وکیل مهریه

وکیل مهریه (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل مهریه

وکیل مهریه در تهران

بر اساس آمار و اطلاعات بدست آمده در سال های اخیر، می توان گفت که یکی از رایج ترین دعاوی که در مراجع قضایی خانواده مطرح می گردد، دعوای مهریه است. در چنین شرایطی معمولا اولین چیزی که به ذهن افراد میرسد آن می باشد که به وکیل مهریه مراجعه کنند. در مورد وکیل مهریه چه می دانید؟ آیا شما میدانید که وکیل مهریه در چه زمینه هایی می تواند به افراد کمک کند و چه خدمات حقوقی را به افراد ارائه می دهد؟

حقوق خانواده یکی از گسترده ترین مباحث قانونی در کشور ما است. قبل از آنکه بخواهیم موضوع مهریه را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم و جزییات آن را بررسی کنیم، بهتر است در ابتدا با مباحث و قوانین مربوط به حقوق خانواده آشنا شویم، چرا که مهریه جز پرچالش ترین موضوعات حقوق خانواده است.

مزایای مراجعه به وکیل مهریه

هنگامی که به افراد متخصص در زمینه های تخصصی مراجعه میکنیم، مسلما از مزایای بسیار بیشتری برخوردار می گردیم و امکان موفقیت ما در این زمینه ها نیز افزایش پیدا می کند. وکیل متخصص مهریه نیز دارای مهارت و تخصص کافی در زمینه پرونده های مهریه است و تمامی افرادی که به این وکیل با تجربه مراجعه می کنند، می توانند از مزایای خدمات حقوقی ارائه شده توسط وکیل مهریه استفاده کنند.

اولین و مهم ترین مزیت مراجعه به وکیل مهریه آن است که شما در طی جلسه مشاوره حقوقی مهریه می توانید از تمامی جزییات قانونی مربوط به پرونده خود اطلاع پیدا کنید و پاسخ تمامی سوالات خود را در کوتاهترین زمان ممکن دریافت نمایید. در بسیاری از موارد دیده می شود که برخی از وکلای غیر متخصص نمی توانند پاسخ مراجعان خود را در زمینه مهریه به خوبی ارائه دهند و همین موضوع باعث می شود تا موکل دچار سردرگمی شود.

 یک وکیل مهریه خوب کسی است که علاوه بر داشتن دانش حقوقی و تجربه کافی ، دارای صبر و حوصله نیز باشد و بتواند پاسخ سوالات موکل خود را به صورت دقیق و جامع بیان کند. مسلما هنگامی که مردم عادی دچار مشکل می شوند و در زندگی خود با موانع مختلفی روبرو می شوند، ارامش خود را تا حد زیادی از دست می دهند و دقیقا نمی دانند که باید چه عکس العملی از خود نشان دهند. در چنین مواردی یک وکیل مهریه حرفه ای و کارکشته همانند یک روانشناس خوب عمل می کند و با در نظر گرفتن شرایط روحی موکل خود و با ارائه اطلاعات حقوقی و راهکارهای قانونی، سعی می کند تا احساس آرامش را مجددا به موکل خود بازگرداند.

دومین مزیتی که میتوان در رابطه با مراجعه به وکیل مهریه به آن اشاره کرد، تسریع روند دادرسی پرونده است. مسلما مردم عادی دقیقا نمی دانند که باید از چه راه های قانونی برای احقاق حقوق خود استفاده کنند و مسئله دیگر آن می باشد که در موضوعاتی همچون اخذ مهریه توسط زنان، راهکارهای قانونی متعددی وجود دارد. انتخاب اینکه باید از کدام یک از این راهکارها استفاده کرد تا امکان موفقیت افراد بیشتر شود، کار هرکسی نیست و تنها وکیل مهریه می تواند آن را به بهترین نحو انجام دهد. در ادامه مطلب به راه های مختلف اخذ مهریه اشاره خواهیم کرد تا با مزایا و معایب هر یک از انها اشنایی پیدا کنید.

