وکیل مصادره اموال

وکیل مصادره اموال (13)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل مصادره اموال

وکیل مصادره اموال در تهران

وکیل مصادره اموال

وکیل مصادره اموال کیست؟ وکیل مصادره اموال چه کارکردی می تواند برای ما داشته باشد؟ حوزه فعالیت وکیل مصادره اموال چیست؟ در چه شرایطی می توانیم از وکیل مصادره اموال استفاده کنیم؟ بهترین وکیل مصادره اموال کیست؟ ویژگی های یک وکیل مصادره اموال چیست؟

وکیل مصادره اموال کسی است که با یکی از مهمترین ابزارهای مجازات دست و پنجه نرم می کند. در واقع در قانون مجازات رد مال یا مصادره به عنوان یک ابزار بسیار مهم و کاربردی برای برقراری عدالت مورد استفاده قرار می گیرد. این مجازات گاهی از نوع اصلی و گاهی نیز از نوع تکمیلی است. به بیان ساده تر وکیل مصادره اموال می داند که بر اساس جرم و کیفیت آن مصادره اموال به عنوان یک مجازات اصلی در نظر گرفته می شود و گاهی نیز مصادره اموال در کنار مجازات اصلی به عنوان ابزاری برای برقراری عدالت به کمک دستگاه قضایی می آید.

ما در ادامه قصد داریم با کارکرد وکیل مصادره اموال آشنا شویم. در واقع می خواهیم بدانیم یک وکیل مصادره اموال چه وظایفی دارد و در چه حیطه کاری فعالیت می کند. نکته ای که وجود دارد این است که وکیل مصادره اموال یک مفهوم در قانون محسوب می شود. یعنی باید بر اساس زبان قانون به این مفهوم نگاه کرد. این مسئله مستلزم این است که بتوانیم زبان قانون را به درستی درک کنیم و به نوعی به خوبی با آن آشنا شویم. بنابراین اولین کاری که ما باید انجام دهیم این است که کمی با زبان قانون آشنا شویم. از آن جایی که در این مقاله فرصتی برای آشنایی کامل با قانون و زبان آن وجود ندارد در ادامه تنها به الفبایی از زبان قانون اشاره می کنیم که در فهم کارکرد وکیل مصادره اموال بسیار کاربردی است. با بیان این مفاهیم و تعریف آن ها می توانیم تا حدودی به زبان قانون نزدیک شویم و با مفاهیمی که برای درک کارکرد وکیل مصادره اموال لازم است، آشنا شویم. پیشنهاد ما این است که اگر می خواهید به درستی با یکی از مهمترین ابزارهای قانونی آشنا شوید و کارکرد وکیل مصادره اموال را بدانید، حتما این بخش را به خوبی مطالعه نمایید.

وکیل مصادره اموال را بشناسید.

وکیل مصادره اموال یکی از وکلایی محسوب می گردد که دارای تخصص و مهارت بسیار زیادی است و برای آن که بتوان جریان پرونده خود را به او واگذار کرد باید به مسائل قانونی مختلفی توجه داشت و برای انتخاب وکیل مصادره اموال زمان گذاشت. بسیاری از افرادی که در پرونده های حقوقی مصادره دچار مشکل و چالش میشوند و جریان دادرسی پرونده های آنها به نتایج نسبتا خوبی نمی رسند، کسانی هستند که برای انتخاب وکیل مصادره اموال در جریان پرونده خود اشتباه کرده اند و نتوانستند با دقت این کار را انجام دهند. پس به شما توصیه می کنیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا تمامی مسائلی را که باید به کمک وکیل مصادره اموال بدانید را به شما معرفی کنیم و به طور دقیق آنها را تحلیل کنیم.

وکیل مصادره اموال کسی است که علاوه بر تحصیل در رشته حقوق توانسته است تخصص و مهارت بسیار زیادی را برای رسیدگی به پرونده های مختلف مربوط به آن حوزه بدست اورد و جریان این پرونده ها را به نحوی صحیح و کاملا حرفه ای به نتیجه برسند. از آنجایی که به طور روزانه تعداد کسانی که وارد حوزه وکالت می شوند در حال افزایش است و بسیاری از این افراد اطلاعات حقوقی خوبی ندارند و با قصد کلاهبرداری در این حرفه فعالیت می کنند به شما توصیه می کنیم که برای انتخاب وکیل مصادره اموال از تجربیات دیگران استفاده کنید و با کمک اشخاص مطمئن و قابل اطمینان برای انعقاد قرارداد وکالت حاضر شوید.

