وکیل جنایی یکی از ان دسته افراد متخصص و حرفه ای است که می تواند پرونده های جنایی را از منظر های مختلفی مورد بررسی قرار دهد و تمامی جزئیات قانونی آن را به طور کامل برای مراجعات خود به تصویر بکشد. شاید بسیاری از افرادی که با پرونده های جنایی برخورد می کنند در همان ابتدا با خود فکر کنند که هر وکیل پایه یک دادگستری می تواند وکالت پرونده را بر عهده گیرد اما حقیقت آن است که حیطه کاری و مسئولیت های وکیل جنایی با دیگر وکلای پایه یک دادگستری متفاوت است.

همه افراد دوست دارند که رد هر کاری از یک متخصص کمک بگیرند تا کیفیت کار افزایش پیدا کند و با سرعت بیشتری به نتیجه برسد، بنابراین کاملا طبیعی است که در پرونده های حقوقی نیز وکلای متخصص در زمینه موضوع پرونده بهتر از هر کسی می توانند به طرفین دعوا کمک کنند. این قاعده در مورد پرونده های جنایی کاملا صدق می کند؛ چرا که موضوع پرونده های جنایی از حساسیت های قانونی خاصی برخوردار هستند.

وکیل جنایی به کسی گفته می شود که دارای مدرک حقوق است و پروانه وکالت خود را دریافت کرده است و سال های زیادی در زمینه پرونده های جنایی وکالت کرده است. وکالت در پرونده های جنایی بسیار سخت تر از وکالت دیگر پرونده ها است؛ چرا که جرم و جنایت در تمامی جوامع باعث به خطر افتادن جان و مال مردم می شود، پس وکیل جنایی با خدمات حقوقی که ارائه می دهد باید از جان و مال مردم دفاع کند، در غیر این صورت پرونده با شکست روبرو می گردد.

بهترین وکیل جنایی کیست؟

وکیل جنایی یکی از متخصص ترین افراد یاست که می تواند تامی جزییات قانونی پرونده های مربوط به جرم و جنایات را مورد بررسی قرار دهد و به متقاضیان خود کمک کند تا پاسخ تمامی سوالات حقوقی خود را دریافت کنند. بر اساس آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های گذشته می توان گفت که پرونده های جنایی که رد مراجع قضایی مطرح می گردند در حال افزایش میباشد و تعداد آنان بسیار زیاد است؛ همین موضوع باعث شده است تا نیاز مردم به وکیل جنایی بسیار جدی تر و شدیدتر باشد.

هنگامی که با برخی از افراد صحبت می کنید، متوجه این موضوع می شوید که آنان در پرونده هایی جنایی دچار شکست شده اند و حقوق آنان ضایع شده است، این شکست در حالی رخ می دهد که آنان وکالت پرونده خود را به وکیل جنایی سپرده بودند اما وکیل مذکور نتوانسته است وکالت پرونده را به خوبی انجام دهد. در چنین شرایطی معمولا این چالش ذهنی ایجاد می شود که بهترین وکیل جنایی کیست و دارای چه ویژگی هایی است؟

برای انکه بتوانیم بگوییم یک نفر، بهترین وکیل جنایی است باید در ابتدا این موضوع را در نظر بگیریم که برای بهترین بودن یک وکیل باید دارای ویژگی های مختلفی باشد و از منظر های مختلفی او را شناسایی کرد. وکیل جنایی دارای توانایی استدلالی و استنباطی بسیار خوبی است و می تواند بهتر از هر شخص دیگری پرونده های مربوط به جرم و جنایات را بررسی کند. پرونده های جنایی معمولا دارای جزییات بسیار زیادی هستند و تا زمانی که نتوانید این جزییات را پیدا کنید، معمای جرم و جنایت حل نمی شود و پرونده با تعداد زیادی از ابهامات مختلف روبرو می گردد.

بنابراین می توان گفت که یک وکیل جنایی حرفه ای بسیار ریز بین و نکته سنج است و دارای توانایی بسیار زیادی در زمینه حل ابهامات پرونده های جنایی است. یکی از دلایلی که باعث می شود تا به کمک بهترین وکیل جنایی روند دادرسی پرونده سرعت پیدا کند آن است که وکیل جنایی با پیدا کردن ابهامات پرونده های حقوقی مختلف می تواند به تکمیل تحقیقات اولیه دادگاه کمک کند.