 از دیگر مزایای کمک گرفتن از وکیل مهریه:

سومین مزیت و اصلی تریم مزیتی که می توان برای وکیل مهریه در نظر گرفت، آن است که احساس آرامش خاطر به افراد منتقل می گردد. هنگامی که افراد از قوانین آگاهی داشته باشند و بدانند که وکیل متخصص مهریه وکالت پرونده آنان را بر عهده گرفته است، دیگر احساس نگرانی نخواهند داشت و خیالشان از طی شدن روند دادرسی پرونده راحت می شود. از طرفی دیگر با وجود وکیل مهریه دیگر نیازی نیست تا افراد به صورت حضوری خودشان در جریان پرونده حضور داشته باشند، چرا که وکیل مهریه می تواند به جای آنان در تمامی جلسات دادگاه حضور یابد و از موکل خود دفاع کند.

فراموش نکنید که با استفاده از وکیل مهریه می توان در وقت و هزینه صرفه جویی کرد. بنابراین افرادی که دچار مشغله کاری هستند و فرصت آن را ندارند که به صورت حضوری به محاکم قضایی مراجعه کنند بهتر است وکالت پرونده را به وکیل مهریه حرفه ای بسپارند. از آنجایی که چنین وکیلی از تمامی مراحل دادرسی آگاهی دارد و تمام راه های تسریع روند پرونده را می شناسد، در کوتاهترین زمان ممکن برای اخذ حقوق موکل خود اقدام می کند. همین موضوع باعث می شود تا از اطناب روند دادرسی جلوگیری شود و هزینه های مربوط به آن نیز تا حد زیادی کاهش یابد.

اگر شما جز آن دسته از کسانی هستید که نگران هزینه وکیل مهریه می باشید، باید دقت داشته باشید که دستمزد وکیل مهریه در مقایسه با خدمات حقوقی که به شما ارائه می دهد، بسیار مقرون به صرفه می باشد.

اکنون ممکن است این سوال بسیار مهم برای بسیاری از افراد پیش اید که اصلا حوزه فعالیت وکیل خانواده چیست و شاخه های کلی حقوق خانواده به جز مبحث مهریه به چه مواردی تقسیم می شود؟ در پاسخ به این سوال با استناد به ماده 4 قانون حمایت از خانواده می توان گفت که مباحث کلی حقوق خانواده به موارد زیر تقسیم می شود:

۱ـ نامزدی و خسارات ناشی از برهم زدن آن

۲ـ نکاح دائم، موقت و اذن در نکاح

۳ـ شروط ضمن عقد نکاح

۴ـ ازدواج مجدد

۵ ـ جهیزیه

۶ ـ مهریه

۷ـ نفقه زوجه و اجرت المثل ایام زوجیت

۸ ـ تمکین و نشوز

۹ـ طلاق، رجوع، فسخ و انفساخ نکاح، بذل مدت و انقضای آن

۱۰ـ حضانت و ملاقات طفل

۱۱ـ نسب

۱۲ـ رشد، حجر و رفع آن

۱۳ـ ولایت قهری، قیمومت، امور مربوط به ناظر و امین اموال محجوران و وصایت در امور مربوط به آنان

۱۴ـ نفقه اقارب

۱۵ـ امورراجع به غایب مفقود الاثر

۱۶ـ سرپرستی کودکان بی سرپرست

۱۷ـ اهدای جنین

۱۸ـ تغییر جنسیت

وکیل مهریه یا وکیل خانواده

 وکیل مهریه، کسی است که دارای مهارت و تخصص بسیار زیادی در حل و فصل پرونده های مربوط به حوزه مهریه است. در متن بالا به طور کلی به موضوعات حقوق خانواده را دسته بندی کردیم و آنها را به طور کامل معرفی کردیم. وکیل خانواده کسی است که می تواند در رابطه با تمامی پرونده های مربوط به قوانین خانواده، خدمات حقوقی ارائه دهد.

توجه داشته باشید که برای استفاده از خدمات حقوقی وکیل خانواده حتما نیاز نیست که شما درگیر پرونده قانونی خاصی باشید و بخواهید وکالت آن را به فرد خاصی بسپارید، شما در هر زمانی که بخواهید از مشاوره ها و راهنمایی های یک وکیل حرفه ای استفاده کنید، می توانید به وکیل خانواده مراجعه کنید.

