وکیل نزاع دسته جمعی

وکیل نزاع دسته جمعی (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل نزاع دسته جمعی

 وکیل نزاع دسته جمعی

وکیل نزاع دسته جمعی کیست؟ وکیل نزاع دسته جمعی چه کارکردی می تواند برای ما داشته باشد؟ آیا وکیل نزاع دسته جمعی می تواند درخواست تخفیف در مجازات داشته باشد؟ ابزارهایی که در اختیار وکیل نزاع دسته جمعی قرار دارد چیست؟

وکیل نزاع دسته جمعی کسی است که می تواند بر اساس قواعد و قوانین مجازات اسلامی از موکل خود دفاع کند. مسئله ای که وجود دارد این است که می خواهیم بدانیم وکیل نزاع دسته جمعی چگونه می تواند از موکل خود دفاع کند؟ به بیان ساده تر ما چه انتظاراتی می توانیم از این وکیل داشته باشیم؟

برای پاسخ به این دست از سوالات ما باید بدانیم که نزاع دسته جمعی در قانون چیست؟ به طور کلی این گونه می توانیم بیان کنیم که نزاع دسته جمعی جرمی غیر قابل گذشت محسوب می شود که مجازات های خاص خودش را دارد. این مجازات می تواند بین سه ماه تا سه سال حبس باشد. اما برای فهم بهتر کارکرد وکیل نزاع دسته جمعی باید به نکته ای بسیار مهم توجه داشته باشیم.

مسئله ای که وجود دارد این است که وکیل نزاع دسته جمعی و به طور کلی مفهوم نزاع دسته جمعی یک مفهوم قانونی است. از این رو برای فهم این مسئله باید با زبان قانون آشنا شد. در واقع اگر می خواهیم مفهومی قانونی را درک کنیم باید با زبان قانون آشنا شویم. اما ما در این جا این زمان و توان را نداریم که بتوانیم تمامی الفبای لازم برای درک زبان قانون را بیان کنیم. بنابراین در ادامه تنها به بخشی از مفاهیم لازم می پردازیم که در این مقاله برای ما اهمیت دارد. به بیان ساده تر ما تنها الفبایی از زبان قانون را بررسی می کنیم که در ارتباط مستقیم با کارکرد وکیل نزاع دسته جمعی است. نگاه به این مفاهیم می تواند عمده سوالات ما را در خصوص وکیل نزاع دسته جمعی پاسخ دهد.

وکیل نزاع دسته جمعی به چه کسی می گویند؟

وکیل نزاع دسته جمعی کسی است که در پرونده کاری خود تعداد زیادی از پرونده های مربوط به این حوزه را به نتیجه رسانده باشد  با تکیه بر مهارت ها  تخصص هایی که دارد از حقوق موکلان خود در این زمینه دفاع کرده باشد و آنها را تا حد زیادی راهنمایی کرده باشد. کسانی که با وکیل نزاع دسته جمعی آشنایی داشته باشند به خوبی می دانند که تفاوت این وکیل حرفه ای با دیگر وکلایی که در این زمینه مشغول فعالیت هستند بسیار زیاد است و همین موضوع باعث می شود تا انان دارای تخصص و مهارت بسیار بیشتر باشند و بهتر از هر کس دیگری بتوانند جریان پرونده های مختلف را مورد بررسی قرار دهند و آنها را به نتیجه برسند.

وکیل نزاع دسته جمعی کسی است که دارای اطلاعات قانونی کاملا صحیحی در مورد مسائل مختلف قانونی است و می تواند جریان دادرسی چمنی پرونده هایی را در مدت زمانی کوتاه به نتیجه برساند و انها را مورد بررسی قرار دهد. وکیل نزاع دسته جمعی دارای تجربه و دانش تخصصی است و همین موضوع باعث شده است تا بتواند جریان پرونده های مختلف را تا حد بسیار خوبی مورد بررسی قرار دهید تا انها را به نتیجه برساند.

وکیل نزاع دسته جمعی دارای تخصص و مهارت بسیار زیادی است که قبل از انعقاد قرارداد با او باید با این مهارت ها و تخصص ها آشنایی پیدا کرد. اگر شما نیز جز افرادی هستید که با خود فکر می کنید پیدا کردن وکیل نزاع دسته جمعی کار سختی است و نمی توانید به تنهایی از عهده آن بر بیایید به شما توصیه می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا تمامی نکاتی را که باید بدانید به شما معرفی کنیم و موضوعات مربوط به آن را به شما معرفی کنیم و از جوانب قانونی مختلف آن ها را نگاه کنیم.