وکیل مصادره اموال با تکیه بر تجربیات و تخصص هایی که در زمینه تمامی مسائل حقوقی مربوط به توقیف اموال دارد بهتر از هرکس دیگری می تواند به عموم مردم کمک کند تا در مسیر احقاق حقوق خود قدم بردارد و کمتر دچار آسیب ها  خسارات مادی و معنوی شوند. یک فرد با تجربه در مورد تمامی مسائل قانونی اطلاع دارد و همین موضوع باعث شده است تا بتوانند به صورت موفقیت آمیزی بیشتر پرونده هایی را که با آنها درگیر هستند را با موفقیت مواجه سازند.

اگر شما می خواهید به کمک وکیل مصادره اموال جریان پرونده های خود را به درستی حل کنید به شما توصیه می کنیم به سراغ گروه وکلای پارسا بروید. وکیل مصادره اموال در گروه پارسا می تواند به راحتی به سما کمک کندتا شرایط پرونده ها تسریع یابد و بهترین کیفیت حقوقی را داشته باشد.

وکیل مصادره اموال (8)
وکیل مصادره اموال (8)

وکیل مصادره اموال دارای چه ویژگی هایی است؟

وکیل مصادره اموال برای انکه بتواند جریان پرونده های مختلف را به خوبی مورد حل و فصل قرار دهد باید دارای ویژگی ها و تخصص های خاصی باشد که به ترتیب با انها اشره می کنیم تا شما نیز با انها اشنا شوید و بتوانید در هنگام انعقاد قرارداد وکالت کاملا حرفه ای عمل کنید. به طور خلاصه به موارد زیر در مورد ویژگی های وکیل مصادره اموال دقت کنید:

وکیل مصادره اموال باید دارای پروانه وکالت باشد و مدت اعتبار این پروانه نگذشته باشد. بدون پروانه وکالت وکیل مصادره اموال می تواند در دادگاه برای دفاع از موکل خود حضور یابد. اگر شما میخواهید با وکیل مصادره اموال جریان دادرسی پرونده خود را حل کنید حتما به موضوع پروانه وکالت وکیل مصادره اموال را در نظر داشته باشید.

وکیل مصادره اموال باید دارای تجربه باشد. داشتن اطلاعات حقوقی به تنهایی کافی نیست و کسی که میخواهد جریان پرونده های مختلف ا بر عهده گیرد باید دارای تجربه کافی باشد و حداقل چند پرونده مه را به نتیجه نرسانده باشد تا بتواند در کوتاه ترین زمان ممکن و به بهترین نحو جریان دادرسی را پیگیری کند.

وکیل مصادره اموال باید با صبر و حوصله باشد و تمامی سوالات موکل خود را پاسخ دهد و آماده ارائه مشاوره حقوقی باشد. برخی از وکلا بدون آنکه به سوالات حقوقی موکلان خود پاسخ دهند اقدام به رسیدگی به جریان پرونده می کنند و همین موضوع باعث می شود تا جاز جزییات اصلی پرونده غافل شوند و احساس فشار ناخوشایندی نیز به موکلان آنها وارد شود و باعث از دست رفتن اراش انها می شود و هزاران نوع مشکل جدی دیگر در جریان دادرسی باعث آسیب و خسارات مالی و متنوع می گردد.

وکیل مصادره اموال (10)
وکیل مصادره اموال (10)

وکیل مصادره اموال و مشاوره حقوقی با او

وکیل مصادره اموال نیز می تواند همانند بیاری از وکلای دیگر به ارائه مشاوره حقوقی بپردازد اما تفاوت اصلی وکیل مصادره اموال در گروه پارسا با دیگر موسسات حقوقی آن است که انواع مشاوره حقوقی را با توجه به شرایط و جزئیات زندگی افراد تنظیم می کند.

وکیل مصادره اموال می تواند به صورت حضوری به ارائه خدمات بپردازد و مشکل افراد را تا حد زیادی حل کند. اما حقیقتا بسیاری از افراد فرصت کافی ندارد تا بتوانند به صورت جدی به دفتر وکیل مصادره اموال مراجعه کنند و به دنبال راه دیگری برای مشاوره با وکیل مصادره اموال باشند.

یکی از انواع مشاوره آن است که وکیل مصادره اموال می تواند به صورت غیر حضور نیز انواع مشاوره را به موکل ارائه دهد. جالب است بدانید حتی کسانی که اقدام به انعقاد قرارداد وکالت با وکیل مصادره اموال نکرده اند هم می توانند به راحتی با تلفن همراه و انواع برنامه های چت اینترنتی با وکیل مصادره اموال ارتباط برقرار کنند و سوالات خود را بپرسند تا به بهترین نحو ممکن به آنها پاسخ داده شود. اگر شما نمی توانید به دفتر وکالت مراجعه کنید و می خواهید به صورت فوری از مزایای مشاوره با وکیل مصادره اموال استفاده کنید به سراغ مشاوره غیر حضوری بروید.