تجربه این موضوع را به خوبی ثابت کرد است که هر چقدر موضوعات مختلف را به صورت تخصصی تر مورد بررسی قرار دهیم، امکان موفقیت و پیشرفت در آنها بسیار بیشتر می شود. به همین دلیل نیز بیشتر مردم جهان در هنگام مواجه با مشکلات مختلف ترجیح می دهند که برای حل مشکلاتشان به فردی مراجعه کنند دارای تخصص و تجربه در این زمینه است.

امروزه تعداد زیادی از وکلا در کشور وجود دارند که وکالت پرونده های گوناگونی را بر عهده می گیرند و مشاوره حقوقی ارائه می دهند اما بیشتر مردم ترجیح می دهند که با توجه به موضوع پرونده خود یا مسئله حقوقی که با ان درگیر هستند به وکیلی مراجعه کنند که دارای تخصص باشد.

 برای مثال اگر موضوع پرونده آنها در حوزه حقوق خانواده قرار گیرد، بهترین راهکار آن است که به وکیل خانواده مراجعه کنند اما باید به این نکته اشاره کنیم که برخی از موضوعات حقوق خانواده دارای حساسیت بسیار زیادی می باشند و لازم است تا پیگیری آن را به شخصی سپرد که به صورت کاملا مجزا و حرفه ای در این زمینه فعالیت کند. مسئله مهریه جز آن دسته از پرونده هایی است که لازم است تا به وکیلی حاذق و کارکشته در ان حیطه مراجعه کرد.

از آنجایی که موضوع مهریه و روند دادرسی ان جز مسائل بسیار مهم حقوقی به حساب می اید، بهتر است از همان ابتدای چنین پرونده هایی به وکیل مهریه مراجعه کرد. وکیل مهریه سال های زیادی در زمینه پرونده های مربوط به مهریه فعالیت کرده است و بهتر از هر شخص دیگری از جزییات قانونی آن اطلاع دارد، به همین دلیل نیز می تواند به بهترین نحو روند دادرسی پرونده را پیگیری کند.

چه زمانی می توان برای اخذ مهریه اقدام کرد؟

یکی از مهم ترین مسائلی که معمولا در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل مهریه مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد آن است که چه زمان می توان برای اخذ مهریه اقدام کرد؟ آیا تنها در مواقع طلاق و جدایی می توان برای گرفتن حقوق مالی زن به وکیل مهریه مراجعه کرد؟

در ابتدا شما باید به این موضوع دقت داشته باشید که مهریه جز اصلی ترین حقوق مالی زن می باشد که بعد از جاری شدن عقد نکاح به او تعلق می یابد. از چنین جمله ای به خوبی می توان این نکته را دریافت کرد که بعد از عقد نکاح زن مالک مهریه می باشد و می تواند هرگونه دخل و تصرفی که می خواهد را در این حق مالی ایجاد کند. بنابراین همسر او یا دیگر افراد نمی توانند در مورد نحوه استفاده از مهریه زن تعیین و تکلیف کنند.

ناگفته نماند که زن می تواند در هر زمان که می  خواهد برای اخذ مهریه خود از همسرش اقدامات لازم را انجام دهد. بنابراین بهتر است این تصور اشتباه را کنار بگذارید که تنها در مواقع طلاق و جدایی می توان برای اخذ مهریه اقدام کرد. زوجه می تواند در طول زندگی مشترک خود، درخواست مطالبه مهریه را به همسرش ارائه دهد.

 وکیل مهریه در چنین مواردی می تواند به زن کمک کند تا درخواست مطالبه مهریه را از طریق محاکم قانونی پیگیری کند. تهیه و تنظیم درخواست مطالبه مهریه توسط وکیل دارای مزایای بسیار زیادی است که به برخی از مهم ترین انان اشاره کردیم.

توجه داشته باشید که مهریه یکی از حقوق مالی بی قید و شرط است که به زن تعلق می یابد. بنابراین مرد نمی تواند به دلایل مختلفی از پرداخت آن سرپیچی کند، مگر آنکه دارای شرایط خاص و استثنایی باشد که در چنین حالتی نیز بهتر است برای دفاع از حقوق خود از وکیل مهریه کمک بگیرند.