دیگر ویژگی های وکیل جنایی

یکی دیگر از اساسی ترین نکاتی که باید در مورد وکیل جنایی بدانید آن است که تجربه وکیل می تواند باعث شود تا جریان دادرسی پرونده بسیار بهتر طی شود. هنگامی که یک وکیل دارای تجربه است و با موضوعات حقوقی مختلف اشنایی دارد و در گذشته پرونده های مشابه آن را وکالت کرده است به راحتی می تواند در هنگام مواجه با یک پرونده دیگر از تجربیات قبلی خود استفاده کند. وکیل جنایی با تجربه با تکیه بر دانسته های قبلی خود در جهت احقاق حقوق موکل خود قدم بر میدارد.

 وکیل جنایی باید دارای صبر و حوصله بسیار زیادی باشد. وقتی که در مورد صبر و حوصله وکیل در جریان پرونده هایی جنایی صحبت می کنیم در ابتدا اینطور به نظر می آید که این موضوع خیلی مهم نیست اما شما باید بدانید که پرونده های جنایی دارای معماهای بسیار زیادی هستند و نیاز به انجام تحقیقات بسیار زیادی دارند، پس نمی توان انتظار داشت که وکیل عجول و بی حوصله بتواند با دقت فراوان این موضوعات را بررسی و حل کند. تنها وکیلی می تواند به سراغ حل معماهای پرونده های جنایی برود که صبور و نکته سنج باشد.

 وکیل جنایی باید به موکل خود متعهد باشد و تمامی اقدامات قانونی را که انجام می دهد با مشورت موکل خود به مرحله اجرا بگذارد. پرونده های جنایی دارای پستی و بلندی های بسیار زیادی هستند و ممکن است مسائلی در جریان این پرونده های حقوقی پیش اید که افراد را از ادامه کارشان بازدارد. بر اساس انعقاد عقد وکالت میان یک وکیل جنایی و موکل او، هر دو نفر دارای مسئولیت ها تعهداتی در قبال یکدیگر می شوند که باید به آنها عمل کنند. نادیده گرفتن چنین تعهداتی بر خلاف قانون کشور است و می توان آنان را پیگیری کرد.

برای انتخاب وکیل جنایی بهتر است ملاک های غیر استانداردی همچون: سن و سال وکیل، جنسیت او و…. را کنار بگذارید. یک وکیل جنایی حرفه ای ممکن است زن یا مرد و باشد و در هر سن و سالی می تواند به عرصه رشته وکالت وارد شده باشد. چنین تصورات غلطی باعث گمراهی افراد و به هدر رفتن زمان و هزینه آنان می شود. بهترین وکیل جنایی کسی است که با تکیه بر مهارت و تجربیاتی که دارد به سراغ استفاده از ادله و مدارک حقوقی در جهت حفظ حقوق موکل خود برود.

 وکیل جنایی و مشاوره حقوقی با او

یکی از خدمات اصلی و اساسی که وکیل جنایی به موکلان خود ارائه می دهد، مشاوره حقوقی است. مشاوره حقوقی با وکیل جنایی باعث می شود تا مراجعان به او بتوانند دید نسبتا واضح تر و روشن تری نسبت به موضوع پرونده پیدا کنند و از مراحل دادرسی دادگاه اطلاع یابند.

یکی از عواملی که باعث وقوع جرم و جنایت های مختلف می شود، ناآگاهی و بی اطلاعی مردم در مورد قوانین حقوقی پرونده های جنایی است. در چنین شرایطی وکیل جنایی با هدف آگاهی رسانی به مردم در جلسات مشاوره حقوقی تمامی نکاتی را که باید متقاضیان بانند به انها ارائه می دهد تا سطح دانش حقوقی آنان افزایش پیدا کند و از بوجود آمدن بسیاری از مشکلات حقوقی و پرونده های جنایی گوناگون جلوگیری شود.

از طرفی دیگر نیز باید گفت که پرونده های جنایی دارای حساسیت های قانونی بسیار زیادی هستند و همین موضوع باعث می شود تا افرادی که با چنین پرونده ای روبرو میشوند به طور ناگهانی دچار احساس نگرانی و استرس بسیا زیادی شوند. در این مواقع وظیفه وکیل جنایی آن است که در جلسات مشاوره حقوقی در مورد تمامی جزئیات قانونی پرونده، توضیحات لازم را ارائه دهد و آن را از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دهد تا احساس نگرانی و سردرگمی افراد از میان برود.

