لایحه در خصوص مطالبه نفقه

لایحه در خصوص مطالبه نفقه (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه در خصوص مطالبه نفقه

قبل از بررسی لایحه در خصوص مطالبه نفقه لازم است توضیحات مختصری در رابطه با نفقه بیان کنیم. نفقه عبارت است از کلیه هزینه های مرتبط به زندگی اعم از خوراک، پوشاک، مسکن و هزینه های درمان که تامین آن ها بر عهده مرد می باشد. مرد وظیفه دارد زندگی آبرومندانه و متناسب با شان و منزلت زن برای او فراهم نماید. حال اگر مرد بدونه دلیل موجهی از تامین این نیازها خودداری کند. زن می تواند با استفاده از لایحه مربوطه نسبت به مطالبه حق و حقوق خود از مرد شکایت نماید.

نکته: مادامی که زن در خانه شوهر زندگی می کند و از هر لحاظ نیازهای شوهر خود را تامین می کند مرد نیز وظیفه دارد نفقه او را به طور کامل پرداخت نماید. حال هیچ تفاوتی نمی کند که زن ثروتمند باشد و یا این که شاغل باشد و ماهانه حقوق دریافت کند. در هر صورت مرد موظف به پرداخت هزینه های کامل زندگی او می باشد.

بر اساس لایحه در خصوص مطالبه نفقه تفاوت نفقه زن با نفقه خویشان نسبی یا اقارب در چیست؟ 

بر اساس لایحه در خصوص مطالبه نفقه باید این مطلب را به خاطر سپرد که تفاوت های زیادی میان پرداخت نفقه به زن و پرداخت نفقه ی خویشان نسبی مرد وجود دارد.‌ اولین تفاوت اینگونه بیان می شود که در پرداخت این هزینه ها حق تقدم به زن می باشد. اگر مردی در شرایطی قرار داشته باشد که توانایی پرداخت همزمان هر دو هزینه ها را نداشته باشد باید هزینه های زندگی همسرش را ابتدا به طور کامل تامین نماید و نفقه او را بر خویشان خود  ترجیح دهد.

تفاوت دیگر که در همین رابطه بیان می شود این است که زن می تواند علاوه بر نفقه آینده و حال مطالبه گر نفقه خود در گذشته باشد. اما اقارب هیچ حقی درباره نفقه گذشته نداشته و تنها نسبت به تامین هزینه آینده خود حق دارند.

تفاوت سومی که میان پرداخت این دو نفقه وجود دارد این است که تامین مخارج زندگی زن مشروط نمی باشد. یعنی مرد تحت هر شرایطی موظف به پرداخت آن خواهد بود. اما در مورد انفاق به خویشان نسبی مرد تنها در حدی موظف به این کار است که زندگی او دچار سختی و مشقت نشود.

چهارمین تفاوتی که میان پرداخت این دو نوع هزینه وجود دارد این است که پرداخت هزینه های زندگی زن یک وظیفه یک طرفه می باشد که تنها بر عهده مرد می باشد و در کشور ما و همه کشورهای اسلامی زن موظف به پرداخت نفقه به شوهر نمی باشد اما در مورد اقارب این قضیه کاملا متفاوت است و وظیفه دو طرفه می باشد.

پنجمین تفاوت که اخرین تفاوت نیز به حساب می آید این است که پرداخت هزینه های زن طلب ممتاز به شمار می آید. به این صورت که اگر مردی اعلام ورشکستگی مالی نماید و یا فوت کند و تمامی اموال او را بفروشند اما برای پرداخت دیون او کافی نباشند. از طرفی همسر او نیز درخواست نفقه خود را از دادگاه نماید. اولویت با زن می باشد و دادگاه ابتدا نفقه او را به طور کامل پرداخت خواهند کرد. در صورتی که اقارب نیز با استفاده از لایحه مربوط به نفقه خواستار مطالبه آن شوند تا زمانی که حقوق زن پرداخت نشده باشد خواسته آنها مورد بررسی قرار نخواهد گرفت.

نکات و موارد کلیدی برای تنظیم لایحه در خصوص مطالبه نفقه

لایحه در خصوص مطالبه نفقه یک دادخواست و خواسته حقوقی می باشد که از طرف افراد روانه دادگاه های خانواده خواهند شد. از این رو توجه به طرح و تنظیم آن حائز اهمیت می باشد. در همین رابطه موارد و نکات فراوانی وجود دارند که باید آن را مد نظر قرار داد.

۱: در متن لایحه باید از موارد و ماده های قانونی که در همین رابطه وجود دارند نام برده شود. مانند ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی و یا مواردی از قانون که در خصوص حمایت از خانواده بیان شده اند.

۲: استفاده از روایات و احادیث بزرگان دین.

۳: ذکر دلایل و مستنداتی دال بر عدم پرداخت نفقه از سوی مرد.

۴: استفاده از متنی ساده و گیرا و بدونه حاشیه که با زبان قانون و به صورت رسمی نوشته شده باشد.

۵: ارائه مدارک و شواهدی مبنی بر بر آورده کردن تمامی نیازهای مرد از طرف زن.

بر اساس لایحه در خصوص مطالبه نفقه ضمانت اجرایی نفقه زن چه مواردی می باشند؟

زمانی که زن لایحه در خصوص مطالبه نفقه را تقدیم مراجع ذیربط و دادگاه خانواده نمود. از طرف دادگاه مرد را به محکمه فرا خواهند خواند و از او در رابطه با عدم پرداخت نفقه به همسرش سوالاتی را خواهند پرسید. در صورتی که طی جلسات رسیدگی به پرونده مرد محکوم به پرداخت هزینه های زندگی زن شود. از طریق حکم قضایی او را موظف به پرداخت نفقه زن خواهند کرد. در صورتی که مرد امکان فراهم کردن امکانات زندگی اولیه را برای زن نداشته باشد. زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق نماید. حال اگر مرد با وجود توانایی مالی و همچنین محکوم شدن در دادگاه به پرداخت هزینه ای زندگی زن باز از این عمل خودداری کند. قانون او را به زندان محکوم کرده که این حکم قابل اجرا می باشد. لازم به ذکر است که این جرم از نوع جرم های قابل گذشت به شمار می آید و جریان رسیدگی به پرونده در هر مرحله ای که باشد با رضایت شاکی متوقف خواهد شد و از طرف دادگاه پرونده بسته و مختومه اعلام می شود.

با توجه به لایحه درخصوص مطالبه نفقه ویژگی های نفقه اقارب چگونه بیان می شوند؟

بر اساس لایحه در خصوص مطالبه نفقه، نفقه به زن و خویشاوندان نزدیک و نسبی مرد تعلق خواهد گرفت که در هر حالتی و تحت هر شرایطی زن بر اقارب مرد ارجحیت دارد. حال باید دانست که نفقه خویشان نسبی مرد نیز دارای ویژگی های بارزی است که در صورت وجود این ویژگی ها خویشان مرد می توانند از مرد طلب انفاق نمایند.

۱: خویشاوندان نسبی که فقیر و مستمند باشند می توانند انفاق را طلب کنند.

۲: اقارب در صورتی می توانند طلب انفاق نمایند که در گذشته آنان نیز این حق را در خصوص فرد مورد نظر به جا آورده باشند. به زبان ساده تر این عمل انفاق به اقارب عملی دو طرفه می باشد.

۳: شخصی ملزم به پرداخت انفاق به خویشاوندان نسبی خود می باشد که توانایی مالی داشته و در صورت پرداخت خود محتاج نگردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×