وکیل مصادره اموال (3)
وکیل مصادره اموال (3)

وکیل مصادره اموال در حوزه کیفری چگونه عمل می کند؟

وکیل مصادره اموال را می توانیم یک وکیل کیفری بدانیم. اما کیفری بودن وکیل مصادره اموال به چه معنی است؟ به طور کلی این گونه می توانیم بیان کنیم که قانون از دو بخش عمده کیفری و حقوقی تشکیل شده است. بنابراین در مقابل وکیل مصادره اموال که یک وکیل کیفری است می توانیم انواع وکلای گروه حقوقی را داشته باشیم. به بیان ساده تر شما هر چیزی که در قانون می بینید یا می شنوید تحت یکی از مفاهیم کیفری یا حقوقی معنی می شود. حال زمانی که گفته می شود وکیل مصادره اموال یک وکیل کیفری است به چه معناست؟

قانون در بخش حقوقی به دنبال این است که بتواند روابط میان انسان با سایر مفاهیم اجتماعی را مشخص کند. به عبارت ساده تر در این بخش قانون مشخص می کند هر فرد در جامعه و در هر موقعیتی از چه حقوقی برخوردار است و چگونه می تواند به این حقوق دسترسی داشته باشد. آیا این فرد امکان خرید و فروش دارد؟ چگونه می تواند خرید و فروش کند؟ اگر در این خرید و فروش حق او ضایع شود باید از طرقی اقدام کند؟ قانون مدنی را می توان مهمترین شاخه از قوانین حقوقی دانست. بنابراین در این بخش هر فرد ( حقیقی یا حقوقی ) می داند که در هر موقعیتی باید چه رفتاری از خود نشان دهد.

اما در بخش کیفری موضوع به نحوی دیگر است. در واقع وکیل مصادره اموال که به عنوان یک وکیل کیفری فعالیت می کند به خوبی می داند که در بخش کیفری مهمترین مفهومی که عنوان می شود، مفهوم جرم است. در واقع قانون در این بخش مشخص می کند که انجام یا ترک چه افعالی جرم است و برای هر کدام چه مجازات هایی باید در نظر گرفته شود. بنابراین در بخش کیفری در کنار مفهوم جرم، مسئله مجازات وجود دارد. این همان اساس و بستری است که وکیل مصادره اموال در آن مشغول است. به بیان ساده تر وکیل مصادره اموال با مجازاتی سر و کار دارد که در بخش کیفری مورد بررسی قرار می گیرد. نکته ای که در خصوص قانون کیفری وجود دارد این است که در این بخش از قانون امکان طرح شکایت برای وکیل مصادره اموال یا هر وکیل و موکلی دیگری وجود دارد. اهمیت قانون کیفری زمانی مشخص می شود که بدانیم در آن حتی می توان برای زنده ماندن یا نماندن یک انسان تصمیم گرفت.

وکیل مصادره اموال (12)
وکیل مصادره اموال (12)

وکیل مصادره اموال و مفهوم جرم

وکیل مصادره اموال را یک وکیل کیفری معرفی کردیم که اساسا با مفهوم مهمی به نام جرم سر و کار دارد. بنابراین برای فهم درست کارکرد وکیل مصادره اموال باید بدانیم که جرم چیست و از چه تعریفی در قانون بهره می برد.

جرم از دید عمومی به معنی این است که کاری خلاف قانون صورت گرفته است. مثلا دزدی در قانون به عنوان یک فعل غیر قانونی در نظر گرفته شده است. بنابراین چون قانون این فعل را غیر قانونی معرفی کرده می توان آن را جرم دانست. اما این تعریف کامل نیست. در واقع می توان گفت تا حدودی نیز اشکال دارد. چرا که در بخش حقوقی نیز قانون برخی از افعال را غیرقانونی اعلام کرده اما برای آن اعلام جرم نشده است. بنابراین برای تعریف جرم باید به نحوی دیگر عمل کرد. قانون این کار را به واسطه تعریف سه رکن مهم مادی، معنوی و قانونی انجام داده است.

رکن مادی به این نکته توجه می کند که انجام یا ترک فعل چه اثراتی دارد و آیا این اثرات آسیب زننده هستند یا خیر. به بیان ساده تر رکن مادی نشان می دهد که فعل مورد بحث آیا برای جامعه ضرر دارد یا ندارد. در صورتی که آسیب وارد شده قابل اثبات یا رویت باشد اساسا رکن معنوی اثبات می شود. وکیل مصادره اموال و سایر وکلای گروه کیفری برای هر فعل یا هر جرمی راه های مختلفی برای اثبات رکن معنوی دارند که عمده این مسیرها توسط خود قانون معرفی می شود. 