وکیل نزاع دسته جمعی به خوبی می داند که باید از چه روشهای تخصصی استفاده کند تا پرونده های مختلف را مورد بررسی قرار دهد و آنها را با نتایج نسبتا خوبی مواجه سازد. از آنجایی که نزاع دسته جمعی جز جرایمی است که باعث اختلال در نظم عمومی می شود و شرایط افراد را تا حد زیادی بهم میریزد و همین موضوع باعث شده است تا قانونگذار کشور ما مجازات های نسبتا سنگینی را برای این افراد در نظر بگیرد و جریان پرونده های آنها را بسیار دقیق بررسی می کنند تا افراد متخلف تنبیه شوند و دیگر چنین جرایمی که مخل آسایش ملت باشد کمتر پیش آید. همین موضوع باعث شده است تا الزام حضور وکیل نزاع دسته جمعی در جریان پرونده ها بیشتر شود. 

وکیل نزاع دسته جمعی (7)
وکیل نزاع دسته جمعی (7)

وکیل نزاع دسته جمعی و ویژگی های او

وکیل نزاع دسته جمعی باید دارای ویژگی ها و تخصص های مختلفی باشد و بتواند جریان دادرسی پرونده های مربوط به این حوزه را با ریزبینی و دقت کامل بررسی کنند. مسلما همه افرادی که میخواهند اقدام به انعقاد قرارداد وکالت با وکیل نزاع دسته جمعی کنند به دنبال او هستند که در ابتدا اطلاعات کاملی در مورد حوزه کاری این وکیل بدست آورند تا بتوانند بهترین وکیل را در این حوزه انتخاب کنند و جریان دادرسی پرونده های خود را به او واگذار کنند. به چند مورد از ویژگی های وکیل نزاع دسته جمعی اشاره می کنیم تا با انها اشنا شوید و اطلاعات کاملی در مورد آنها کسب کنید و دیگر جای نگرانی از بابت پرونده های حقوقی خود نداشته باشید:

اولین و مهم ترین ویژگی وکیل نزاع دسته جمعی آن است که دارای تخصص و مهارت بسیار خوبی برای بررسی پرونده و ارائه مشاوره حقوقی است. مشاوره حقوقی با وکیل نزاع دسته جمعی می تواند دارای مزایای بسیار زیادی باشد که برخی از افراد با انها انایی ندارند و نمی دانند که اصلا قانون در مورد جرایمی که انسان مرتکب شده اند چه تصمیمی می گیرد.

شاید هنگامی که در مورد تخصص و مهارت های وکیل نزاع دسته جمعی صحبت می کنیم برخی از افراد با خود فکر کنند که همه وکلای پایه یک دادگستری دارای دانش حقوقی هستند و هیچ تفاوتی میان آنها وجود ندارد اما این موضوع صحت ندارد و شما باید دقت داشته باشید که تنها تعداد معدودی از وکلا در جامعه ما حضور دارند که دارای تخصص و مهارت بسیار خوبی هستند به صورت کامل بر مفاد قانونی مختلف تسلط دارند.

وکیل نزاع دسته جمعی باید علاوه بر دانش حقوقی دارای مهارت کافی هم باشد تا بتواند در مراجع قضایی حضور یابد و از موکل خود دفاع کند و به او کمک کند تا کمتر دچار مشکل شود  و شرایط نسبتا خوبی را رد جریان پرونده خودئ تجربه کند. حقیقت آن است که برخی از وکلا ممکن است دارای دانش حقوقی کافی باشند اما زنان نمی توانند در جریان پرونده از ادله استنباطی مناسبی استفاده کنند و از روش های حقوقی مختلفی بهره مند شود تا به موکل خود کمک کنند.

از دیگر ویژگی های وکیل نزاع دسته جمعی آن است که این وکیل حرفه ای و متخصص دارای فن مذاکره است. فن مذاکره وکیل نزاع دسته جمعی باعث می شود تا فرد بتواند در جریان جلسات حضوری دادگاه به وکیل خود اطمینان کند و روند رسیدگی به پرونده را به او بسپار. وکیل نزاع دسته جمعی با تکیه بر توانایی های شفاهی و استدلالی که دارد می تواند در دادگاه از تضییع حقوق موکل خود جلوگیری کند.

