لایحه ابطال صلح نامه

لایحه ابطال صلح نامه (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه ابطال صلح نامه

 گر در مورد لایحه ابطال صلح نامه بخواهیم توضیح دهیم اولا باید بدانید که طبق قانون 760 قانون مدنی صلح قابل ابطال نیست و قانونگذار برای ابطال آن شروطی را مشخص کرده است. در این قانون برای ابطال صلح دو شرط مشخص نموده است. اینکه برای باطل کردن صلح اولا باید توافق دو طرف صورت گرفته باشد دوم اینکه برای صلح اقاله و خیار و شرط هایی گذاشته شده باشد. بنابراین لایحه ابطال صلح نامه کارآسانی نیست و نیاز به یک کار حقوقی قوی و تعیین وکیل قوی می باشد تا با یک لایحه ابطال صلح نامه بتواند دادگاه را قانع کند که صلح باطل شده و پرونده خواهان باید در مسیر آیین دادرسی مدنی قرار بگیرد و این کار آسانی نیست.

موارد دادخواست لایحه ابطال صلح نامه:

موارد دادخواست لایحه ابطال صلح در امور حقوقی بسیار پیچیده است، اگر صلح نامه ارکان قرارداد نداشته باشد می توان با دادخواست لایحه ابطال صلح نامه آن را باطل کرد. البته باید شروط قانونی را نیز داشته باشد که همین موضوع باعث نظریه های مختلف دادگاه و قضات و اختلاف نظر بین آنان باشد. در امور حقوقی، صلح یک قرارداد به شمار می آید و از لحاظ حقوقدانان و قانون یک قرارداد معین است. در صلح عقود و معاملات می تواند آن را در کنار هبه و عقد جایز قرار گرفته شود و با دادخواست لایحه ابطال صلح قابل فرجام خواهی است. صلح در نزاع نیز می تواند ایجاد شود اما اگر هر کدام از طرفین به تعهدات خود عمل نکنند و شروط صلح را اعمال نکنند می توانند با لایحه ابطال صلح نامه از دادگاه بخواهند تا در این موضوع دخالت کند. البته برای قرارداد صلح امضای دو طرف و موضوع صلح و اهلیت دو طرف از الزامات صلح نامه می باشد.

لایحه ابطال صلح نامه از نگاه قانون مدنی:

در ماده ۷۵۲ تا 762 قانون مدنی صلح به چند روش صورت می گیرد. صلح در رفع تنازع احتمالی و اهلیت معامله در صلح و نافذ بودن صلح شرعی مشخص شده است. همچنین عدم نافذ بودن صلح غیر شرعی و صلح انکار اختلاف نیز جایز است، حقوق خصوصی برگرفته از جرم نیز ممکن است مورد صلح واقع شود. صلح بلاعوض و بدون پیش پرداخت و رایگان نیز جایز است، حق شفعه در صلح نیست هر چند در مقام بیع باشد، اگر در صلح دو طرف اشتباهی صورت گیرد، صلح باطل است. با توجه به موارد فوق می توان گفت که لایحه ابطال صلح نامه و قانع کردن دادگاه جهت ابطال صلح نامه کار آسانی نیست و برای رسیدن به هدف نیاز به کار حقوقی سنگین است. زیرا که در صورت انعقاد قرارداد صلح، باطل کردن این قرارداد از طریق دادگاه و ارائه مستندات و استدلالات لازم به یک حقوقدان قوی نیاز می باشد. در ماده 263 قانون مدنی قانونگذار می گوید صلح به اکراه نافذ نیست همچنین صلح بر دعوای معامله باطل، باطل است. اگر بعد از صلح معلوم شود، موضوع صلح منتفی بوده است، صلح باطل است. همانطور که مشاهده می کنید، وقتی صلحی منعقد می گردد، برای ابطال آن از موارد بالا باید استفاده می شود و در لایحه ابطال صلح نامه باید از ادله اثبات بطلان صلح استفاده نمود. در حقیقت در لایحه ابطال صلح نامه باید از تاکتیک قانونی و تکنیک قانونی استفاده کنید. در حقیقت لایحه ابطال صلح نامه در اقرار و اسناد کتبی و شهادت شهود و قسم و امارات می توان استفاده کرد.