اما رکن معنوی به عنوان یک رکن بسیار مهم برای وکلا محسوب می شود. در واقع این رکن نشان می دهد فاعل چه قصد و نیتی از انجام این کار داشته است. آیا این فرد به صورت آگاهانه دست به چنین کاری زده است؟ آیا عمد و قصدی در کار بوده است و یا سهوا این اتفاق رقم خورده است؟ یکی از مهمترین روش های اثبات این رکن اقرار و اعتراف خود متهم است. اما اگر این اتفاق رخ ندهد مدارک و شواهد ضمنی مهمترین عناصر اثبات این رکن محسوب می شود. مثلا در خصوص کارکرد وکیل مصادره اموال، وجود مال تحصیل شده از فعل مجرمانه خود به خود این رکن را اثبات می کند.

رکن قانونی نیز همان است که در ابتدا بیان کردیم. آیا قانون در خصوص آن فعل صحبتی کرده است؟ یادتان باشد که اگر قانون در خصوص انجام یا عدم انجام فعلی سکوت کرده باشد بر اساس ماده 2 قانون مجازات اسلامی اساسا آن فعل جرم محسوب نمی شود. وکیل مصادره اموال بر اساس همین رکن است که می تواند مجازات مصادره اموال را برای موکل خود مورد بررسی قرار دهد.

وکیل مصادره اموال (4)
وکیل مصادره اموال (4)

وکیل مصادره اموال و انواع مجازات

وکیل مصادره اموال کسی است که با مجازات مصادره اموال به عنوان یک مجازات اصلی یا تکمیلی سر و کار دارد. بنابراین بهتر است در ادامه کمی هم در کنار مفهوم جرم، از مفهوم مجازات صحبت کنیم.

مجازات همان عاقبت رفتارهای مجرمانه است که در قانون تعیین شده است. مجازات از جهات مختلف می تواند دسته بندی های مختلفی داشته باشید. یکی از مهمترین این دسته بندی ها را می توان بر اساس مرجع تعیین مجازات دانست. در واقع پایه و اساس قانون ایران را دین اسلام تشکیل داده است. از این رو طبیعی است که قوانین و مجازات های تعیین شده توسط دین اسلام نیز در قانون ایران وجود داشته باشد. بنابراین باید اینگونه گفت که مجازات در قانون ایران از نظر مرجع تعیین کننده به دو بخش حدی و تعزیری تقسیم می شود. وکیل مصادره اموال به خوبی می داند که مجازات حدی مجازاتی است که توسط دین تعیین شده است. این مجازات غیر قابل تغییر است و عینا باید اجرا شود. اما در خصوص مجازات تعزیری داستان فرق می کند. مجازات تعزیری همان است که قانون گذار آن را بر اساس شرایط جرم و سایر فاکتورهای مربوط به آن تعیین می کند. نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که این مجازات ها قبل تغییر و تخفیف هستند. در خصوص کارکرد وکیل مصادره اموال باید گفت که این وکیل اصولا مصادره اموال یک مجازات تعزیری محسوب می شود.

اما مجازات از نظر نحوه صدور و اجرا به سه دسته مختلف اصلی، تکمیلی و تبعی تقسیم می شود. مجازات اصلی همان است که به صورت مستقیم برای جرم تعیین می شود. در قانون برای هر جرمی مجازاتی در نظر گرفته شده است که به عنوان مجازات اصلی محسوب می شود. مجازات تکمیلی همان است که دادگاه می توان از آن در کنار مجازات اصلی بهره ببرد. مثلا مجازات اصلی یک جرم سه ماه زندان است. اما بر اساس این جرم مال نامشروع نیز به دست آمده است. دادگاه در کنار سه ماه حبس، دستور مصادره اموال را صادر می کند. مجازات تبعی نیز مجازاتی است که به تابعیت از مجازات اصلی ایجاد می شود. مثلا در مجازات اصلی حکم سوء پیشینه برای یک جرم آورده شده است. حال بر اساس این مجازات فرد از برخی امکانات اجتماعی محروم خواهد شد. این همان مجازات تبعی است. به طور کلی در غالب موارد حیطه کاری وکیل مصادره اموال در حوزه مجازات تکمیلی است.