وکیل نزاع دسته جمعی (1)
وکیل نزاع دسته جمعی (1)

وکیل نزاع دسته جمعی و دیگر خصوصیاتی که باید داشته باشد.

وکیل نزاع دسته جمعی دارای چند ویژگی بسیار بارز و مهم است که به ترتیب به آنها اشاره کردیم اما مسئله دیگری که وجود دارد آن است که چند خاصیت دیگر نیز وجود دارد که برای پیدا کردن بهترین وکیل نزاع دسته جمعی باید به آنها توجه داشته باشیم. به چند مورد از اساسی ترین و مهمترین خصوصیات وکیل نزاع دسته جمعی اشاره می کنیم:

وکیل نزاع دسته جمعی باید بتواند تمامی مدارک و اسناد قانونی لازم را تهیه کند و آنها را برای ارجاع به واحد قضایی آماده کند. برخی از افراد به اشتباه با خود فکر می کنند که اماده کردن مدارک و اسناد قانونی همچون لوایح و دفاعیه ها کار راحتی است و همه از عهده آنها بر می آیند اما این تصور کاملا اشتباه است؛ چرا که تمامی دادخواست ها و حتی درخواست ها باید در چارچوب های قانونی خاصی تنظیم شوند و به هیچ عنوان افراد عادی با انها اشنایی ندارند و نمیتوانند این مراحل را به خوبی پشت سر بگذارند. همین موضوع باعث می شود تا بتوانند به راحتی به مراحل دادرسی پرونده را پشت سر بگذارند.

وکیل نزاع دسته جمعی با تجربه بهتر از هر کس دیگری می تواند جریان پرونده های مختلف را در مدت زمانی کوتاه و با بهترین کیفیت مدیریت کند. اکنون ممکن است این سوال برای شما پیش آید که چگونه ممکن است وکیل نزاع دسته جمعی بتواند با استفاده از تجربیات خود جریان پرونده را تسریع کند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این موضوع کاملا بدیهی است که  وکیلی که جریان پرونده های مختلف را به نتیجه نرسانده باشد بتواند از راه های فرعی و کوتاه جریان پرونده های مختلف آگاهی داشته باشد و. در جریان پرونده های جدیدی که بر عهده میگیرد نیز از دانسته های قبلی خود استفاده کند.

وکیل نزاع دسته جمعی می تواند تمامی اطلاعاتی قانونی که موکلان و حتی افراد عادی به آنها احتیاج دارند را از طریق جلسات مشاوره ای به اطلاع آنها برسانید تا بتوانند نتایج نسبتا خوبی را بدست آورند. از دیگر مواردی که باید در مورد وکیل نزاع دسته جمعی بدانید آن است که آن وکیل متخصص و حرفه ای حتی می تواند به کسانی قرارداد وکالت را نیز اضا نکرده اند مشاور حقوقی ارائه دهد تا آنان رایط نسبتا خوبی را برای انتخاب وکیل داشته باشند. به تمامی افراد توصیه میشود قبل از آنکه برای انتخاب وکیل نزاع دسته جمعی اقدام کنند حتما به سراغ خدمات مشاوره ای با وکیل مورد نظر بروند تا دچار اشتباه نشوند.

وکیل نزاع دسته جمعی (8)
وکیل نزاع دسته جمعی (8)

وکیل نزاع دسته جمعی و انواع مشاوره حقوقی

وکیل نزاع دسته جمعی می تواند انواع مشاوره حقوقی را بر اساس شرایط هر فرد به آنها ارائه دهد و کمک کند تا افراد در جریان پرونده ای که با ان مواجه می شوند دچار اطاله دادرسی نشوند. انواع مشاوره حقوقی را می توان در دسته بندی های زیر گنجاند:

اولین و مهم ترین دسته ای که در جریان مواجه با وکیل نزاع دسته جمعی وجود دارد آن است که در جلسات مشاوره حقوقی حضوری شرکت کرد. جلسات مشاوره حقوقی حضوری برای عموم مردم قابل استفاده است و هیچ محدودیتی در رابطه با آن وجود ندارد. افراد می توانند با شرکت در این جلسات همه سوالات خود را بپرسند و تمامی ابهامات خود را حل کنند.