با پیشرفت علم و تکنولوژی، امروزه دیگر راه های ارتباطی بسیار گسترده تر از زمان های گذشته شده است، به همین خاطر هم فضای مجازی و اینترنت توانسته اند در تمامی ابعاد زندگی مردم نفوذ کنند. نفوذ اینترنت به زندگی عادی مردم تا جایی ادامه پیدا کرده است که دیگر امروز می توان در جلسات مشاوره حقوقی غیر حضوری با ویل جنایی شرکت کرد و تمامی سوالات حقوقی خود را از او پرسید . از مزایای اصلی مشاوره حقوقی غیرحضوری آن است که دیگر نیازی به جابجایی و درگیر ترافیک شهری شدن نیست و همه مردم مردم می توانند به راحتی از طریق اینترنت و گوشی های هوشمند با وکیل جنایی صحبت کنند و در جلسه مشاوره حقوقی با او شرکت کنند.

این موضوع کاملا درست است که مشاوره حقوقی غیر حضوری دارای مزیت های بسیار زیادی است اما هنوز هم مشاوره حضوری با وکیل جنایی دارای کاربرد های بسیار زیادی است. کاربرد اصلی مشاوره حضوری با وکیل جنایی در مواردی است که پرونده جنایی دارای پیچیدگی و جزییات زیادی است و نمی توان به صورت اینترنتی و غیر حضوری ان را مورد بررسی قرار داد.

چرا وکیل جنایی؟

شاید هنگامی که در مورد وکیل جنایی صحبت می کنیم، بسیاری از افراد با خود فکر کنند که  چه دلیلی دارد که وکالت پرونده خود را به وکیل جنایی بسپارند، در حالی که بسیاری دیگر از وکلای دادگستری می توانند آن را به نتیجه برسند و وکالت آن را بر عهده گیرند؟

دقت داشته باشید که موضوعات جنایی از زمان های گذشته دارای پیچیدگی بسیار زیادی بودند و معمولا افراد متخصصی همچون کاراگاه ها در جریان پرونده های جنایی وارد می شدند تا به صورت جزیی جریان جنایی رخ داده را بررسی کنند. بنابراین به خوبی می توان به این موضوع پی برد که جریانات جنایی بسیار مهمترو اساسی تر از دیگر پرونده های حقوقی هستند. به همین خاطر هم بهتر است وکالت آن را به وکیل جنایی واگذار کرد تا آن را پیگیری کند و مورد بررسی قرار دهد.

 وکیل جنایی بهتر از هر شخص دیگری میتواند از حقوق موکلان خود در دادگاه ها و محاکم قضایی دفاع کند. وکیل های غیر حرفه ای و کسانی که در این زمینه تخصص ندارند با عدم آگاهی خود باعث شکست موکل خود رد جریان پرونده می شوند و از طرفی دیگر نیز جریان پرونده های جنایی مانند جریان پرونده های مالی، بازرگانی، خانوادگی و…. نیست که تنها با مسائل مادی آمیخته شده باشد. معمولا موضوع اساسی و اصلی پرونده های جنایی جان و سلامت انسان ها است و ضربه ی سنگین روحی و معنوی که به انان وارد می شود، بنابراین جلوگیری از تضییع حقوق چنین افرادی در جریانات جنایی بسیار مهم تر از آن چیزی است که فکر می کنید.

وکیل جنایی به خوبی با تمامی قوانین جدید و بروز رسانی شده در مورد جرائم آگاهی دارد و می داند که برای جنایت های مختلف چه جزایی تعیین شده است. قانونگذار کشور ما به مسائل جنایی اهمیت بسیار زیادی می دهد و قوانین نسبتا پیچیده ای را برا ی مرتکبان آن در نظر گرفته است؛ چرا که مجرمان و جنایتکاران باعث ایجاد آسیب به دیگر شهروندان می شوند و نظم عمومی جامعه را بهم می زنند.

وکیل جنایی هم می تواند وکالت افراد بزه دیده در پرونده های جنایی را بر عهده گیرد و هم می تواند وکالت فرد متهم را نیز بپذیرد. اکنون ممکن است با خود فکر کنید که در هر صورت فرد متهم به جزای اعمال خود خواهد رسید و مجازات خواهد شد، بنابراین دیگر چه نیازی به وکیل جنایی است؟

در پاسخ به این سوال اساسی و مهم شما باید بگوییم که وکیل جنایی در جریان پرونده های قانونی سعی می کند تا از بهترین مدارک و ادله استنباطی برای کاهش مجازات متهم پرونده استفاده کند. همانطور که میدانید تعیین مجازات افراد بزهکار بر عهده قاضی است و او می تواند به شدیدترین یا خفیف ترین مجازاتی که قانون برای جنایتکاران در نظر گرفته است آنها را محکوم کند. وکیل جنایی سعی می کند تا با تکیه بر مهارت و توانایی هایی که دارد، مجازات متهم را تا حد ممکن کاهش دهد.