وکیل مصادره اموال (9)
وکیل مصادره اموال (9)

وکیل مصادره اموال و مفهوم مصادره اموال

وکیل مصادره اموال کسی است که به صورت مستقیم با مجازات مصادره اموال به عنوان یک مجازات غالبا تعزیری و تکمیلی سر و کار دارد. حال نوبت این است که کمی هم از مفهوم مصادره اموال در قانون صحبت کنیم.

در ماده 214 قانون مجازات اسلامی به صورت ضمنی تعریفی از مجازات مصادره وجود دارد. اگر بخواهیم ساده تر این تعریف را بر اساس قانون بیان کنیم این گونه می توانیم بگوییم که اگر ثابت شود مجرم مالی را از طریق نامشروع تحصیل کرده و یا بر اساس جرم صورت گرفته این مال را به دست آورده و یا از این مال در جهت ارتکاب جرم استفاده کرده، این مال باید مصادره شود. در کل مصادره اموال به معنی گرفتن اموال به زور و بر اساس حکم قانونی است. این اموال در صورت وجود شاکی خصوصی به وی تعلق می گیرد و سعی می شود ارزش اموال مصادره شده برابر با زیان دیده شده شاکی خصوصی باشد. اما اگر شاکی خصوصی وجود نداشته باشد اموال مصادره شده بر اساس اصل 41 تحت تملک ستاد اجرایی فرمان امام خواهد بود.

نکته ای که وجود دارد این است که مصادره اموال تحت دو حالت عام و خاص صورت می گیرد. وکیل مصادره اموال به خوبی می داند که اگر بخشی از مال تحصیل شده به واسطه جرم مرتکب شده باشد بر اساس مصادره اموال خاص تنها آن بخش از مال مصادره می شود. اما در برخی از جرایم نیز دستور به مصادره تمام اموال است. این نوع مصادره را مصادره عام می گویند.

بنابراین یکی از مهمترین کارکردهای وکیل مصادره اموال این است که بتواند بر اساس این شرایط و مفاهیم عنوان شده از موکل خود ( که معمولا به عنوان مجرم در دادگاه حضور دارد ) دفاع کند. وکیل مصادره اموال در این دفاع به دنبال این است که بتواند تحصیل مال از طریق جرم را به شیوه های مختلف رد کند. او برای این کار می تواند از رد ارکان جرم شروع کند. این کاری است که معمولا هر وکیل مصادره اموالی انجام می دهد. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه ویژه ای داشته باشیم.

وکیل مصادره اموال (7)
وکیل مصادره اموال (7)

وکیل مصادره اموال و مفاهیم توقیف و ضبط اموال

وکیل مصادره اموال وکیلی است که در خصوص مصادره اموال وارد عمل می شود. اما از دید عمومی مصادره اموال همان مفهومی را دارد که توقیف اموال و ضبط اموال دارد. اما این تصویری است که درست نیست. در واقع قانون شرایط و تعاریف مختلفی برای هر کدام از این مفاهیم در نظر گرفته است.

توقیف اموال اساسا به این معنی است که اموال فرد بر اساس قانون بدون این که از مالکیت فرد خارج شود در بازداشت قرار می گیرد. به بیان ساده تر زمانی که اموال به صورت موقت و بنا بر دستور دستگاه قضایی از کنترل مالک خارج می شود و مالک هیچ کاری نمی تواند در خصوص اموال خود انجام دهد، توقیف اموال گفته می شود. مثلا فردی بدهکار است. دادگاه بنا بر خواسته خواهان اقدام به توقیف اموال خوانده به اندازه بدهی خواهان می کند. در واقع اگر وکیل مصادره اموال به درستی بیان می کند که مهمترین تفاوت توقیف اموال با مصادره اموال در این است که اساسا توقیف اموال به عنوان یک مجازات در نظر گرفته نمی شود. بلکه به عنوان یک ابزار قضایی در بخش حقوقی قانون است. اما مصادره اموال اساسا یک مجازات در بخش کیفری محسوب می شود. همچنین تفاوت عمده دیگری که وجود دارد این است که توقیف اموال شرایط و فاکتورهای مختلفی با مصادره اموال دارد. در واقع در نحوه ارائه دادخواست و شرایط بیان شده در این دادخواست تفاوت های بنیادی با مصادره اموال وجود دارد.