مشاوره حقوقی حضوری معمولا بیشتر مناسب کسانی است که درگیر پرونده های بسیار پیچیده ای هستند و نیاز است تا پرونده رذاغ در اختیار وکیل نزاع دسته جمعی قرار دهند تا به طور دقیق مورد پیگیری قرار گیرد. کسانی که نمی توانند مسیر رسیدن به دفتر وکالت را بپیمایند بهتر است به سراغ دیگر روش های کم هزینه تری دی همانند مشاوره غیر حضوری بروند.

مشاوره غیر حضوری با وکیل نزاع دسته جمعی به نحوی است که می توان از طریق تلفن همراه و مشاوره های اینترنتی از آن استفاده کرد. مشاوره اینترنتی بسیار راحت است و افراد می توانند در هر شرایطی بدون هیچگونه محدودیتی و با کمترین هزینه ممکن از آن استفاده کنند.

وکیل نزاع دسته جمعی (4)
وکیل نزاع دسته جمعی (4)

وکیل نزاع دسته جمعی و مفهوم کیفری آن

وکیل نزاع دسته جمعی یک وکیل در حوزه کیفری محسوب می شود. بنابراین وکیل نزاع دسته جمعی امکان طرح شکایت و یا درخواست مجازات را می تواند داشته باشد و یا این که می تواند از موکل خود به عنوان متهم دفاع کند. اما بگذارید کمی بیشتر با این مفهوم قانون آشنا شویم. در واقع می خواهیم بدانیم که حقوقی بودن یک مفهوم قضایی یا قانونی به چه معنی است؟ بر اساس آن خواهیم فهمید که یک وکیل نزاع دسته جمعی در چه بستری فعالیت می کند.

به طور کلی قانون از دو بخش عمده حقوقی و کیفری تشکیل شده است. اگر بخواهیم واضح تر بیان کنیم هر چیزی که در قانون وجود دارد در یکی از حیطه های حقوقی و کیفری است. حقوقی آن بخش از قانون است که به حقوق هر فرد در جامعه پرداخته است. به نوعی می توانیم اینگونه بیان کنیم که قانون در بخش حقوقی سعی می کند تا روابط بین انسان و سایر مفاهیم جامعه تنظیم کند و به نوعی آن را مدیریت نماید. بر اساس این قوانین مشخص می شود که هر انسان در جامعه و در موقعیت های مختلف از چه حقوقی برخوردار است و چگونه می تواند این حقوق را به دست بیاورد.

اما بخش کیفری داستانی متفاوت دارد. به طور کلی می توان اینگونه بیان کرد که در بخش کیفری مفاهیمی مانند جرم و مجازات مورد بحث قرار می گیرد. به بیان ساده تر در این بخش قانون مشخص می کند که انجام یا ترک فعل چه کارهایی جرم محسوب می شود و برای هر کدام از آن ها چه مجازاتی باید در نظر گرفته شود. زمانی که گفته می شود وکیل نزاع دسته جمعی یک وکیل کیفری است بدین معنی است که اساسا این وکیل این قدرت را دارد که از سمت موکل خود به دادگاه شکایت کند و درخواست مجازات برای خوانده نماید. همچنین این وکیل بر اساس ابزارهایی مانند ارکان جرم و … سعی می کند جرم را اثبات یا رد نماید ( بستگی به این دارد که موکل او در کدام طرف این جریان قرار دارد ). نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بخش کیفری اهمیت بسیار بالایی دارد. زیرا در این بخش قانون قدرت احاطه بر جان یا مال افراد را دارد. به بیان ساده تر در این بخش از قانون می توان برای زنده ماندن یا نماندن یک فرد تصمیم گیری کرد.

وکیل نزاع دسته جمعی (6)
وکیل نزاع دسته جمعی (6)

وکیل نزاع دسته جمعی و تعریفی قانون از جرم

وکیل نزاع دسته جمعی به خوبی می داند که جرم از دید قانون به چه معنی است. ما نیز برای فهم کارکرد وکیل نزاع دسته جمعی باید بتوانیم مفهوم جرم از دید قانون را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی این گونه به نظر می رسد که هر کار خلاف قانون را می توان جرم دانست. اما واقعیت در قانون چیز دیگری است. در واقع قانون برای این که بتواند انجام یا ترک فعلی را جرم بیان کند نیاز است که سه رکن اساسی به صورت همزمان اثبات شود. این ارکان عبارتند از رکن مادی، رکن معنوی و رکن قانونی.

به طور کلی رکن مادی به این نکته اشاره می کند که انجام یا ترک فعل چه اثراتی دارد و آیا این اثرات می تواند آسیب زننده باشد. برای هر جرمی بررسی و اثبات این رکن می تواند متفاوت باشد. اما چیزی که مهم است بدانیم این است که اساسا این رکن باید قابل مشاهده و اثبات باشد.

