لایحه دفاعیه معاونت در سرقت

لایحه دفاعیه معاونت در سرقت (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه دفاعیه معاونت در سرقت

بسیاری مواقع سرقت و دزدی از اموال دولت و یا اموال مردم تنها به وسیله یک شخص صورت می گیرد اما گاهی اوقات این عمل به وسیله چندین نفر انجام خواهد گرفت که بعضی از ان ها به عنوان مهره های اصلی و بعضی دیگر نیز به عنوان نفرات و مهره های فرعی در این کار دست خواهند داشت. در هر صورت برخی از افراد برای اثبات عدم حضور خود در صحنه جرم اقدام به تنظیم لایحه دفاعیه معاونت در سرقت را نموده و انتظار دارند به وسیله آن بتوانند از دادگاه تخفیف مجازات و یا حکم تبرئه را دریافت نمایند.

کاربرد لایحه دفاعیه معاونت در سرقت

بر اساس لایحه دفاعیه معاونت در سرقت، همکاری و معاونت در هر جرمی فرد را گناهکار کرده و شرایط مجازات او را فراهم خواهد کرد. به این معنی که فرد به طور مستقیم در انجام بزه دخالتی نداشته است اما به وسیله فراهم کردن امکان و موقعیت های مناسب برای انجام دادن این کار به نحوی خود را شریک در جرم افراد مجرم کرده است که قانون برای این گونه افراد مجازاتی برابر با نصف مجازات افراد مجرم درجه یک تعیین کرده است. با بیان این نکات موارد استفاده از این لایحه به روشنی مشخص خواهد شد.

برهمین اساس افرادی که در صحنه جرم دستگیر شده اند و بر علیه آن ها در دادگاه اعلام جرم شده و پرونده ای در رابطه با آنان تشکیل شده بعد از صدور حکم اقدام به طرح چنین لایحه و خواسته ای کرده تا به وسیله آن بتوانند از دادگاه طلب تخفیف مجازات نمایند. از دیگر کاربردهای این خواسته برای افرادی است که در صحنه جرم حضور نداشته اند اما به اتهام معاونت در دزدی حکم جلب آنها صادر شده است و اتهام آنها مشارکت در عمل مجرمانه دزدی می باشد. این گونه افراد می توانند این لایحه را تنظیم کرده و آن را به دادگاه ارجاع نمایند تا به وسیله آن بتوانند عدم مشارکت و بی گناهی خود را به اثبات برسانند.

بر اساس لایحه دفاعیه معاونت در سرقت، لازمه مشارکت دارای چه شرایطی می باشد؟ طبق این لایحه برای معاونت در سرقت و همچنین اثبات این موضوع شرایط و مواردی لازم است که عبارتند از:

۱: رفتاری که از شخص متهم رخ داده است مصداق یک عمل مجرمانه بوده و در قانون به عنوان جرم شناخته شده باشد.

۲: سارق اصلی دستگیر شده و یا این که برای دادگاه محرز شود که جرم اصلی توسط شخصی دیگر روی داده است.

۳: انجام اعمالی از طرف فرد متهم که در ماده ۱۲۶ قانون مجازات اسلامی به روشنی ذکر شده اند.

۴: شخص متهم به خواسته خود در دزدی و سرقت اموال دیگران مشارکت نموده باشد.

۵: وجود یک رابطه و خواسته مشترک میان سارق اصلی و شخص مشارکت کننده در سرقت.

۶: رفتاری که از شخص مشارکت کننده روی داده است بسیار نزدیک به عمل سارق اصلی بوده و یا نشان دهنده فراهم کردن شرایط برای انجام این عمل می باشد.

بر اساس لایحه دفاعیه معاونت در سرقت چه رفتارهایی در حیطه معاونت قرار خواهند گرفت؟

بر اساس این لایحه رفتارهایی وجود دارند که مستقیم و یا غیر مستقیم باعث معاونت و مشارکت در دزدی می شوند که با انجام ان ها و همچنین آشکار شدن شان برای دادگاه فرد متهم به معاونت نمی تواند خود را بیگناه جلوه دهد.

اولین رفتار تشویق کردن است. به این صورت که اگر فردی فرد دیگری را به انجام دزدی تشویق کند و با حرف ها و رفتار۶ای خود سبب ایجاد انگیزه در او شود به مشارکت در دزدی متهم خواهد شد.

دومین رفتار تهدید می باشد که طی آن شخصی شخص دیگر را به وسیله کالامی و یا انجام رفتارهای دیگر مورد تهدید قرار خواهد داد. به این شکل که فردی فرد دیگر را تهدید می کند که در صورت انجام ندادن فلان دزدی و یا سرقت فرزند او را خواهد کشت.

دادن وعده های وسوسه انگیز و در اصطلاح به طمع انداختن فرد، در این حالت فردی که معاونت در دزدی را بر عهده خواهد گرفت فرد را با وعده وعیدهای گزاف مجاب خواهد کرد تا سرقت را انجام دهد.

تحریک کردن از دیگر رفتارهایی است که سبب میشود تا فکر اولیه و اصلی سرقت در فرد سارق به وجود بیاید.

حالت بعدی فریب دادن شخص و یا اشخاص به وسیله روش های گوناگون می باشد. که معاونت کننده دزدی به وسیله رفتارها و سخنان فریبنده فرد را به سوی عمل دزدی سوق خواهد داد.

سوء استفاده از قدرت و موقعیت. گاهی اوقات افرادی که دارای قدرت بالاتری نسبت به افراد هستند از قدرت خود برای انجام عمل سرقت دیگران استفاده کرده و انگیزه این کار را در آنان ایجاد خواهد کرد.

تهیه لوازم مورد نیاز دزدی، اگر فردی لوازم و امکانات برای انجام سرقت را فراهم کند و آن ها را در اختیار فرد سارق قرار بدهد در واقع مشارکت در دزدی را انجام داده است.

مغز متفکر بودن و یا ارائه نقشه و روش سرقت. اگر کسی طرح و نقشه سرقت را کشیده باشد و آن را در اختیار فرد دیگری قرار دهد تا با استفاده از آن عمل دزدی را انجام دهد در این حالت او نیز متهم به معاونت در دزدی خواهد بود.

چگونگی تنظیم لایحه دفاعیه معاونت در سرقت

همانطور که مطلع هستید لایحه دفاعیه معاونت در سرقت یکی از لایحه ها و دادخواست هایی است که به وسیله  آن فردی که در دادگاه متهم به مشارکت و معاونت در سرقت شده است می تواند عدم مشارکت خود را ثابت کرده و از دادگاه تخفیف و یا تبرئه خود را خواستار شود. بنابراین لازم است تا لایحه یاد شده دارای متنی قوی و قانونی باشد.

شرح وقایع به صورت کامل البته دور از حواشی و جملات اضافه از دیگر موارد مهمی است که باید در زمان طرح این خواسته مد نظر قرار بگیرد.‌ در مرحله بعدی و در صورتی که فرد مدارک و شواهد لازم و کافی دال بر بی گناهی خود در دست داشته باشد باید تمامی آن ها را ضمیمه دادخواست کرده و آن را به دادگاه ارجاع دهد و در پایان بهتر است که از مواد قانونی که در همین رابطه وضع شده اند در متن دادخواست نام برده شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×