اما ضبط اموال چیست؟ ضبط اموال از نظر قانونی و حقوقی بر خلاق توقیف اموال شباهت های بسیاری با مصادره اموال دارد. در واقع اگر بخواهیم واقع بینانه تر به این موضوع نگاه کنیم این گونه می توانیم بیان کنیم که از نظر کیفری ضبط و مصادره اموال از یک تعریف اصلی بهره برده اند. هر دو این مفاهیم در قانون کیفری مورد بررسی قرار می گیرد و به نوعی یک نوع کارکرد دارد. اما سوال اصلی این است که وقتی این دو مفهوم تا به این اندازه نزدیک به یک دیگر هستند چه تفاوت هایی با یک دیگر دارند؟

وکیل مصادره اموال (6)
وکیل مصادره اموال (6)

وکیل مصادره اموال و تفاوت مصادره اموال با ضبط اموال

وکیل مصادره اموال به خوبی می داند مصادره اموال بسیار حساس تر از ضبط اموال است. اما این مسئله علت خاصی دارد. در واقع وکیل مصادره اموال به خوبی می داند که مصادره اموال به معنی خارج شدن کامل مال به صورت خاص یا عام از کنترل مالک است. در واقع بر اساس مصادره اموال، مالکیت فرد به صورت همیشگی از بین می رود و دادگاه است که مشخص می کند مالکیت آن را در اختیار چه کسی قرار دهد. اما در خصوص ضبط اموال داستان به نحوی دیگر است. به نوعی می توان اینگونه بیان کرد که ضبط اموال به دو بخش دائم و موقت تقسیم می شود. در ضبط اموال به صورت دائم درست مانند مصادره حق مالکیت به صورت کامل و برای همیشه از مجرم گرفته می شود و مجرم حق هیچ ادعایی را در خصوص مالکیت آن اموال نخواهد داشت. اما ضبط اموال به صورت موقت به معنای دیگری است. در واقع بر اساس قانون در برخی مواقع لازم است که مالکیت فرد بر اموال از بین برود و این مال به مالکیت فرد دیگری منتقل شود. اما ممکن است در آینده این مال دوباره به مالک قبلی خود بازگردانده شود. این مسئله یکی از مهمترین تفاوت های مصادره اموال و ضبط مال است.

تفاوت دیگر مصادره اموال و ضبط مال را می توانیم به خوبی در نحوه دادرسی آن مشاهده کنیم. در واقع اگر بخواهیم مشخص تر بیان کنیم، دادگاه صالح رسیدگی به مصادره اموال اساسا دادگاه انقلاب یا دادگاه کیفری یک است. اما در خصوص ضبط مال این چنین محدودیتی وجود ندارد و هر دادگاه کیفری می تواند نسبت به این کار دستورات لازم را صادر کند. در واقع مسئله ای که وجود دارد این است که مصادره اموال به سبب غیر قابل بازگشت بودن اهمیت بالاتری دارد از این رو عالی ترین دادگاه کیفری باید به این موضوع نپردازید. اما ضبط مال امکان بازگشت دارد و همین موضوع می تواند کمی از حساسیت آن کمتر کند. توجه به این نکته ها می تواند حساسیت کاری وکیل مصادره اموال را به خوبی به ما نشان دهد.

وکیل مصادره اموال (1)
وکیل مصادره اموال (1)

وکیل مصادره اموال و چرایی مجازات مصادره اموال

یکی از مهمترین سوالاتی که در خصوص کارکرد وکیل مصادره اموال مطرح می شود این است که اساسا وکیل مصادره اموال چه کارکردی از نظر اجتماعی دارد؟ به بیان ساده تر وکیل مصادره اموال از دید کلان و اجتماعی چه فوایدی برای جامعه می تواند داشته باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید به کارکرد های قانونی مجازات مصادره اموال نگاهی بیندازیم.

در واقع مسئله اصلی که وجود دارد این است که یکی از اهداف مهم قانون برقراری عدالت اجتماعی است. در واقع قانون در اولین کارکردی که دارد می خواهد حق مظلوم را از ظالم بگیرد و آن را به مظلوم بازگرداند. به طور مثال زمانی که فردی سرقت میکند مالی به دست می آورد که برای خود نیست. حال قانون این فرد را باید تنبیه کند، بنابراین برای او حبس با مدت زمان مشخص در نظر می گیرد. اما تکلیف مال به دست آمده از این طریق چه می شود. این مال بر اساس قانون مصادره اموال از مجرم گرفته و به صاحب مال بازگردانده می شود. نکته ای که وجود دارد این است که در اولین گام باید همان مال بازگردانده شود، اگر آن مال تلف شده باشد و یا به نحوی تغییر کرده باشد باید عین آن مصادره شود. در صورتی که مانند آن وجود نداشته باشد و یا امکان تهیه آن از بین رفته باشد مجرم باید ارزش برابر با آن را پرداخت کند. بر اساس این می توان گفت که قانون در این مجازات به کمک وکیل مصادره اموال سعی می کند عدالت اجتماعی را به نوعی برقرار کند.