وکیل جنایی و اهمیت آن در انواع پرونده های کیفری – جنایی

وکیل جنایی را می توان یکی از سخت ترین شاخه های وکالت در ایران و البته در جهان دانست. همانطور که از نام این شاخه از وکلات مشخص است، عملا وکیل جنایی با امور جنایی و کیفری سر و کار دارد. این امور اصولا با جان یا مال افراد سر و کار دارد. به عبارت ساده تر در امور جنایی مال یا جان افراد – یا هر دو مورد به صورت همزمان – به خطر افتاده و یا از بین رفته است. از این رو عملا فرد متضرر نه تنها از نظر قانونی بلکه از نظر احساسی نیز حقوقی را برای خود قائل می شود که ممکن است چندان مطابق با واقعیت نباشد.

از طرف دیگر متهم یا مجرم در پرونده های جنایی – کیفری عملا فردی است که از نظر احساسی خود را بازنده تصور می کند و از یک سو باید در قابل ضرر مادی یا جانی وارد شده خسارتی را به صورت عین یا هم ارزش آن پرداخت کند.

به عبارت ساده تر در صورت صدور حکم قصاص، متهم باید با از دست دادن جان خود بهای جان گرفته شده را بدهد. این اتفاقی است که عملا می تواند از نظر روحی فشار غیر قابل تصوری را بر دادگاه، متهم و وکلای جنایی وارد کند.

بنابراین عملا وکیل جنایی علاوه بر مسائل حقوقی و قانونی تحت شدیدترین فشارهای روحی و روانی قرار می گیرند و به نوعی باید بتوانند با جو نسبتا سنگین دادگاه و طرفین دعوی مقابله کند.

از این روست که گفته می شود وکیل جنایی علاوه بر این که باید بر مسائل حقوقی مسلط باشد باید بتواند از نظر روانی بر خود و بر جو و فضای دادگاه سلطه داشته باشد. این تسلط هر چقدر بیشتر باشد همانقدر می تواند دادگاه را به سمت و سوی مورد نظر خود بکشاند.

نقش احساسات در رفتار وکیل جنایی

در بالا به طور کلی به مسئله احساس و جو حاکم بر دادگاه جنایی صحبت کردیم. حال نوبت این است که کمی بیشتر  این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم.

در دادگاه های کیفری و جنایی همیشه یکی از  طرفین از نظر مالی یا جانی مورد ضرر و زیان قرار گرفته است. اما مسئله زیان مالی و البته زیاد جانی می تواند به اندازه ای سنگین باشد که فشار روانی بالایی را به فرد و در نهایت به دادگاه وارد کند. به هر حال از دست دادن یک عزیز یا یک عضو از بدن و … که می تواند زندگی فرد را برای همیشه تغییر دهد خود به خود فشار روانی خاصی بر انسان وارد می کند. در این حالت نمی توان انتظار داشت که فرد در دادگاه به صورت منطقی و بر اساس استدلال های قانونی پیش برود. این مسئله لزوما بدین معنی نیست که این افراد در دادگاه دست به اعتراض های مداوم و یا پرخاشگری می زنند. بلکه بدین معنی است که معمولا بار روانی موضوع به اندازه ای بالاست که می تواند مانع از تصمیم گیری منطقی و صحیح این افراد شود.

در این حالت از نظر اخلاقی و قانونی وکیل جنایی موظف است واقعیت ها را به موکل خود یا طرف دیگر دعوی منتقل کند و او را از این گرداب احساسی نجات دهد. در واقع مادامی که طرفین دعوی به صورت احساسی با مسئله برخورد می کنند عملا نمی توان انتظار داشت استدلال های قانونی و صحبت های دادگاه تاثیری در ذهن طرفین داشته باشد.

وکیل جنایی باید بتواند موکل خود و حتی طرف مقابل دعوی را به آرامش دعوت کند و سعی کند بر اساس استدلال قانون و البته با زبانی نرم تر از زبان دادگاه مسائل را برای وی توضیح دهد. این اتفاق اگر به درسی رخ دهد ممکن است بسیاری از درخواست های قصاص پس گرفته می شد. در واقع زمانی که احساسات بر منطق حکم می کند، طرفین دعوی سعی می کنند خود را محق نشان بدهند و کاری به استدلال های قانونی ندارند.

