دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد

دادخواست ازدواج مجدد برای مرد (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد

اجازه ازدواج مجدد برای مرد یکی از مواردی می باشد که در سال های اخیر تحت تاثیر عوامل زیادی مواد قانونی متنوعی در خصوص آن وضع شده است. در گذشته شاید اجازه ازدواج مجدد برای مرد مسئله ای مضحک و خنده دار به شمار می آمد زیرا اغلب مردم بر این عقیده بودند که تجدید فراش نیازی به اجازه هیچ کس نداشته و یک امر کاملا خصوصی می باشد. در کنار این باور چند همسری برای مردان امری عادی بود و هر مردی با توجه به توانایی مالی هر چند بار که مایل بود ازدواج می نمود.

اما با تغییراتی که در شیوه زندگی و تفکر افراد به وجود آمده است ازدواج مجدد نیاز به کسب اجازه از همسر اول و همچنین از محضر قانون دارد. بنابراین مردانی که خواهان ازدواج مجدد می باشند باید دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد را تنظیم کرده و آن را به دادگاه ارجاع دهد تا دادگاه با سنجش شرایط و دلایل ارائه شده نسبت به صدور اجازه نامه و یا عدم آن اقدام نماید.

منظور از دادخواست ازدواج مجدد برای مرد چیست؟

منظور از خواسته ازدواج مجدد برای مرد این است که اگر مردی بنا به دلایلی همانند عدم تمکین زن و یا تمتع او بخواهد تجدید فراش نماید می تواند با استفاده از خواسته قانونی ازدواج مجدد برای مرد را مطرح نماید‌. در واقع دادخواست ازدواج مجدد برای مرد یک نوع ازن و اجازه و کسب تکلیف می باشد. در بسیاری مواقع دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد ناشی از تقصیرات و کوتاهی هایی است که زن در مقابل همسر خود مرتکب خواهد شد. هر چند این ادعا به طور صد در صد درست نمی باشد اما می توان از آن به عنوان مهم ترین دلیل انجام این کار از سوی مردان به شمار بیاید.

شرایط قانونی جهت طرح دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد

اولین قدم برای کسب اجازه برای تجدید فراش طرح و تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد می باشد که بعد از تنظیم باید آن را تقدیم دادگاه خانواده نمود. در سال ۱۳۵۳ قانونی در رابطه با ازدواج مجدد برای مرد وضع شد که در سال ۱۳۹۱ قانون اصلاحی آن به تصویب رسید و قانون تصویب شده سال ۵۳ را تا حدودی به حاشیه راند.‌ اما در رابطه با دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد باید گفت که هنوز به ماده قانونی تصویب شده سال ۵۳ استناد خواهد شد. بر اساس ماده ۱۶ قانون هر مردی که دارای زن و همسر باشد حق اختیار کردن زن دوم را نخواهد داشت مگر تحت شرایط خاص و ویژه. شرایط و موارد خاصی که در رابطه با دادخواست اجازه ازدواج مجدد وجود دارد به شرح ذیل می باشند:

۱: اولین شرط برای ازدواج مجدد برای مرد رضایت همسر اول او می باشد. در صورتی که همسر اول رضایت کامل از انجام این کار را داشته باشد و این رضایت را مکتوب نماید مرد می تواند آن را به دادگاه ارائه نموده و بعد از تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد اجازه نامه را از دادگاه اخذ نماید.

۲: قادر نبودن زن به انجام وظایف زناشویی در قبال همسر خود و ناتوانی جنسی. علاوه بر این زن ممکن است از لحاظ جنسی هیچ گونه عیب و ایرادی نداشته باشد اما مایل به تمکین از شوهر نشود در چنین حالتی نیز مرد می تواند دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد را تنظیم و روانه دادگاه نماید.

۳: از دیگر شرایط مهم که منجر به تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد خواهد شد. بیماری لاعلاج و جنون زن می باشد. بر اساس ماده ۸ قانون اگر زن به این نوع بیماری مبتلا باشد مرد می تواند نسبت به تجدید فراش اقدام نماید.

۴: مورد بعدی زمانی خواهد بود که زن بنا به دلایلی خاص محکوم به حبس شود که زمان آن از ۵ سال بیشتر باشد و یا این که زن محکوم به پرداخت مبلغی به عنوان جزای نقدی شده باشد و او از پرداخت آن اظهار ناتوانی کند و به ناچار مجبور به گذراندن حبس شود مرد می تواند دادخواست اجازه ازدواج مجدد را تنظیم و بر اساس آن عمل نماید.

۵: هر نوع اعتیاد زن که زندگی مشترک را تحت تاثیر قرار داده باشد و یا سبب به خطر افتادن زندگی و جان مرد شده باشد. در این حالت نیز مرد مجاز به تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد خواهد شد.

۶: عقیم و نازا بودن زن و همچنین ترک خانه شوهر بدونه دلیل موجهی از دیگر دلایل و شرایط طرح دادخواست مزبور از طرف مرد می باشند.

نکته: گاهی ممکن است زن بر اثر اتفاق و یا حوادثی و یا به صورت خود خواسته مفقودالاثر شود. در این حالت مرد می تواند با ارائه ادله کافی و همچنین مدارک و شواهد لازم و محکم مبنی بر مفقود الاثر شدن زن بر اساس ماده ۱۹۲۹ قانون عمل کرده و دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد را تسلیم دادگاه نموده و از دادگاه اجازه ازدواج مجدد خود را کسب نماید.

چگونگی تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد

چگونگی تنظیم دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد به این شکل است که مرد  ابتدا باید کپی اصل تمامی مدارک شناسایی خود و همسر اولش را و همچنین کپی برابر اصل عقدنامه و سند ازدواج را به همراه دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد که ضمیمه مدارک شده است را به مراجع قانونی یا دادگاه خانواده ارجاع دهد. نکته مهمی که باید در این مرحله مد نظر قرار بگیرد ذکر دلایل کامل از طرف مرد برای انجام چنین خواسته ای می باشد که باید به شکل محکمه پسندی ارایه شوند. در مرحله بعدی و در صورتی که دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد از سوی دادگاه پذیرفته شود و ادله و دلایل ارائه شده را در این خصوص کافی بداند. اجازه مزبور برای مرد صادر خواهد شد. در غیر این صورت اگر دادخواست اجازه ازدواج مجدد برای مرد به همراه مدارک و مستندات ارائه شده از طرف دادگاه رد شوند مرد اجازه چنین کاری را قانونا نخواهد داشت و در صورتی که بدون توجه به موارد قانونی از آن سرپیچی کرده و بدون اخذ اجازه نامه اقدام به ازدواج نماید مجرم بوده و بر اساس قوانین مجازات اسلامی به حبس تا یک سال محکوم خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×