لایحه فروش مال غیر

لایحه فروش مال غیر (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه فروش مال غیر

لایحه فروش مال غیر چیست؟

لایحه فروش مال غیر، بیان می کند که هیچ کس جز مالک اصلی حق فروش مال را ندارد. همان طور که می دانید این روزها بعضی از افراد، بدون مالکیت یا وکالت نامه، اقدام به فروش مال غیر می کنند. این اقدام از نظر قانون، کاری غیر قانونی محسوب می شود و شامل مجازات خواهد بود.

لایحه فروش مال غیر، در واقع متنی است که توسط مالک اصلی یا وکیل او نگارش می شود. در این لایحه با استناد به مفاد قانونی و رونمایی از ادله موجود، مالک از حق خویش دفاع کرده و مراتب شکایت خود از فروش مال غیر را به نهادهای قضایی اعلام می دارد. فروش مال غیر، از جرایم کیفری محسوب می شود و بررسی شکایات مربوط به آن، در دادگاه های کیفری صورت می گیرد. دلیل این که این جرم در دسته جرایم کیفری قرار می گیرد، این است که فروش مال غیر، علاوه بر ایجاد ضرر برای مالک، نظم عمومی جامعه را نیز با مشکل مواجه می کند.

در صورتی که لایحه فروش مال غیر، به صورت کامل و دقیق نگارش شود، همچنین ادله کافی برای اثبات ادعای مالک وجود داشته باشد، دادگاه صالحه کیفری، جرم مجرم را محرز دانسته و برای او طبق قانون مجازات هایی تعریف می کند. معمولا مجازات فروش مال غیر، شامل بازگرداندن کل اموال و حبس از 1 تا 7 سال است. مدت زمان حبس، با توجه به محدوده جرم مشخص می شود. البته باید در نظر داشته باشید که چنین افرادی تا پایان عمر از اشتغال به کارهای دولتی محروم می شوند.

بررسی رکن های اساسی در لایحه فروش مال غیر

لایحه فروش مال غیر نیازمند رعایت رکن هایی خاص است. در واقع رعایت این ارکان می توانند به شما کمک کنند تا حق خود را ثابت کرده و خسارات خود را جبران نمایید. به طور کلی رعایت 3 رکن در تدوین لایحه فروش مال غیر الزامی است. رکن اول این است که از لحاظ قانونی به موضوع فروش مال غیر احاطه کاملی داشته باشید. لازم است بدانید قانون فروش مال غیر یک قانون ترکیبی است. در واقع این قانون از ترکیب قوانین دیوان عالی کشور و مجمع تشخیص مصلحت نظام، وضع شده است.

رکن بعدی که باید در لایحه فروش مال غیر رعایت شود، بحث مادی شکایت است. در واقع طی فروش مال غیر، مال با تنظیم سند یا قولنامه جعلی فروخته می شود. بنابراین همین سندها و قولنامه های جعلی می توانند به عنوان ادله در لایحه مورد استناد قرار گیرند. مبحث سوم نیز، بحث معنوی ماجرا می باشد. بدیهی است کلاهبرداری هایی از این دست، می توانند آثار مخربی روی سلامت جامعه داشته باشند. به علاوه نیت مجرم، هنگام ارتکاب جرم نیز در تعیین مجازات او تاثیرگذار خواهد بود. به عنوان مثال، اگر مجرم به دلیل غرض ورزی شخصی مرتکب چنین جرمی شده باشد، مجازات شدید تری برای او اعمال خواهد شد.

البته باید دقت کنید که تنظیم و تدوین لایحه فروش مال غیر، کاری سخت است و بهتر است انجام آن به یک وکیل خبره سپرده شود. همان طور که می دانید، وکلای متخصص بیشتر با پیچ و تاب نکات قانونی آشنایی دارند و به راحتی می توانند حق تضییع شده شما را پس بگیرند.

بررسی توضیحاتی در مورد اموال مشاع

لایحه فروش مال غیر در مورد اموال مشاع نیز قابل نگارش است. اموال مشاع، اموالی هستند که دارای چند مالک مشترک می باشند. در چنین حالتی، یکی از مالکان بدون اجازه سایر مالکان، اجازه فروش مال را ندارد. در صورتی که این کار را انجام دهد، مال فروخته شده به عنوان مال غیر تلقی می شود و فروش آن غیر قانونی است. در مورد اموال مشاع، تنها در صورت وجود یک شرط، مالک به صورت انفرادی حق فروش دارد. این شرط، این است که مالک، تنها سهم خود از مال مورد نظر را به فروش برساند. در این صورت حتی اگر با سایر مالکان به توافق نرسد، جرمی متوجه او نخواهد شد. برای مثال اگر دو دانگ از خانه ای به نام شما، و چهار دانگ دیگر آن به نام شخص دیگری باشد، شما می توانید دو دانگ خود را به فروش برسانید.

نحوه تنظیم لایحه و شکایت فروش مال غیر

در صورتی که اموال شما توسط شخص دیگری فروخته شود، جزء فروش مال غیر محسوب می شود. بنابراین شما با تنظیم یک لایحه فروش مال غیر می توانید مراتب را به دادگاه و مراجع قضایی اطلاع دهید. البته برای تنظیم شکایت در این مورد باید با روند تنظیم لایحه آشنا شوید. یکی از مهم ترین بخش ها برای تنظیم لایحه، جمع آوری اسناد و مدارک است. بدیهی است قاضی، تنها با مشاهده اسناد و مدارک صحیح می تواند رای درستی صادر کند. شما باید هر چیزی که مالکیت شما در مال مورد نظر را اثبات می کند، در شکایت خود به عنوان مدارک و ادله قرار دهید. مورد بعد، این است که باید مدارکی جهت شکایت از فردی که مال شما را به فروش رسانده نیز تهیه کنید.

در مورد اموال منقول، باید لایحه فروش مال غیر را به دادگاه شهری که فروشنده مال در آنجا ساکن است تقدیم کنید و شکایت خود را مطرح کنید. اما در صورتی مال از نوع غیر منقول است، باید ثبت شکایت را در دادگاه شهر محل سکونت خود انجام دهید. نکته ای که بهتر است به آن دقت کنید این است که معمولا وکلای کیفری، به طور کامل به مسئله قانون فروش مال غیر و مفاد و تبصره های آن آگاهی دارند. بنابراین بهتر است برای تنظیم لایحه و طرح شکایت با یک وکیل کیفری خبره مشورت کنید.

مزایای اختیار کردن وکیل در پرونده فروش مال غیر

همانطور که گفته شد، بهتر است برای تنظیم لایحه فروش مال غیر به یک وکیل خبره مراجعه کنید. اختیار کردن وکیل در چنین پرونده هایی می تواند مزیت های زیادی برای شما به همراه داشته باشد. مزیت اول این است که در صورت اختیار کردن وکیل، نیازی به مراجعه به دادگاه نخواهید داشت. در این صورت در وقت و زمان خود صرفه جویی خواهید کرد. از طرف دیگر، وکیل به تمامی تبصره ها و مفاد قانونی آگاه است و حتی در پیچیده ترین پرونده ها نیز می تواند به شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×