بیایید کمی واقعی تر صحبت کنیم. معمولا طرفین متهم معتقد هستند که وی در شرایط عادی روحی و روانی نبود. حال سوال این است که آیا صحیح است طرف دیگر دعوی در شرایط نسبتا غیر عادی روحی  و روانی تحت شدیدترین احساسات دست به تصمیم گیری  بزند.

متاسفانه احساسات بعدی است که در بسیاری از موارد امکان تعریف و مشخص کردن آن وجود ندارد. از این رو شما نمی توانید در دادگاه ثابت کنید که طرفین تحت احساسات دست به تصمیم گیری و ارائه لایحه زده اند. بنابراین اولین نکته ای که یک وکیل جنایی مجرب باید رعایت کند این است که سعی کند این احساسات را مدیریت کند و اگر لازم باشد از آن در جایی مناسب استفاده کند. به هر حال کار اصلی وکیل متقاعد کردن قاضی دادگاه است. استفاده از احساسات طرفین شاید در موقعیت مناسب تواند کارساز باشد.

وکیل جنایی و مسئله ای به نام فقه

اما مسئله دیگری که یک وکیل جنایی می تواند از آن به عنوان یک شمشیر دو لبه استفاده کند، مسئله فقه و شرع است. در اسلام و به طور کلی در ادیان الهی جان انسان از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو معمولا دستوراتی در این زمینه ارائه شده است.

اسلام به عنوان آخرین دین الهی کاملترین و دقیق ترین پاسخ ها را به مسائل انسانی و اجتماعی داده است. یکی از این مسائل مسلما تعرض به حق جانی یا مالی دیگران است.

اگر شما بخواهید فقه را مطالعه کنید متوجه خواهید شد که شرع شرایط بسیار متنوعی را در موقعیت های مختلف پیش بینی کرده است و سعی کرده است که در هر موقعیت پاسخ مناسبی داشته باشد. از آن جایی که قانون جمهوری اسلامی ایران بر اساس اسلام و شرع نگارش شده است، به نظر می رسد منطقی باشد که مهمترین مجازات و محکومیت ها در حوزه جنایی و کیفری بر اساس اسلام و شرع مشخص شده باشد.

از این رو وکیل جنایی باید بر مسائل شرعی و فقهی نیز مسلط باشد تا در صورت لزوم از آن ها استفاده شود. در واقع مسئله ای که وجود دارد این است که عملا فقه و شرع در برخی از موارد به صورت دقیق صحبت نکرده است و این می تواند محل شبه و ایهام را ایجاد کند. به عبارت ساده تر فقه و شرع قابل تفسیر و توصیف هستند. از این رو وکیل جنایی باید بتواند بر اساس نیاز خود توصیف مناسبی از یک منطق فقهی و شرعی در دادگاه بیان کند. در این صورت احتمال این که بتواند جو دادگاه را  بچرخاند بسیار است.

زیرا معمولا در برابر اسلام و فقه در دادگاه ها سکوت می شود و علما به نوعی می توان گفت که فقه و شرع می تواند حرف نهایی در این چنین دادگاهی را بزنند. البته این مسئله زمانی رخ می دهد که وکیل جنایی بتواند در موقعیت مناسب از یک حکم شرعی با توصیفی مناسب استفاده کند.

بنابراین تا بدین جا متوجه شده ایم که عملا یک وکیل جنایی علاوه بر مسائل حقوقی و قانونی باید روانشناس خوبی نیز باشد و همچنین باید بر مسائل فقهی و پیچ و خم های آن نیز آشنایی داشته باشد. اما آیا این تمام کار است؟ خیر!

اهمیت دادگاه های جنایی و کیفری در قانون

مسئله مهم دیگری که شما باید بدانید این است که در ایران مهمترین و عالی رتبه ترین دادگاه ها مربوط به دادگاه های جنایی و کیفری است. علت این موضوع نیز ساده و روشن است. قانون و قوه قضاییه به سبب حفظ جان و مال انسان ها ایجاد شده است. حال کاملا طبیعی است که قانون در برابر مسائل جنایی سختگیرانه تر عمل کند. زیرا پرونده های جنایی عملا نشان دهنده ضعف و خلا قانونی است.

به هر حال هر چقدر این جنایت ها و دادگاه های مربوط به آن وجود داشته باشد بدین معنی است که قانون نتوانسته موقعیت های مناسبی را پیش بینی کند و برای آن موقعیت ها اهرم های بازدارنده مناسبی ایجاد نکرده است.