در رکن معنوی به نیت و فکر فاعل کار توجه می شود. در این جا اگر اثبات شود که فرد با نیت و آگاهی قبلی از مجرمانه بودن فعل دست به چنین کاری زده، رکن معنوی اثبات می شود. به بیان ساده تر اگر بخواهیم بیان کنیم اگر جرم به صورت سهوی اتفاق افتاده باشد و یا فرد از ومجرمانه بودن فعل آگاهی نداشته باشد نمی توان آن فرد را مجرم دانست. زیرا رکن معنوی در این حالت اثبات نمی شود. یکی از مهمترین کارکردهای وکلایی مانند وکیل نزاع دسته جمعی در همین رکن رقم می خورد. در واقع اگر خود فرد دست به اقرار نزده باشد و اعترافی مبنی بر عمدی بودن فعل نداشته باشد، اساسا تنها مدارک و شواهد ضمنی است که می تواند نشان دهد یا عمدی در کار بوده است یا خیر. مثلا بهرمندی مالی و یا منفعت های دیگر می تواند یکی از بهترین دلایل اثبات این رکن محسوب شود.

در رکن قانونی نیز وکیل نزاع دسته جمعی و سایر وکلا در گروه کیفری به این موضوع توجه می کنند که آیا انجام یا ترک فعل در قانون مصداقی دارد یا خیر. به بیان ساده تر آیا قانون در این خصوص صحبتی کرده است یا خیر. بر اساس ماده دو قانون مجازات اسلامی اگر قانون در خصوص فعلی سکوت کرده باشد اساسا نمی توان آن را جرم تلقی کرد. بر اساس این رکن است که مجازات مشخصی را می توان برای فرد در نظر گرفت.

وکیل نزاع دسته جمعی (2)
وکیل نزاع دسته جمعی (2)

وکیل نزاع دسته جمعی و تعریفی قانونی بر نزاع دسته جمعی

وکیل نزاع دسته جمعی ارتباط مستقیم با جرم نزاع دسته جمعی دارد. از این رو بهتر است در این جا کمی هم از دید قانونی به این موضوع نگاه کنیم.

بر اساس قانون نزاع دسته جمعی از چند فاکتور مختلف تشکیل شده است. اولین فاکتور این است که در این منازعه حداقل سه نفر و بیشتر حضور داشته باشند. بنابراین در یک دعوا یا یک منازعه اگر سه نفر درگیر باشند به آن نزاع، نزاع دسته جمعی گفته می شود و مشمول قانون 615 مجازات اسلامی محسوب می شود. فاکتور مهم دوم این است که اساسا همه حاضران در این نزاع مرتکب زد و خورد شوند. یعنی نزاع لفظی یا هر نوع نزاع دیگری که در آن زد و خوردی وجود نداشته باشد به عنوان نزاع دسته جمعی در نظر گرفته می شود. فاکتور سوم این است که در نزاع دسته جمعی هر نوع زد و خوردی می تواند وجود داشته باشد و لزومی به استفاده از یک وسیله برای این کار نیست. یعنی اگر در نزاع تنها از مشت و لگد استفاده شده باشد به عنوان نزاع دسته جمعی می تواند مطرح شود. گرچه استفاده از سلاح های سرد و گرم نیز در این نزاع ممکن است.

یکی از مسائل مهمی که کارکرد وکیل نزاع دسته جمعی را بسیار مهم می کند این است که اساسا نزاع دسته جمعی در دسته جرایم قابل گذشت قرار نمی گیرد. یعنی پیگرد قانون آن به واسطه گذشت شاکی متوقف نخواهد شد. زیرا بر اساس قانون این نزاع اثرات اجتماعی مختلفی مانند ایجاد ناامنی در جامعه دارد. از این رو حتی در صورت نبود شاکی نزاع دسته جمعی به عنوان یک جرم پیگرد قانونی دارد و قانون می تواند افراد درگیر این نزاع را مجازات کند. همچنین نکته مهم دیگر این است که اگر در طی این نزاع آسیب های جانبی به جامعه یا افراد خارج از نزاع وارد شود، افراد درگیر نزاع مسئول آن محسوب می شود.