اما در خصوص جرایمی که شاکی خصوصی ندارد. مثلا اختلاس به عنوان یک جرمی است که غالبا شاکی خصوصی ندارد اما همه افراد جامعه متضرر محسوب می شوند. در این حالت قانون علاوه بر در نظر گرفتن مجازات اصلی، دستور مصادره اموال وی را صادر می کند. معمولا در خصوص جرمی مانند جرم اختلاس مصادره اموال به صورت عام اجرا می شود. یعنی همه اموال فرد مصادره می شود همچنین این اموال به طور مستقیم باید به بیت المال بازگردانده شود. بدین ترتیب می توان گفت که وکیل مصادره اموال از نظر اجتماعی می تواند کارکرد بسیار مهمی داشته باشد. چرا که این فرد کسی است که می تواند در مسیر تحقق عدالت اجتماعی گام بردارد.

وکیل مصادره اموال (11)
وکیل مصادره اموال (11)

وکیل مصادره اموال و شیوه نگهداری اموال توقیف شده

وکیل مصادره اموال در مورد تمامی راه های نگهداری اموال توقیف شده و شرایط انها اطلاع دارد و به خوبی می داند که جریان دادرسی چنین پرونده هایی به چه نحوی مورد پیگیری قرار میگیرد و شرایط این پرونده ها چگونه معین می گردد. برای آنکه شما نیز با این موضوع آشنا شوید به آیین نامه قانونی که در این حوزه صادر شده است دقت کنید:

 امـوال توقیف شــده عبارت است از آلات و ادوات جرم و نیز تمامی اشیایی که حین بازرسی به دست می آید و در  جرم مکشوفه دخیل بوده یا حسب اقرار متهم ذی مدخل در ارتکاب جرم تشخیص داده شود؛ از قبیل اسلحه و مهمات، اسناد و مدارک ساختگی و غیره که به دستور مقام قضایی توقیف می شود.

اسلحه و مهمات و تجهیزات و مواد محترقه و منفجره و مواد تحت کنترل به شرح ذیل نگهداری می شوند:  انواع سلاح جنگی، مهمات، تجهیزات، مواد محترقه و مواد منفجره خطرساز که سریع‌الاشتعال یا سریع‌الانفجار باشد و همچنین مواد شیمیایی بلافاصله پس از کشف از سوی ضابطان، با دستور مقام قضایی، به طور موقت به نماینده معاونت آماد و پشتیبانی رده‌های ناجا تحویل تا در راستای ماده ۱۸ قانون مجازات قاچاق سلاح و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز در اختیار نماینده ذیربط وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح قرار دهد.

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلف است اقلام مکشوفه را تا زمان صدور حکم قطعی در شرایط مناسب نگهداری و از هرگونه دخل و تصرف در آنها بدون هماهنگی با مقام قضایی خودداری نماید. سلاح شکاری و انواع سلاح سرد، گازهای بی حس کننده، بیهوش کننده و اشک آور و شوکرها به دستور مقام قضایی جهت نگهداری موقت به آماد ناجا تحویل می گردد.

 مواد رادیواکتیو برای انجام کارشناسی و نگهداری بلافاصله پس از کشف به دستور مقام قضایی به سازمان انرژی اتمی تحویل می گردد.  مواد بیولوژیک برای انجام کارشناسی و نگهداری به دستور مقام قضایی به وزارت اطلاعات تحویل داده می شود.

مواد مخدر و روان گردان مکشوفه پس از توزین و اخذ نظریه آزمایشگاه به تشخیص مقام قضایی، در انبار مخصوص مرجع قضایی مربوط یا پلیس مبارزه با موادمخدر با رعایت استانداردهای مربوط نگهداری می شود.

تجهیزات اطلاعاتی و امنیتی برای انجام کارشناسی و نگهداری به دستور مقام قضایی به وزارت اطلاعات یا سایر مراجع امنیتی مربوط تحویل و لیست آن از سوی مراجع فوق به مرجع قضایی مربوط ارسال می شود.

از دیگر موارد قانونی که می توان به کمک وکیل مصادره اموال با انها اشنا شد:

وکیل مصادره اموال به خوبی می داند که چگونه باید پرونده های مختلف را بررسی کند و به موکلان خود کمک کند تا با قانون مربوط به این حوزه آشنا شوند. اسناد و مدارک مکشوفه اعم از اسناد و مدارکی که نسبت به آن ادعای جعل شده است، باید در لفاف مخصوص بسته بندی و با ذکر مشخصات ظاهری اسناد و تعداد برگ ها و ذکر کلاسه پرونده در قفسه‏ها و کمدهای فلزی امن (رمزدار) در دفتر قاضی رسیدگی کننده به پرونده یا مخزنی که در هر مجتمع یا حوزه قضایی ایجاد خواهد شد، نگهداری گردد. در خصوص اسناد مجعول ضمن تنظیم صورتجلسه و تعیین محل نگهداری،‌ یک نسخه از صورتجلسه ضمیمه پرونده می شود.