بنابراین عملا دادگاه های جنایی و کیفری در برخی از مواقع با چند قاضی برگزار می شود تا در نهایت رای صادر شده منطقی و به دور از هر اتفاقی باشد. این مسئله نشان می دهد که عملا دادگاه های جنایی تا چه اندازه اهمیت دارند. بنابراین وکیل جنایی باید سعی کند این اهمیت را درک کند.

در واقع مسئله ای که وجود دارد این است که با بالاتر رفتن اهمیت دادگاه عملا توجه به متن قانون و استدلال های بیان شده بیشتر می شود. به عبارت ساده در این دادگاه ها از قضات گرفته تا حضار همه دست به ذره بین هستند. این مسئله می تواند کار را برای وکیل جنایی سخت تر کند.

وکیل جنایی و انواع پرونده های قانونی

معمولا اولین و مهم ترین سوالی که در جلسه مشاوره حقوقی با وکیل جنایی مطرح می گردد آن است که رد قانون مجازات اسلامی، اقسام و تعاریف جنایات به چه مواردی تقسیم می شوند؟ در پاسخ به این سوال می توانیم به مفاد 289 الی 293 قانون مجازات اشاره کنیم:

جنايت بر نفس، عضو و منفعت بر سه قسم عمدي‌، شبه‌ عمدي و خطاي محض است. جنايت در موارد زير عمدي محسوب مي‌ شود:

هرگاه مرتكب با انجام كاري قصد ایراد جنایت بر فرد يا افرادي معين يا فرد يا افرادي غير‌معين از يك جمع را داشته باشد و در عمل نيز جنايت مقصود يا نظير آن واقع شود، خواه كار ارتكابي نوعاً موجب وقوع آن جنايت يا نظير آن بشود، خواه نشود.

هرگاه مرتكب، عمداً كاري انجام دهد كه نوعاً موجب جنایت واقع شده يا نظير آن، مي‌ گردد، هرچند قصد ارتکاب آن جنايت و نظیر آن را نداشته باشد ولي آگاه و متوجه بوده كه آن كار نوعاً موجب آن جنايت يا نظير آن مي‌ شود.

هرگاه مرتكب قصد ارتكاب جنايت واقع شده يا نظيرآن را نداشته و كاري را هم كه انجام داده ‌است‌، نسبت به افراد متعارف نوعاً موجب جنایت واقع شده يا نظير آن، نمي‌ شود لكن درخصوص مجنيٌ عليه، به علت بيماري، ضعف، پيري يا هر وضعيت ديگر و يا به علت وضعيت خاص مكاني يا زماني نوعاً موجب آن جنايت يا نظير آن مي‌ شود مشروط بر آنكه مرتكب به وضعيت نامتعارف مجنيٌ‌ عليه يا وضعيت خاص مكاني يا زماني آگاه و متوجه باشد.

هرگاه مرتكب قصد ایراد جنایت واقع شده يا نظير آن را داشته باشد، بدون آنكه فرد يا جمع معيني مقصود وي باشد، و در عمل نيز جنايت مقصود يا نظير آن، واقع شود، مانند اينكه در اماكن عمومي بمب‌ گذاري كند.

نکات قانونی که باید در مورد عملکرد وکیل جنایی در پرونده های مختلف بدانید:

هرگاه فردي مرتكب جنايت عمدي گردد لكن نتيجه رفتار ارتكابي، بيشتر از مقصود وي واقع شود، چنانچه جنايت واقع شده، مشمول تعريف جنايات عمدي نشود، نسبت به جنايت كمتر، عمدي و نسبت به جنايت بيشتر، شبه‌ عمدي محسوب مي‌ شود، مانند آنكه انگشت كسي را قطع كند و به سبب آن دست وي قطع شود و يا فوت كند كه نسبت به قطع انگشت عمدي و نسبت به قطع دست و يا فوت شبه‌ عمدي است.

هرگاه كسي فعلي كه انجام آن را برعهده گرفته يا وظيفه خاصي را كه قانون بر عهده او گذاشته است، ترك كند و به سبب آن، جنايتي واقع شود، چنانچه توانايي انجام آن فعل را داشته باشد جنايت حاصل به او مستند مي‌شود و حسب مورد عمدي، شبه‌ عمدي، يا خطاي محض است، مانند اين كه مادر يا دايه‌اي كه شير دادن را برعهده گرفته ‌است، كودك را شير ندهد يا پزشك يا پرستار وظايف قانوني خود را ترك كند.