در برخی از موارد ممکن است افراد با خود فکر کنند اگر زن از همسر خود تمکین نکند، مرد می تواند از پرداخت مهریه ممانعت کند اما بهتر است این تصور اشتباه را کنار بگذارید؛ چرا که عدم تمکین زن باعث عدم پرداخت مهریه نمی شود. بنابراین زنی که از همسر خود تمکین نکند و حتی در خانه او نیز سکونت نکند می تواند با کمک وکیل مهریه برای اخذ این حق مالی خود اقدامات لازم را انجام دهد.

موضوع عدم تمکین زن به یکی دیگر از حقوق مالی او به نام نفقه ارتباط دارد. در صورتی که مرد بتواند ثابت کند که زوجه از او تمکین نکرده است و از وظایف زناشویی خود سرپیچی میکند یا انکه در خانه او سکونت نمی کند، می تواند از پرداخت نفقه ممانعت کند. در حالت کلی نفقه به هزینه ها و مخارج زندگی گفته می شود که باید از جانب زوج به زوجه پرداخت شود، مانند هزینه های مربوط به خوراک، پوشاک، درمان و…….

موارد عدم تعلق مهریه به زن

معمولا بسیاری از آقایان که به وکیل مهریه مراجعه می کنند، می خواهند بدانند که چه راه قانونی برای عدم پرداخت مهریه وجود دارد؟ به عبارتی دیگر می توان گفت که شرایط قانونی عدم تعلق مهریه به زن چه می باشد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که در حالت کلی اصل بر آن است که مهریه باید به زن پرداخت شود و اگر مردی بخواهد آن را پرداخت نکند باید با کمک وکیل مهریه این موضوع را به اثبات برساند که شرایط قانونی عدم تعلق مهریه به زن وجود دارد. این شرایط قانونی را می توان در دسته بندی زیر گنجاند:

باطل بودن عقد نکاح: در صورتی که این موضوع به اثبات برسد که عقد نکاح به طور کامل باطل بوده است و صیغه آن به درستی جاری نشده است، مهریه ای به زن تعلق نمی یابد.

فسخ نکاح: در صورتی که شرایط فسخ نکاح وجود داشته باشد، زن دارای حق مهریه نیست. البته در مواردی که نکاح به دلیل وجود عنن در مرد باشد، نصف مهریه باید به زن تعلق یابد. عنن به ناتوانی زوج در اعمال ارتباط زناشویی گفته می شود.

عدم تعیین مهریه و فوت زن: در برخی از موارد دیده می شود که در هنگام عقد نکاح مهریه ای توسط زن مشخص نمی گردد. هرچند در این موارد زن این اختیار قانونی را دارد که بعد از عقد نیز برای تعیین مهریه اقدام کند اما اگر قبل از تعیین کردن آن، فوت کند و هیچ گونه ارتباط ناشویی نیز میان زوجین شکل نگرفته باشد، هیچ مهریه ای به او تعلق نمی یابد. در مواردی که ارتباط زناشویی میان زن و مرد وجود داشته باشد، از لحاظ قانونی زن مستحق دریافت مهرالمثل است. در چنین مواقعی که زن ممکن است فوت کرده باشد، ورثه او می توانند با کمک وکیل مهریه آن را مطالبه کنند.

نکات مهمی که در مورد مهریه نمی دانید!

مهریه حق زن بر گردن مرد است. این حق از زمان جاری شدن خطبه عقد ایجاد می شود و تقریبا هیچ راهی – به جز بخشش زن – برای از بین بردن این حق وجود ندارد.

به عبارت ساده تر تحت هر شرایط و هر وضعیتی مرد مکلف به پرداخت مهریه به زن است. حال این که زن تا آخر عمر مهریه خود را طلب نکند، دلیل بر ساقط شدن این حق نیست.

همچنین پرداخت مهریه تحت هیچ شرط و قاعده ای قرار نمی گیرد. به عبارت بهتر، پرداخت مهریه یا ساقط شدن آن مشروط به هیچ چیزی نمی تواند باشد. حتی اگر در شرایط ضمن عقد شرایطی ذکر شود که پرداخت مهریه در این صورت از بین برود، عملا دادگاه و قاضی توجه چندانی به آن نمی کند.

