درخواست ابلاغ رای داور

درخواست ابلاغ رای داور (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

درخواست ابلاغ رای داور

زمانی که دادگاه قرار رجوع به حکم داور را صادر نماید و داور در زمان مقرر اقدام به صدور رای ننماید در این حالت اصحاب دعوا درخواست ابلاغ رای داور را به دادگاه ارائه می دهند. در ادامه این نوشتار به نکات حقوقی درخواست ابلاغ رای داور خواهیم پرداخت. اما لازم است قبل از آن به موعاتی چون داور کیست؟ در چه مواقعی صدور رای را به داور محول خواهند کرد؟ نحوه ابلاغ رای داور چگونه می باشد؟ لطفا تا پایان این نوشتار همراه ما باشید.

درخواست ابلاغ رای داور چیست؟

در حالتی که ابلاغ رای داور به تاخیر می افتد طرفین دعوا اقدام به ارائه درخواست ابلاغ رای داور خواهند کرد. داور کیست؟ سوالی است که در این متن مطرح خواهد شد. داور شخصیت حقیقی و گاها حقوقی است که وظیفه وی حکم میان طرفین در صورت بروز اختلافات است. انتخاب داور یکی از شروط قرارداد ها محسوب می شود که اضافه کردن این شرط در متن قرارداد کاملا اختیاری است. ممکن است انتخاب داوری به بعد از عقد قرارداد و در صورت بروز اختلاف موکول شود و قاضی پرونده انتخاب داور را به طرفین دعوا واگذار نماید و در صورتی که طرفین برای انتخاب داور اقدامی انجام ندهند، دادگاه اقدام به تعیین داور خواهد کرد.

هدف از انتخاب داور در متن قرارداد حل و فصل اختلافات احتمالی در محیط خارج از دادگاه است و هدف از انتخاب داور در دادگاه کاهش حجم پرونده های دعاوی در دادگاه ها است. در صورتی که رای داور قانونی و عادلانه باشد دادگاه بر اساس رای او حکم خود را صادر خواهد کرد. پس زمانی که دادگاه قرار به رای داور را صادر خواهد کرد بایستی داور انتخابی در کمترین زمان و حداکثر تا بیست روز کاری رای خود را به دادگاه ارسال نماید و در صورتی که ابلاغ این رای به طول بیانجامد اصحاب دعوا درخواست ابلاغ رای داور را از محضر دادگاه خواستار می شوند.

نحوه ارائه درخواست ابلاغ رای داور چگونه است؟

همانطور که گفته شد درخواست ابلاغ رای داور زمانی از طرف اصحاب دعوا ارائه خواهد شد که داور راس مد نظر خود را در مهلت مقرر ابلاغ نکرده باشد. داور باید فردی عادل و مورد تایید اصحاب دعوا باشد و موظف است در صورت ارجاع دعوا به وی نهایت سعی خود را برای ابلاغ رای عادلانه نماید. همانطور که گفته شد مهلت مقرر برای ابلاغ رای داوری بیست روز است و در صورتی که رای داوری در این مدت زمان ابلاغ نشود، هر یک از طرفین قادر به ارائه درخواست ابلاغ رای داوری خواهند بود. لازم به ذکر است که حالت هایی برای درخواست ابلاغ رای داوری متصور است که در ادامه این مقاله به حالت های ارائه درخواست ابلاغ رای داور خواهیم پرداخت.

حالت های ارائه درخواست ابلاغ رای داور کدام است؟

همانطور که گفته شد حالت هایی برای ارائه درخواست ابلاغ رای داور وجود دارد که این مهم بسته به اقامه دعوا در دادگاه و یا حل اختلاف در محیط خارج از دادگاه است. افراد در برخی از قرارداد ها با ضمیمه شرط داوری اقدام به انتخاب داور می کنند و یا در زمان اقامه دعوا در دادگاه قاضی پرونده اقدام به صدور قرار رای داوری خواهد کرد. پس این دو تفاوت باعث به وجود آمدن حالت های ارائه درخواست ابلاغ رای داور خواهد شد.

حالت اول درخواست ابلاغ رای داور؛ همانطور که گفته شد طرفین دعوا ممکن است در زمان عقد قرارداد اقدام به انتخاب داور یا درج شرط داوری در قرارداد کرده باشند. بدهی است قبل از اقامه دعوا در دادگاه به داور یا حکم انتخاب شده و مورد قبول خود رفته و درخواست داوری را از داور یا داوران خواهند داشت. ابلاغ رای داور نیاز به تشریفات و مراحلی خاصی ندارد و زمانی که طرفین دعوا درخواست ابلاغ رای داور را از داور یا داوران داشته باشند، داور نیز رای خود را صادر می نماید و در صورت پذیرش رای داور از سوی هر یک از اصحاب دعوا دادخواستی با مضمون اجرای رای داور به دادگاه ارسال خواهد شد. ارائه این درخواست در این حالت و ابلاغ رای داوری نیز در چنین حالتی بسیار سریع و آسان و همانطور که گفته شد بدون هیچ تشریفاتی است.

حالت دوم درخواست ابلاغ رای داور؛ دعوا در دادگاه مطرح خواهد شد و با توجه به قرارداد تنظیم شده و شرط ارجاع به داوری و یا در صورت عدم شرط و در صورت صلاحدید قاضی، دادگاه قرار رای داوری را صادر خواهد کرد. می دانیم که داور باید در مهلت مقرر رای خود را به دفتر قضایی ابلاغ نماید و در صورتی که این ابلاغ صورت نگیرد طرفین دعوا برای روشن شدن تکلیف دعوا درخواست ابلاغ رای داور را ارسال خواهند کرد. دفتر دادگاه نیز رای داوری را اثبات می کند و دادگاه یا به رای داور استناد می کند و یا تحقیق و بررسی را برای صدور رای و حکمی دیگر انجام خواهد داد. پس ارائه درخواست مزبور از دو حالت فوق خارج نیست. اما یکی از موضوعات مهم در بحث ابلاغ رای داور این است که در صورت استناد به رای صادر شده داور و در صورت قبول این رای در دادگاه و یا بین طرفین دعوا، بایستی رای صادر شده در اسرع وقت اجرا شود. در صورتی که اجرای رای داور با تاخیر صورت بگیرد می توان درخواست اجرای رای داوری را به مرجع مربوطه ارائه داد در متن زیر به این موضوع خواهیم پرداخت.

نحوه ارسال درخواست اجرای رای داور چگونه است؟

همانطور که برای ارائه دادخواست ابلاغ رای داور دو حالت وجود دارد برای ارائه درخواست اجرای حکم نیز به تبعیت دارای دو حالت است. این درخواست از سوی شخص ذی نفع ارائه خواهد شد و زمانی که رای داور به نفع یکی از اصحاب دعوا باشد و دیگری از اجرای آن ممانعت نماید درخواست مذکور به دادگاه مربوطه ارسال خواهد شد. همچنین در صورتی که قرار رای داور از سوی دادگاه صادر شده باشد و داور رای خود را صادر نماید و اجرای رای داور با مخالفت یکی از طرفین دعوا مواجه شود طرف دیگر یا شخص ذینفع درخواست اجرای رای داور را به دادگاه مربوطه ارسال خواهد کرد. برای ارائه این درخواست بایستی مدارکی لازم جهت ارائه به دفاتر قضایی همراه متقاضی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×