نگهداری تجهیزات رایانه ای و اسناد و ادله الکترونیکی تابع مقررات آیین نامه ماده ۶۸۴ قانون آیین دادرسی کیفری خواهد بود. نقود، ارز، مسکوکات و فلزات و اشیای گرانبها طی صورتجلسه با توصیف مشخصات ظاهری، وزن، تعداد و هرگونه مشخصات دیگر و ذکر کلاسه پرونده به بانک مرکزی و یا به بانکی که نماینده بانک مرکزی می باشد برای نگهداری تحویل می گردد.

اموال فرهنگی و تاریخی آثار هنری که از نفایس ملی باشد یا دارای ارزش های ویژه ای است که نشان دهنده هنر ملی است و همچنین نمونه تقلبی آثار فرهنگی و تاریخی اعم از ایرانی یا خارجی طی صورت مجلسی بطور امانی به سازمان میراث فرهنگی تحویل می گردد. سازمان مزبور موظف است اموال امانی را در محل مناسب با رعایت موازین حفاظت علمی و فنی نگهداری نماید.

کلیه وسایل نقلیه توقیف شده، به دستور مقام قضایی تا صدور دستور رفع توقیف یا رأی قطعی از مراجع قضایی، به پارکینگ هایی که از سوی نیروی انتظامی تعیین می شود منتقل می گردد. وضعیت خودروی توقیف شده در سه برگ صورتمجلس و به نحو زیر اقدام می گردد:

نسخه اول صورتمجلس باید در داخل خودرو نگهداری و سپس درب های خودرو، درب موتور و صندوق عقب مهر و موم گردد. نسخه دوم باید نزد مسئول پارکینگ نگهداری شود و نسخه سوم در پرونده مربوط ضبط گردد.

توجه داشته باشید:

پارکینگ های مورد نیاز برای نگهداری وسایل نقلیه توقیف شده، با نظارت دادگستری هر حوزه قضایی توسط نیروی انتظامی و در صورت لزوم با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی تامین ‏می گردد. وکیل مصادره اموال می تواند به شما کمک کند تا به صورت جزیی تر و دقیق تر با این موارد آشنا شوید:

در خصوص وسایل نقلیه مرتبط با مواد مخدر مطابق دستورالعمل ستاد مبارزه با مواد مخدر عمل خواهد شد. نحوه نگهداری وسایل نقلیه توقیفی باید به گونه‏ای باشد که از هرگونه آسیب در امان باشد.

مواد خوراکی، داروئی و آرایشی و بهداشتی توقیف شده باید در محل مناسب با رعایت حقوق صاحب آن نگهداری شود. احشام و طیور توقیف شده با ذکر نوع دام و ذکر مشخصات در صورتمجلس منعکس و به دستور مقام قضایی در محل مناسبی که توسط دادگستری محل و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تعیین می‏شود، نگهداری و در صورت بیم تلف شدن به تشخیص مقام قضایی به فروش می رسد. وجوه حاصله از فروش به حساب سپرده دادگستری واریز ‏می گردد.

در مورد سایر اشیاء و اموال که در این آیین نامه تعیین تکلیف نشده است، چنانچه به موجب قوانین خاص اشیاء و اموال توقیف شده به نفع سازمان یا دستگاه خاصی مصادره یا ضبط می شوند، نگهداری این اموال تا تعیین تکلیف نهایی از سوی مراجع قضایی به عهده آن سازمان می‏باشد. در غیر این صورت در محل مناسبی که باید در دادگستری هر شهرستان ایجاد شود نگهداری می ‏شود.

اعتبارات لازم به منظور تامین هزینه های مربوط به نگهداری اموال، اشیاء، آلات و ادوات جرم و اسناد و مدارک موضوع این آیین نامه همه ساله جهت درج در بودجه کل کشور از طریق معاونت راهبردی قوه قضاییه اقدام می شود.

ارز و مسکوکات و اسکناس هایی که موضوع جعل یا تقلب است، تا انجام کارشناسی و تعیین تکلیف قطعی باید با تنظیم صورتمجلس و ذکر مشخصات ظاهری، تعداد و ذکر کلاسه پرونده و نام متهم در لفاف مخصوص بسته‏بندی و در کمد فلزی رمزدار در مرجع قضایی یا مخزنی که در هر مجتمع یا حوزه قضایی ایجاد خواهد شد، نگهداری گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×