وکیل جنایی و تعیین دیه

وکیل جنایی به تمامی مراجعان خود کمک می کند تا در صورت آسیب دیدن بر اثر جنایت و جرایم مختلف، دیه آن را دریافت کنند و ادله ای مناسب برای اخذ خسارت مالی به دادگاه ارائه دهند. بر اساس قانون ديه مقدر، مال معيني است كه در شرع مقدس به سبب جنايت غيرعمدي بر نفس، عضو يا منفعت، يا جنايت عمدي در مواردي كه به هر جهتي قصاص ندارد، مقرر شده است.

ارش، ديه غير مقدر است كه ميزان آن در شرع تعيين نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و كيفيت جنايت و تأثير آن بر سلامت مجني عليه و ميزان خسارت وارده با در نظر گرفتن ديه مقدر و با جلب نظر كارشناس ميزان آن را تعيين مي‌كند. مقررات ديه مقدّر در مورد ارش نيز جريان دارد مگر اين كه در اين قانون ترتيب ديگري مقرر شود. در جنايت شبه‌ عمدي، خطاي محض و جنايت عمدي كه قصاص در آن جايز يا ممكن نيست، در صورت درخواست مجني عليه يا ولي دم ديه پرداخت مي‌ شود مگر به نحو ديگري مصالحه شود.

 عملکرد وکیل جنایی در هنگام تداخل جنايات

وکیل جنایی در جریان پرونده هایی که در آنها تداخل جنایات وجود دارد، عملکرد حقوقی کاملا حرفه ای از خود نشان می دهد. برای آشنایی با عملکرد وکیل جنایی به مفاد قانونی آن اشاره می کنیم:

اگر كسي، عمداً جنايتي را بر عضو فردي وارد سازد و او به سبب سرايت جنايت فوت كند، چنانچه جنايت واقع شده مشمول تعريف جنايات عمدي باشد، قتل عمدي محسوب مي‌ شود، در غير اين صورت، قتل شبه‌ عمدي است و مرتكب علاوه بر قصاص عضو به پرداخت ديه نفس نيز محكوم مي‌ شود.

اگر مرتكب با يك ضربه عمدي، موجب جنايتي بر عضو شود كه منجر به قتل مجنيٌ عليه گردد، چنانچه جنايت واقع شده مشمول تعريف جنايات عمدي باشد، قتل عمدي محسوب مي‌ شود و به علت نقص عضو يا جراحتي كه سبب قتل شده است به قصاص يا ديه محكوم نمي‌ گردد.

اگر كسي با ضربه‌ هاي متعدد عمدي، موجب جنايات ‌متعدد و قتل مجنيٌ‌ عليه شود و قتل نيز مشمول تعريف جنايات عمدي باشد، چنانچه برخي از جنايت‌ ها موجب قتل شود و برخي در وقوع قتل نقشي نداشته باشند، مرتکب علاوه بر قصاص‌ نفس، حسب مورد، به قصاص عضو يا ديه جنايت‌ هايي كه تاثيري در قتل نداشته‌ است، محكوم مي‌ شود. لكن اگر قتل به وسيله مجموع جنايات ‌پديد آيد، در صورتي كه ضربات به صورت متوالي وارد شده باشد در حكم يك ضربه‌ است. در غير اين صورت به قصاص يا ديه عضوي كه جنايت بر آن، متصل به فوت نبوده است نيز محكوم مي‌ گردد.

 راه‌هاي اثبات جنايت توسط وکیل جنایی

وکیل جنایی از راه های قانونی برای اثبات جنایت به نفع موکل خود استفاده می کند. این راه ها را ب استناد به قانون مجازات، معرفی می کنیم:

ادله ‌اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانوني و علم قاضي است.در مواردي كه دعواي كيفري با ادله شرعي از قبيل اقرار و شهادت كه موضوعيت دارد، اثبات مي‌ شود، قاضی به استناد آنها راي صادر مي‌ كند مگر اينكه علم به خلاف آن داشته باشد.

هرگاه ادله‌ اي كه موضوعيت دارد فاقد شرايط شرعي و قانوني لازم باشد، مي‌تواند به عنوان اماره قضایی مورد استناد قرار گيرد مشروط بر اينكه همراه با قرائن و امارات ديگر، موجب علم قاضی شود.

اگر پس از اجراي حكم‌، دليل اثبات‌ كننده جرم باطل گردد‌، مانند آنكه در دادگاه مشخص شود كه مجرم، شخص ديگري بوده يا اين كه جرم رخ نداده است و متهم به علت اجراي حكم، دچار آسيب بدني، جاني يا خسارت مالي شده باشد، كساني كه ايراد آسيب يا خسارت مذكور، مستند به آنان است‌، اعم از ادا کننده سوگند، شاكي يا شاهد حسب ‌مورد به قصاص يا پرداخت ديه يا تعزير مقرر در قانون و جبران خسارت مالي محكوم مي‌ شوند.