یکی از مهمترین مواردی که مورد اختلاف وکلا و قضات است این موضوع است که در صورت خیانت زن و ثابت شدن خیانت، آیا مرد همچنان مکلف به پرداخت مهریه است یا خیر؟

همانطور که در بالا گفته شد در قانون هیچ پیش شرطی برای پرداخت یا عدم پرداخت مهریه تعریف نشده است. از این رو در این حالت نیز مهریه بر گردن مرد است و در صورت مطالبه زن، مهریه باید توسط مرد پرداخت شود.

همچنین در نظر داشته باشید که مهریه بعد از فوت یکی از طرفین – زن یا مرد – نیز از بین نمی رود. در صورتی که مرد فوت کند، مهریه به عنوان یک طلب برتر از دارایی و مال مرد کسر می شود و مابقی دارایی تحت قانون انحصار وراثت  تقسیم می شود.

همچنین در صورت فوت زن و عدم دریافت مهریه، مهریه به وراث تعلق می گیرد و این قانونی است که بسیاری از اقشار جامعه از جمله برخی از انواع وکیل مهریه نسبت به آن اعتراض دارند. اما در هر صورت مهریه تحت فوت هر کدام از طرفین ساقط نمی شود و از بین نمی رود.

حکم اعسار چیست؟

اما یکی از مهمترین بخش های قانون مهریه، مسئله قسط بندی و اعسار آن است. بر اساس عرف در ایران، سکه به عنوان مهریه در نظر گرفته می شود.

با توجه به شرایط کنونی و وضعیت اقتصادی جامعه عملا بخش بزرگی از افراد قادر به پرداخت تمام مهریه نیستند. از این رو دادگاه با توجه به این شرایط و بر اساس درخواست وکیل مهریه اقدام به صدور حکم اعسار می کند.

بر اساس این حکم بخشی از مهریه در ابتدا پرداخت و مابقی آن بر اساس وضعیت اقتصادی مرد قسط بندی می شود. در این حالت مرد موظف است ماهانه قسط تعیین شده توسط دادگاه را به حساب قوه قضاییه پرداخت کند. قوه قضاییه نیز این مبلغ یا سکه را به صورت ماهانه به زن پرداخت می کند.

یکی از مسائلی که در این بین وجود دارد این است که دادگاه بر اساس دارایی و وضعیت شغلی و درآمد مرد اقدام به صدور حکم اعسار می کند. در این حالت ممکن است مرد به هر نحوی کاری کند تا دارایی به نام او نباشد یا وضعیت اقتصادی خود را آن چنان که است نشان دهد، در این حالت وظیفه وکیل مهریه زن است که بتواند ثابت کند مرد توان مالی بالاتری دارد. این کشمکش های قانونی معمولا چندین ماه به طور می کشد. به عبارتی می توان گفت یکی از مراحل طولانی صدور حکم طلاق مربوط به همین بخش از قانون مهریه است.

ویژگی های وکیل مهریه

همانطور که تا این جا گفتیم، مشخص است که مهریه مسئله چندان ساده ای نیست و پیچیدگی های خاص خودش را دارد. مهریه از طرفی بر اساس اسلام و شرع بنا شده و از طرف دیگر ارتباط مستقیم با وضعیت اقتصادی و جامعه دارد. از این رو یک وکیل مهریه مجرب باید بتواند رابطه ای درست میان این مفاهیم برقرار کند.

از طرف دیگر همانطور که گفته شد مسئله مهریه معمولا زمان بر است و این داستان می تواند به ضرر هر دو طرف باشد. وکیل مهریه باید بتواند با ایجاد یک توافق خارج از دادگاه بین طرفین عملا مسیر قانونی را کوتاه کند. ایجاد یک توافق مناسب بین طرفین می تواند به نفع هر دو طرف از نظر زمانی و مالی باشد.

در صورتی که طرفین در مورد مهریه به توافق برسند، عملا دادگاه به آن عمل می کند و بر اساس آن رای را صادر می کند. ممکن است زن در ازای گرفتن حق حضانت فرزندان، بخشی از مهریه خود را ببخشد. راضی کردن طرفین نیاز به یک توانایی و تجربه بالا دارد که باید وکیل مهریه از آن برخوردار باشد.