لایحه ابطال صلح نامه در اقرار:

ماده 1259 می فرماید که زمانی فرد علیه خودش و به نفع دیگری اقرار کند که بخاطر عدم تحویل مال صلح نامه را به طرف مقابل تحویل نداده است به نظر می رسد که قبلا توافقی صورت گرفته است که بخاطر عدم تحویل مال صلح نامه متوقف شده است و می توان لایحه ابطال صلح نامه را در اقرار اعمال نمایند. لایحه ابطال صلح نامه را می توان در سند کتبی و شهادت شهود و با شرایط قانونی مانند بالغ و عاقل و مومن و عادل و طهارت مولد و مراحل قانونی شرایط عدم تنفیذ و ابطال صلح نامه مثلا عدم خصومت و دشمنی با هریک از طرفین  و اینکه فرد گدا و ولگرد نباشد. همچنین قسم که به کتاب آسمانی و یا نام خدا که به نفع یا ضرر خود و یا دیگری و یا ثالث باشد.

لایحه ابطال صلح نامه در عقود :

در حقیقت صلح یک عقد است، و مانند دیگر عقود مستلزم شرایط عقد می باشد، عقد صلح لازم است اگرچه بلاعوض باشد و اگر در مقام معامله جایز هم باشد نتیجه آن معامله شرعی است.در صورتی که عمل اکراه در صلح مشاهده می شود صلح نافذ است بنابراین صلح یک قرارداد است و تمام شرایط یک قرارداد را دارد و همچنین تمام شرایط یک عقد را شامل می شود.

 اساسی ترین ضرورت تنظیم لایحه ابطال صلح نامه:

دادخواست باید امضا شده و به زبان فارسی و بر روی فرم مخصوص دادگاه و با مشخصات دقیق خواهان دادخواست و ابطال صلح نامه باشد و مشخصات خوانده  و خواسته و ارزش خواسته و ارائه مدارک لازم و مشخصات کامل وکیل  در دادخواست باید مشخص شده باشد.

 لایحه ابطال صلح نامه در ارث:

در مورد ارث نیز لایحه ابطال صلح نامه قانونی است و یکی از بیشترین پرونده های نزاع را می باشد صلح نامه ها ی ارث قبل از فوت و بعد از فوت می باشد و در صورت نزاع می توان لایحه ابطال صلح نامه صادر نمود. اگر صلح نامه ها طبق قوانین سهم الارث شده باشد و در نزاع بین آنان هیچ گونه تخلفی بوجود نیامده باشد لایحه ابطال صلح نامه بسیار سخت خواهد بود و هیچ کس حق برهم زدن آن را ندارد اما اگر بین این موارد موضوعات غیر قانونی بوجود بیاید و باعث نزاع شود لایحه ابطال صلح نامه امکان پذیر خواهد بود بنابراین ورود ثالث غیر وارث در میان صلح وراث باطل است . معمولا صلح نامه وراث توافقی و از ورود به دادگاه جلوگیری می کند.

اعتبار  و مدت اعتبار صلح :

صلح مدت ندارد و با فوت یکی از طرفین باطل نمی شود مثلا اگر پدری با فرزند خود صلح کند با فوت پدر برادران نمی توانند صلح را باطل نمایند از این قانون مشخص است که صلح دارای اعتبار بسیار قانونی است و لایحه ابطال صلح نامه بسیار سخت خواهد بود.

لایحه ابطال صلح نامه بین زن و شوهر یا عمری:

در صلح با همسر و فرزندان اموال شوهر به همسر و فرزندان انتقال پیدا می کند  در این صلح شوهر می خواهد در زمان حیات از منفعت اموال خود استفاده نماید. از مزایای صلح عمری می توان انتقال تمام یا بخشی از اموال به همسر و فرزندان و استفاده از منافع مال تا پایان عمر و معتبر بودن قرارداد صلح  به دلیل تنظیم در دفترخانه ها و مالیات کمتر را می توان اشاره کرد که همه این موارد در صورت ایجاد اختلاف و نزاع  با لایحه ابطال صلح نامه توسط وکیل قابل پیگیری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×