قسامه عبارت از سوگند هايي است كه در صورت فقدان ادله ديگر غير از سوگند منكر و وجود لوث، شاكي براي اثبات جنايت عمدي يا غيرعمدي يا خصوصيات آن و متهم براي دفع اتهام از خود اقامه مي‌ كند.

مقام قضايي موظف است در صورت استناد به قسامه، قرائن و امارات موجب لوث را در حكم خود ذكر كند. مواردي كه سوگند يا قسامه، توسط قاضي رد مي‌ شود، مشمول اين حكم است.

در صورت حصول لوث، نخست از متهم، مطالبه دليل بر نفي اتهام مي‌ شود. اگر دلیلی ارائه شود، نوبت به قسامه شاکی نمي‌ رسد و متهم تبرئه مي‌ گردد. درغيراين‌ صورت با ثبوت لوث، شاكي مي‌ تواند اقامه ‌قسامه كند يا از متهم درخواست قسامه نمايد.

اگر شاكي اقامه ‌قسامه نكند و از مطالبه قسامه از متهم نيز خودداري ورزد، متهم در جنايات عمدي، با تأمين مناسب و در جنايات غير‌عمدي، بدون تأمين آزاد مي‌ شود لكن حق اقامه قسامه يا مطالبه آن براي شاكي باقي مي‌ ماند.

هزینه وکیل جنایی

برخی از افراد یکه از مراجعه به وکیل جنایی ممانعت می کنند و سعی می کنند تا وکالت پرونده خود را به یک وکیل ارزان بسپارند. اصلی ترین دلیل این افراد، هزینه وکیل جنایی است. در چنین مواردی بهتر است دقت کنید که خدمات حقوقی حرفه ای و تخصصی همانند بسیاری دیگر از خدمات در جامعه دارای هزینه است. شما باید دستمزد وکیل جنایی را بپردازید تا خیالتان از جانب پرونده های جنایی راحت شود و دیگر نگرانی از جانب آنان نداشته باشید. وقتی شما به سراغ وکلای غیر متخصص میروید این انتظار را داشته باشید که رد مقابل بهای کمی می پردازید، قرار نیست خدمات حرفه ای دریافت کنید، از طرف دیگر امکان شکست پرونده نیز بیشتر می شود.

بنابراین بهتر است از همان ابتدا بدون نگرانی از بابت هزینه وکیل جنایی، وکالت پرونده خود را به او بسپارید و خیالتان را از بابت روند دادرسی آن راحت کنید. دستمزد وکیل جنایی در مقایسه با خدماتی که به موکلان خود ارائه میدهد، بسیار مقرون صرفه است و به گونه ای نمی باشد که مردم نتوانند ان را بپردازند.

وکیل جنایی را جدی بگیرید!

اگر شما جز آن دسته از کسانی هستید که از اهمیت بالای پرونده جنایی که با آن سروکار دارید، اطلاع دارید و به سراغ وکیل جنایی حرفه ای می گردید، بهتر است به تمامی نکات حقوقی که آنها را معرفی کردیم دقت کنیم و در نهایت به سراغ وکیل جنایی بروید. اما به نظر شما از کجا می توانیم بهترین وکیل جنایی را پیدا کنیم؟

گروه وکلای پارسا در راستای خدمت رسانی به عموم مردم دارای کادری حرفه ای و مجرب تشکیل شده از بهترین و با تجربه ترین وکلای متخصص پایه یک دادگستری است. شما می توانید به کمک گروه وکلای پارسا، بهترین وکیل جنایی در تهران را پیدا کنید و علاوه بر استفاده از خدمات حقوقی او، وکالت پرونده خود را نیز به او بسپارید.

نکته دیگری که بهتر است آن را فراموش نکنید آن می باشد که سرعت عمل بالای شما در واگذاری وکالت پرونده به وکی جنایی باعث می شود تا روند دادرسی با سرعتت و موفقیت بیشتری طی شود و از ایجاد هرگونه آسیب احتمالی به موکل جلوگیری شود.

مقالات حقوقی:

وکیل طلاق توافقی

وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

وکیل حقوقی

وکیل طلاق

 وکیل مهریه

وکیل تصادفات

وکیل دیوان عدالت اداری

وکیل انحصار وراثت

وکیل جرایم اقتصادی

وکیل ورشکستگی

وکیل خانواده

وکیل مواد مخدر

وکیل ملکی

وکیل کیفری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×