مسئله دیگری که کارکرد وکیل نزاع دسته جمعی را به خوبی نشان می دهد این است که جرم نزاع با مداخله در درگیری اثبات می شود. بنابراین حتی اگر فردی در این بین مبادرت به ایراد صدمه نکرده باشد باز هم به عنوان مجرم شناخته خواهد شد. همه این ها نشان می دهد که وکیل نزاع دسته جمعی کارکرد نسبت مهمی می تواند برای ما داشته باشد. زیرا اثبات مداخله یا رد آن می تواند به معنی اثبات جرم باشد. یک وکیل مجرب می تواند بر اساس تجربه و دانشی که در اختیار دارد به خوبی از موکل خود در این حوزه دفاع کند.

وکیل نزاع دسته جمعی (9)
وکیل نزاع دسته جمعی (9)

وکیل نزاع دسته جمعی و نکات مهم قانونی در خصوص نزاع دسته جمعی

وکیل نزاع دسته جمعی به خوبی می داند که نزاع دسته جمعی قوانین و شرایط مختلفی دارد. بگذارید با یک مثال این موضوع را توضیح دهیم. فرض کنیم در یک نزاع دسته جمعی فردی به قتل برسد. حال سوال اینجاست که چگونه می توان افراد خاطی را مجازات کرد؟ در صورت مشخص نبودن قاتل آیا حکم قصاص ساقط می شود؟ آیا دیه ای قرار است پرداخت شود؟ در مثالی دیگر می توان گفت که اگر در یک نزاع گروهی، یکی از طرفین تنها اقدام به دفاع کرده باشند حکم آن ها چیست؟ آیا آن ها به صرف درگیر بودن در نزاع مجازات می شوند؟ نمونه دیگر از این مسائل قانونی را می توان این موضوع دانست که اگر فردی در خارج از این درگیری مجروح شود و یا صدمه ای ببیند آیا امکان شکایت دارد؟ اگر فردی که در این درگیری درگیر بوده صدمه ببنید چطور؟ همه این موارد به خوبی نشان می دهد که اساسا با یک مفهوم نسبتا پیچیده و پر از نکته سروکار داریم که توجه به تک تک آن ها می تواند سرنوشت دعوی را تغییر دهد. در واقع پیشنهاد ما این است که پیش از هر اقدامی در این خصوص بهتر است از یک وکیل نزاع دسته جمعی کمک گرفته شود. اما در ادامه بهتر است به چند نکته از این موارد اشاره کنیم.

آن چیزی که در قانون بیان شده این است که اساسا نقش فرد آسیب دیده یا شاکی مهم نیست. به بیان ساده تر ممکن است این فرد یکی از طرفین دعوی باشد و یا این که نفری خارج از درگیری بوده باشد. بنابراین حضور مجنی علیه در درگیری بدین معنی نیست که حق شکایت از او گرفته می شود.

یکی دیگر از نکات مهمی که باید به آن توجه کرد این است که اگر شخص یا اشخاصی به موجب دفاع از خود درگیر نزاع شده باشند بر اساس ماده 615 قانون مجازات اسلامی به عنوان مجرم شناخته نمی شوند. از طرف دیگر همانطور که گفتیم جرم نزاع دسته جمعی در دسته جرایم غیر قابل گذشت است. بدین معنی که برای پیگرد قانونی نیاز به وجود شاکی خصوصی نیست. اما نبود شاکی خصوصی یا رضایت آن امکان گرفتن تخفیف در مجازات را فراهم می کند. در واقع وکیل نزاع دسته جمعی می تواند از این طریق اقدام به گرفتن تخفیف در مجازات برای موکل خود کند.

وکیل نزاع دسته جمعی و مجازات جرم نزاع دسته جمعی

وکیل نزاع دسته جمعی را می توان یکی از پرکار ترین وکلا در حوزه کیفری دانست. در واقع با توجه به فشارهای مختلف روحی و روانی و اقتصادی بسیاری دچار ضعف اعصاب شده اند. این مسئله باعث شده است که با کوچکترین تنشی نزاعی میان طرفین شکل بگیرد. حال اگر این افراد بیش از سه نفر باشند این نزاع به عنوان نزاع دسته جمعی شناخته می شود. این نزاع بر اساس ماده 615 قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم شناخته شده است. یعنی رکن قانونی این جرم را می توان در این ماده پیدا کرد. در این ماده برای نزاع دسته جمعی سه نوع مجازات در نظر گرفته است.

