لایحه در خصوص تجاوز به عنف

لایحه در خصوص تجاوز به عنف (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه در خصوص تجاوز به عنف

لایحه در خصوص تجاوز به عنف یکی انواع لایحه های دفاعیه است که در مورد جرایم محاربه و جنایی تنظیم می شود. لایحه های دفاعیه جرایم حساس و با مجازات های سنگین مانند لایحه در خصوص تجاوز به عنف از اهمیت زیادی برخوردار هستند لازم است قبل از تنظیم هر نوع از لایحه های دفاعیه با وکیل مجرب در این زمینه مشورت شود. در ادامه این مقاله به نکات حقوقی لایحه در خصوص تجاوز به عنف خواهیم پرداخت.

منظور از لایحه در خصوص تجاوز به عنف چیست؟

زمانی لایحه در خصوص تجاوز به عنف به مراجع کیفری ارسال می شود که مردی به عنف و زور و با توسل به خشونت و تهدید به زنی تجاوز جنسی نماید. لازم است در زمان بروز چنین جرمی بزه دیده یا مجنی علیه در اسرع وقت و بدون از بین بردن مدارکی به پلیس و یا مراجع ذی ربط رجوع نماید. پس از آن لایحه دفاعیه در خصوص تجاوز به عنف را به دادسرای کیفری ارائه دهند.

مجازات های تجاوز به عنف چیست؟

زمانی لایحه در خصوص تجاوز به عنف به دادگاه کیفری ارائه خواهد شد دادگاه بایستی بررسی های لازم در خصوص جرم را انجام دهد و پس از ابلاغ  حکم، مجازات زانی یا متجاوز در اسرع وقت اعمال شود. طبق ماده 224 قانون مجازات های اسلامی؛ مجازات جرم تجاوز به عنف اعدام است. دادگاه کیفری قبل از صدور حکم اعدام و اعمال مجازات تحقیقات لازم را در خصوص وقوع جرم انجام خواهد داد و به تمامی جهات وقوع جرم رسیدگی خواهد کرد زیرا مجازات مجرم سنگین خواهد بود و علاوه بر آن دارای پیامد های زیان باری برای بزه دیده است.

البته لازم به تذکر است که اگر زنی که مورد تجاوز قرار گرفته شده باکره باشد مجرم علاوه بر مجازات فوق و قبل از اجرای آن باید مهرالمثل بکارت دختر را پرداخت نماید و اگر متجاوز باکره نباشد لازم به پرداخت ارش البکاره یا مهرالمثل نخواهد بود. زنای با محارم ( کسی که به مرد محرم است مانند خواهر یا برادر زاده ) و زنا یا تجاوز به همسر پدر نیز حکم اعدام خواهد داشت. زمانی حکم لایحه در خصوص تجاوز به عنف اعدام خواهد بود که مجرم تجاوز به عنف یا زنای عنف کرده باشد. در ادامه این مقاله به این موضوع بیشتر خواهیم پرداخت.

لایحه در خصوص تجاوز به عنف یا زنای عنف برای چه مواردی قابل ارائه می باشد؟

همانطور که گفته شد زمانی لایحه در خصوص تجاوز به عنف به دادگاه کیفری ارسال می شود که تجاوز صورت گرفته شده باشد و یا زنای با محارم یا عنف صورت گرفته باشد. زنا به معنی رابطه جنسی زن و مردی که به یکدیگر حرام و نامحرم هستند.

جرم تجاوز به عنف ممکن است در حالت های مختلفی صورت می گیرد در حالت های مختلفی می توان گفت مصادیق تجاوز به عنف به تجاوز یا زنا در مستی و خواب و بی هوشی، در حالت فریب و اغفال کردن دختر نابالغ حالت هایی از جرم تجاوز به عنف است. زنای عنف و یا تجاوز عنف هر دو دو اصطلاح با یک مفهوم است که زنا مفهوم عام تری نسبت به تجاوز دارد. در زنای زن و مرد ممکن است زن با میل و رغبت با مرد رابطه نامشروع داشته باشد و در چنین حالتی نمی توان آن را تجاوز به عنف دانست زیرا همانطور که گفته شد تجاوز انجام عمل زنا با زور و تهدید و خشونت است. پس در هر یک از حالت های فوق لایحه در خصوص تجاوز به عنف به مراجع قضایی ارائه خواهد شد.

تنظیم لایحه در خصوص تجاوز به عنف چگونه است؟

لایحه در خصوص تجاوز به عنف از لایحه های مهمی است که لازم است وکیل و یا مجنی علیه به شیوه کاملا قانونی و با ذکر ادله و مدارک تنظیم شود. همانطور که پیشتر گفته شد احراز جرم بسیار مهم و حساس است زیرا در صورت محرز شدن تجاوز به عنف مجرم محکوم به مرگ و اعدام است. لذا مجنی علیه باید لایحه را به نحوه قانونی و با مدارک لازم تنظیم نماید. در متن لایحه باید وقوع جرم از سوی مدعی اثبات شود و یا قاضی در جلسه دادرسی از شاکی اثبات وقوع جرم را خواستار می شود. پس باید شاکی و مدعی با توجه به مدارک های متنوع وقوع جرم تجاوز به عنف را ثابت نماید. بهتر آن است در رابطه با تنظیم لایحه مزبور حتما با وکیل مجرب مشورت شود.

نحوه اثبات وقوع جرم تجاوز به عنف در دادگاه به چه شیوه ای است؟

همانطور که گفته شد اثبات با توجه به مدارکی است که مجنی علیه در متن لایحه در خصوص تجاوز به عنف ارائه خواهد داد. البته که در جلسه دادرسی نیز با علم قاضی و شهادت و اقرار متهم نیز وقوع جرم محرز خواهد شد. پس مدارک لازم جهت اثبات در دادگاه و متن لایحه به شرح زیر است؛

گواهی پزشکی؛ گواهی پزشکی یکی از مدارک مهم برای اثبات وقوع جرم است. لازم به ذکر است که مجنی علیه در صورت مورد تجاوز قرار گرفتن بدون شستن دست و صورت و تعویض لباس حتما به مراجع و سپس به پزشکی قانونی مراجعه نماید. تایید تجاوز به تشخیص پزشکی قانونی و صدور گواهی مربوطه مدرک محکمه پسندی برای احراز وقوع جرم است.

مدارکی چون پیامک و یا دوربین مدار بسته؛ پیامک های تهدید آمیز و یا تماس های مجرم و یا در صورت وجود دریافت تصویر های دوربین مداربسته و یا مواردی از این دست در اثبات وقوع جرم مهم و قابل قبول می باشد.

اقرار متهم؛ اقرار متهم مهم ترین مدرک برای اثبات جرم است. اقرار متهم در کلانتری ملاک رای قاضی نخواهد بود و اگر متهم به جرم خود اقرار کند بایستی در دادگاه و نزد قاضی چهار بار به جرم خود اقرار نماید.

شهادت شهود؛ برای اثبات وقوع این جرم یکی از مدارک لازم جهت ثابت کردن وقوع جرم شهادت چهار شاهد عادل و بالغ است.

علم قاضی؛ مدارکی به دادگاه ارائه خواهد شد که در نهایت قاضی تصمیم گیرنده خواهد بود و گاهی در صورت عدم وجود مدارک لازم اثبات وقوع جرم با علم قاضی صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×