کلاهبرداری ارزهای دیجیتال

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال تهران

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال چیست؟ آیا در ایران می توان کلاهبرداری ارزهای دیجیتال  را پیگیری کرد؟ نظر شما در این خصوص چیست؟ این روز ها که همه درگیر ارزهای دیجیتال و قیمت های بالا و پایین آن در دنیا و ایران هستند، بسیاری نیز در گوشه ای از این دنیا منتظر غفلت شما هستند تا چنان کلاهبرداری کنند که روحتان هم خبردار نشود! در ادامه می خواهیم از جنبه قانونی به این مسئله نگاه کنیم. با ما همراه باشید.

ارزهای دیجیتال یکی از جدید ترین مفاهیم دنیای دیجیتال و اقتصاد محسوب می شود. این مفهوم طی سال های گذشته توانست مخاطبان بسیاری را از سراسر جهان و ایران به سمت خود جذب کند. سود های عجیب و غریب این بازار طی این سال ها عملا عامل محرک قوی برای جذب بسیاری از افراد به این بازار شد. جدید بودن این بازار نوظهور اقتصادی بدین معنی بود که بسیاری که در این بازار حضور دارند نسبت به بسیاری از عمده ترین مفاهیم آن آگاهی کاملی ندارند. این عدم آگاهی خیل عظیمی از سرمایه گذاران در این بازار و کسانی که با این ارزها کار می کردند باعث شد تا فرصت مناسبی برای کلاهبرداری و سودجویان فراهم شود. اما اگر شما هم جزو این دسته از مالباختگان هستید، آیا می دانید می توانید به کمک وکیل کلاهبرداری ارزهای دیجیتال نسبت به طرح شکایت و پیگیری خسارت اقدام کنید؟

همه چیز در مورد ارزهای دیجیتال جدید است!

نکته و مسئله مهمی که در خصوص ارزهای دیجیتال وجود دارد این است که این بازار یک بازار کاملا نوظهور و جدید است. به بیان ساده ارزهای دیجیتال یک بازار ساده سرمایه گذاری نیست. شما در ارزهای دیجیتال با مفهومی کاملا نو و متفاوت رو به رو هستید.

در ارزهای دیجیتال امکان مبادلات مالی بدون هیچ رد و نشانی امکان پذیر شده است. در این مبادلات نیازی به رعایت هیچ پروتکلی نیست. بنابراین هر کسی در هر جای دنیا می تواند به سادگی در امن ترین حالت ممکن دست به انتقال مالی بزند. اما در این بین نکته تاریکی وجود دارد.

اگر آن سوی خط، کسی نشسته باشد که تنها هدفش گرفتن سرمایه شما آن هم به شکل ارزهای دیجیتال بوده باشد چه؟ شما نه ردی از او خواهید داشت و نه مدرکی می توانید داشته باشید.

در واقع کلاهبرداری ارزهای دیجیتال بیشتر به عنوان یک ابزار شناخته می شود. به بیان ساده تر سیستم امن ارزهای دیجیتال امکان سرقت و یا کلاهبرداری در داخل این شبکه را نمی دهد. اما امن بودن بیش از اندازه آن و همچنین غیر قابل رهگیری آن عملا باعث شده است که طرفین اطلاعاتی از یک دیگر نداشته باشند.

توجه کنید که ما در اینجا قصد نداریم از خود ارزهای دیجیتال و ساز و کار آن صحبت کنیم. بنابراین اگر فکر می کنید این مفهوم می تواند برای شما جذاب باشد بهتر است کمی در گوگل جست و جو کنید. سوالی که ما در ادامه قصد داریم به آن پاسخ دهیم این است که اگر در ایران کلاهبرداری ارزهای دیجیتال رخ بدهد چگونه می توانیم آن را پیگیری کنیم؟ آیا در قانون ایران امکانی برای این موضوع وجود دارد یا خیر؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.  

کلاهبرداری ارزهای دیجیتال در قانون ایران

برای بررسی کلاهبرداری ارزهای دیجیتال باید به یک سوال بسیار مهم پاسخ دهیم. آیا خود مفهوم ارزهای دیجیتال در قانون ایران به رسمیت شناخته شده است؟

هنوز پاسخ این سوال به طور کامل مشخص نیست. گاهی دولت و حاکمیت ایران این ارزها را غیر قانونی می دانند و در مواقعی دیگر آن را مشروط به شرایطی قانونی. در برخی حالات نیز این ارزهای دیجیتال آزاد هستند! بنابراین در این خصوص چیزی نمی توان گفت.

اما به طور کاملا منطقی می توان گفت از آن جایی که قانون گذار در خصوص ارزهای دیجیتال صحبتی نکرده است و به نوعی آن را جرم تلقی نکرده، می توان بر اساس اصل قانونی فعالیت در ارزهای دیجیتال را بلامانع بدانیم. در واقع در قانون آمده است که اگر قانون نسبت به انجام یا ترک یک فعل سکوت کرده باشد، انجام یا ترک آن فعل جرم محسوب نمی شود.

بنابراین اگر مورد کلاهبرداری ارزهای دیجیتال قرار گرفته اید، نگران نباشید. پلیس ایران و سیستم قضایی ایران شما را به سبب فعالیت در این بازار و یا مفاهیم نزدیک به آن بازخواست نمی توانند بکنند. زیرا اساسا شما مجرم نیستید. اما در خصوص خود مفهوم کلاهبرداری چه می توان گفت؟

با توجه به این که ارزهای دیجیتال یک مفهوم اینترنتی محسوب می شود در قانون ایران فعلا ارزهای دیجیتال تحت قوانین پلیس فتا و قانون اینترنتی است. از این رو بر اساس ماده 741 قانون مجازات اسلامی که به مفهوم کلاهبرداری اینترنتی اشاره می کند ” هرکس به طور غیرمجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده‎ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون(۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.”  

بر اساس این ماده قانون و بر اساس این که در ایران ارزهای دیجیتال تحت لوای قانون اینترنتی است، می توان گفت که کلاهبرداری ارزهای دیجیتال جرم محسوب می شود و شما می توانید با استناد به این ماده و همچنین به ماده 740 قانون مجازات اسلامی دست به شکایت بزنید.

بنابراین از نظر قانونی شما مشکلی نخواهید داشت و سیستم قضایی در کنار شما ایستاده است. اما مسئله ای که وجود دارد این است که در خصوص ارزهای دیجیتال اثبات جرم بسیار سخت و جمع آوری مدارک از آن هم سخت تر است! با این وجود اگر چنین اتفاقی برای شما افتاده به نظر می رسد به کمک مشاوره های یک وکیل یا مشاوره های حقوقی به پلیس فتا مراجعه کنید و با راهنمایی های این پلیس دادخواست خودتان را به دادگاه ارائه دهید. شاید بتوانید کاری از پیش ببرید. به هر حال آن چیزی که در این مقاله به دنبال آن بودیم این بود که آیا مسیر قضایی برای کلاهبرداری ارزهای دیجیتال وجود دارد؟ پاسخ اش را هم گرفتیم، بله! وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×