اگر نزاع منجر به قتل شود تمامی افراد درگیر در این نزاع به یک تا سه سال حبس محکوم می شوند. اگر نزاع منجر به قطع عضو شود تمامی این افراد به شش ماه تا سه سال حبس محکوم می شوند و اگر این نزاع منجر به ضرب و جرح شده باشد طرفین به حبس سه ماه تا یک سال محروم خواهند شد.

احتمالا این سوال در ذهن شما ایجاد شده است که اگر در یک نزاع قتلی رخ بدهد تنها مجازاتی که برای افراد درگیر آن نزاع در نظر گرفته می شود حداکثر سه سال حبس خواهد بود؟ وکیل نزاع دسته جمعی به خوبی می داند که این سوال به چه معنی است. در واقع اگر تا به این جا به خوبی مقاله را مطالعه کرده باشید به نکته خواهید رسید که این مجازات تنها مربوط به جرم نزاع دسته جمعی است و در خصوص جرم قتل یا … صحبتی نمی کند. بنابراین مجازات های تعیین شده نمی تواند مانع اجرای مجازات دیه یا قصاص شود. البته به این نکته نیز باید توجه کرد که اساسا یکی از پیچیدگی های این مسئله این است که چگونه باید در یک نزاع دسته جمعی دیه را مشخص کرد و اگر فرد قاتل مشخص نباشد چگونه می توان درخواست قصاص داشته باشیم؟ این ها سوالاتی است که پیچیدگی های قانون را نشان می دهد. حتی در خصوص این مسائل اختلاف نظرهایی نیز وجود دارد. به هر حال این ها ابهاماتی است که شما باید از یک وکیل نزاع دسته جمعی بخواهید برای شما توضیح دهد.

جرایم علیه اشخاص در قانون مجازات

وکیل نزاع دسته جمعی و جرایم علیه اشخاص و اطفال  را توضیح می دهیم. وکیل نزاع دسته جمعی با تمامی قوانین مربوط به جرایم علیه اشخاص آشنایی دارد و به خوبی می داند چگونه می توان این موارد را به موکلان خود تمیز ارائه دهد. به چند مورد از اساسی ترین قوانین جرایم علیه اشخاص اشاره می کنیم:”

هر کس مرتکب قتل عمد شود و شاکی نداشته یا شاکی داشته ولی از قصاص گذشت کرده باشد و یا بهر علت قصاص نشود در‌ صورتی که اقدام وی موجب اخلال در نظم و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد دادگاه مرتکب را به حبس از سه تا ده سال‌ محکوم می ‌نماید. در این مورد معاونت در قتل عمد موجب حبس از یک تا پنج سال خواهد بود.

هر کس عمداً به دیگری جرح یا ضربی وارد آورد که موجب نقصان یا شکستن یا از کار افتادن عضوی از اعضا یا منتهی به مرز دایمی یا فقدان یا نقص یکی از حواس یا منافع یا زوال عقل مجنی‌علیه گردد در مواردی که قصاص امکان نداشته باشد چنانچه اقدام وی موجب اخلال در نظم ‌و صیانت و امنیت جامعه یا بیم تجری مرتکب یا دیگران گردد به حبس درجه شش محکوم خواهد شد و در صورت درخواست مجنی‌علیه مرتکب ‌به پرداخت دیه نیز محکوم می شود.

در صورتی که جرح وارده منتهی به ضایعات فوق نشود و آلت جرح اسلحه یا چاقو و امثال آن باشد مرتکب به سه ماه تا یک سال حبس ‌محکوم خواهد شد. هرگاه عده‌ ای با یکدیگر منازعه نمایند هر یک از شرکت‌ کنندگان در نزاع حسب مورد به مجازات زیر محکوم می شوند:

در صورتی که نزاع منتهی به قتل شود به حبس از یک تا سه سال. در صورتی که منتهی به نقص عضو شود به حبس از شش ماه تا سه سال. در صورتی که منتهی به ضرب و جرح شود به حبس از سه ماه تا یک سال.  در صورتی که اقدام شخص، دفاع مشروع تشخیص داده شود، مشمول این ماده نخواهد بود. مجازاتهای فوق مانع اجرای مقررات قصاص یا دیه حسب مورد نخواهد شد.

در صورتی که قتل غیرعمد به واسطه بی‌ احتیاطی یا بی‌ مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته است یا به سبب عدم‌ رعایت نظامات واقع شود، مسبب به حبس از یک تا سه سال و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم خواهد شد مگر اینکه‌ خطای محض باشد.