نحوه اخذ مهریه پس از فوت شوهر

از انجایی که مهریه یکی از اصلی تریین حقوق مالی زن می باشد، باید در مورد نحوه دریافت و مطالبه مهریه پس از مرگ شوهر نیز اطلاعات قانونی لازم را بدست آورد. مسلما این تصویر ذهنی برای بسیاری از افراد وجود دارد که آیا بعد از فوت شوهر نمی توان دیگر مهریه را دریافت کرد؟ یا انکه نحوه مطالبه مهریه پس از فوت شوهر چگونه است؟

حقیقت آن است که پس از فوت شوهر، زن نمی تواند به طور مستقیم برای اخذ مهریه به پدر شوهر یا دیگر وابستگان همسر خود مراجعه کند. مگر آنکه پدر شوهر یا دیگر اقوام مرد، به صورت قانونی تعهد کرده باشند که در صورت بوجود آمدن هرگونه مشکلی برای مرد، وظیفه ی پرداخت مهریه را بر عهده می گیرند.در چنین شرایطی بهترین راهکار ممکن آن است که زن در ابتدا به وکیل مهریه مراجعه کند تا اطلاعات حقوقی لازم را در مورد شرایط اخذ مهریه پس از فوت شوهر بدست آورد.

در حالت کلی در رابطه با این موضوع باید گفت که اگر مرد دارای اموال باشد که مالکیت آنها را داشته است، قبل از انحصار ورثه و تقسیم موال مرد، زن می تواند با کمک وکیل مهریه دادخواستی را مبنی بر پرداخت مهریه از ماترک شوهر خود به دادگاه ارائه دهد. در رابطه با این موضوع دقت داشته باشید که وکیل مهریه می تواند دادخواست را در چارچوب قانون تنظیم کند و مدارک مربوطه را نیز ضمیمه آن کند تا روند دادرسی تسریع یابد.

از آنجایی که مهریه نیز مانند دیگر بدهی های فرد متوفی، یک نوع دین ممتاز به حساب می آید، قبل از انحصار ورثه و تقسیم اموال فرد متوفی، در ابتدا دیون او که شامل مهریه زوجه نیز می شود، پرداخت می شود و سپس مراحل تقسیم باقی اموال به دیگر ورثه انجام می شود. پس کاکلا طبیعی است که اگر اموال مرد به طور کامل برای مهریه زن محاسبه گردد، دیگر ممکن است هیچ مالی برای دیگر ورثه باقی نماند.

انوع مهریه

مهریه بر اساس ماده 190 قانون اساسی باید معلوم و معین باشد و صرفا تعیین آن کافی نیست. بر این اساس مهریه در قانون ایران به چهار دسته تقسیم شود.

 مهر المسمی: رایج ترین نوع مهریه در ایران همین مهر المسمی است. این نوع مهر بر اساس رضایت طرفین مشخص می شود و در عقد نامه و سند رسمی ازدواج نیز ذکر می شود. این مهر بعد از جاری شدن عقد به عنوان یک دین بر گردن مرد شناخته می شود. به عبارت ساده تر بلافاصله بعد از جاری شدن عقد زن مالک مهریه شناخته می شود و هر زمان که اراده کند قادر به مطالبه آن است. البته اگر زن قبل از نزدیکی ( برجا ماندن بکارت ) اقدام به مطالبه مهریه کند، تنها نیمی از آن به او تعلق می گیرد.

در صورتی که زن قبل از نزدیکی اقدام به جدایی کند و مرد در گذشته تمام مهریه را به او پرداخت کرده باشد، زن مکلف است که نیمی از مهریه را به مرد بازگرداند.

توجه داشته باشید که در عقد دائم لزومی به مشخص کردن مهریه در زمان عقد وجود ندارد و آن ها می توانند در زمانی دیگر اقدام به مشخص کردن مهریه کنند و حتی طرفین می توانند بعد از عقد میزان آن را تغییر دهند.

   مهر المثل: در صورتی که طرفین در زمان عقد مهریه ای مشخص نکرده باشند و یا مهریه مشخص شده خارج از عرف و غیر قابل تملک و انتقال باشد و یا به طور شرعی و قانونی باطل باشد، در صورتی که بعد از ازدواج بین زوجه نزدیکی رخ داده باشد، قانون مهریه ای را بر اساس شرایط اقتصادی، اجتماعی و شرایط زوجه تعیین می کند. این نوع مهر را مهر المثل می گویند.