مقررات این ماده شامل قتل غیرعمد در اثر تصادف رانندگی نمی ‌گردد. هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه دیگر تظاهر یا قدرت‌ نمایی کند یا آن را وسیله مزاحمت اشخاص یا اخاذی با تهدید قرار دهد ‌یا با کسی گلاویز شود در صورتیکه از مصادیق محارب نباشد به حبس از شش ماه تا دو سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

دقت داشته باشید:

وکیل نزاع دسته جمعی  می تواند تمامی قوانین را با زبانی ساده به افراد توضیح دهد و مسائل را به نحوی مورد بررسی قرار دهد که افراد بتوانند به راحتی آنها را درک کنند و شرایط را تا حد بسیار زیادی ساده کند. حمل قمه، شمشیر، قداره و پنجه بوکس در صورتی که صرفاً به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح انجام شود جرم محسوب و مرتکب به حداقل مجازات مقرر در این ماده محکوم می گردد. واردات، تولید و عرضه سلاح های مذکور ممنوع است و مرتکب به جزای نقدی درجه شش محکوم و حسب مورد این سلاح ها به نفع دولت ضبط یا معدوم می شود.

 تولید، عرضه یا حمل ادوات موضوع تبصره (۱) در موارد ورزشی، نمایشی، آموزشی و نیاز ضروری اشخاص برای استفاده شغلی یا دفاع شخصی پس از دریافت مجوز بلامانع است. نحوه و مرجع صدور مجوز به موجب آیین نامه ای است که ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ این قانون با پیشنهاد وزرای دادگستری و کشور و با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

هرگاه دادگاه از مجموع ادله و شواهد قصد ایراد خسارت عمده در حد وسیع و یا علم به مؤثر بودن اقدامات انجام شده را احراز نکند و جرم ارتکابی مشمول مجازات قانونی دیگری نباشد، با توجه به میزان نتایج زیانبار جرم، مرتکب به حبس تعزیری درجه پنج یا شش محکوم می‌شود.

هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیرمتعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از‌ کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

هر کس در اماکن عمومی یا معابر متعرض یا مزاحم اطفال یا زنان بشود یا با الفاظ و حرکات مخالف شئون و حیثیت به آنان توهین نماید‌ به حبس از دو تا شش ماه و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

هر کس به قصد مطالبه وجه یا مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگری به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر شخصا یا توسط‌ دیگری شخصی را برباید یا مخفی کند در صورتی که ارتکاب جرم به عنف یا تهدید باشد به حبس درجه چهار و در غیر این صورت به حبس درجه پنج محکوم خواهد شد در صورتی که سن مجنی‌علیه کمتر از پانزده سال تمام باشد یا ‌ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد یا به مجنی علیه آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود، مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد ‌و در صورت ارتکاب جرایم دیگر به مجازات آن جرم نیز محکوم می گردد.

مجازات شروع به ربودن سه تا پنج سال حبس است. هرکس عالماً عامداً به و‌اسطه ضَرب یا اذیت و آزار زن حامله، موجب سِقط جَنین و‌ی شود علاو‌ه‌ بر پرداخت دیه یا قِصاص حسب مورد به حبس از شش ماه تا یک سال و شش ماه محکوم خواهد شد.

هر کس به واسطه دادن ادویه یا وسایل دیگری موجب سقط جنین زن گردد به شش ماه تا یک سال حبس محکوم می شود و اگر عالماً و‌ عامداً زن حامله‌ ای را دلالت به استعمال ادویه یا وسایل دیگری نماید که جنین وی سقط گردد به حبس از سه تا شش ماه محکوم خواهد شد مگر این که‌ ثابت شود این اقدام برای حفظ حیات مادر می باشد و در هر مورد حکم به پرداخت دیه مطابق مقررات مربوط داده خواهد شد.

 اگر طبیب یا ماما یا داروفروش و اشخاصی که به عنوان طبابت یا مامایی یا جراحی یا دارو فروشی اقدام می کنند وسایل سقط جنین ‌فراهم سازند و یا مباشرت به اسقاط جنین نمایند به حبس از دو تا پنج سال محکوم خواهند شد و حکم به پرداخت دیه مطابق مقررات مربوط صورت‌ خواهد پذیرفت. بنابراین به شما توصیه می کنیم به سراغ وکیل نزاع دسته جمعی بروید و از صفر تا صد پرونده های خود را به او بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×