  مهر السنة: مهریه ای که پیامبر اسلام برای ازدواج فاطمه با علی ( ع ) در نظر گرفته بود را مهر السنه می گویند. این مقدار بین 400 و 500 درهم گفته شده است.

  مهر المتمه: این نوع مهر برخلاف مهرالمثل بر اساس شرایط اقتصادی و اجتماعی مرد در نظر گرفته می شود. این مهر زمانی به زن تعلق پیدا می کند که مهریه ای بین طرفین مشخص نشده باشد و یا مهر مشخص شده باطل و غیر قابل تملک و انتقال باشد، همچنین در صورتی که نزدیکی بین زن و مرد رخ نداده باشد، مهرالمتعه به زن تعلق می گیرد. توجه داشته باشید که در این حالت در صورتی که ثابت شود مرد تمکن مالی ندارد، عملا حق مهریه از گردن او ساقط می شود.

روش های مطالبه مهریه

همانطور که در ابتدا متن اشاره کردیم، روش های مطالبه مهریه شامل موارد مختلفی می شود که هر یک از این روش ها دارای مزایای و معایبی می باشد و برای آن که بدانید کدام یک از این روش ها برای شما مناسب تر می باشند و می توانید از آنها استفاده کنید، باید به وکیل مهریه مراجعه کنید و روش های اخذ مهریه بر اساس قانون به دو دسته تقسیم می شوند:

اجرای ثبت: زوجه با دردست داشتن مدارک ازدواج و دیگر مدارک شناسایی باید به دفتر عقدی مراجعه کند که خطبه عقد به صورت رسمی در آنجا جاری شده است و درخواست خود را مبنی بر صدور اجرائیه ارائه دهد. پس از آنکه دستور اجراییه صادر می شود زوج 10 روز مهلت دارد تا مهریه زن را بپردازد یا شیوه ای را برای پرداخت مبلغ آن ارائه دهد. اگر این مدت زمان به اتمام برسد و هیچ اقدامی از جانب مرد انجام نشود، تمام دارایی های او توقیف می گردد. اگر پس از توقیف اموال نیز زوج اقدامی برای پرداخت مهریه نکند، اموال او به مزایده گذاشته می شود و به اندازه مبلغ مهریه زن به فروش میرسند.

دادگاه خانواده:

زوجه برای اخذ مهریه از طریق دادگاه خانواده باید به کمک وکیل مهریه دادخواست مذکور را تنظیم نماید و ارائه دهد. بعد از ارائه دادخواست توسط وکیل مهریه، روند دادرسی آغاز می گردد. پس از تعیین شعبه رسیدگی به جریان پرونده، زوجه و وکیل مهریه باید در زمان مقرر در دادگاه حضور یابند.

اموال توقیفی برای مهریه

اموال قابل توقیف برای مهریه:

منزل مسکونی اعم از آپارتمانی یا ویلایی

زمین یا هر نوع کاربری از جمله کشاورزی و مسکونی

تجاری سهام

حقوق پرسنلی ، حساب سپرده

تلفن همراه

مطالبات خوانده از اشخاص ثالث

بر اساس قانون کشور ما، اموال قابل توقیف برای مهریه :

توجه:

برخی اموال چه منقول باشد و چه غیر منقول باشد قابل توقیف نیستند این اموال را در اصطلاح مستثنیات دین می نامند که عبارتند از :

منزل مسکونی در شان محکوم علیه در حالت اعسار

 اثاثیه مورد نیاز زندگی جهت رفع نیازهای ضروری محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی

 آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم علیه و افراد تحت تکفل وی

 کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها

 وسایل و ابزار کار کسبه ، پیشه وران ، کشاورزان و سایر اشخاص که ضروری برای امرار معاش خود و افراد تحت تکلفشان

 تلفن مورد نیاز مدیون

 مبلغ پرداخت شده ضمن عقد اجاره به موجر

اموال نامبرده را نمی توان برای مهریه توقیف کرد .

 مهریه در نکاح منقطع

یکی دیگر از نمادهایی که در جامعه ما و دیگر جوامع اسلامی وجود دارد، مسئله نکاح منقطع یا همان صیغه است. همه ما به خوبی می دانیم که در عقد دائمی، مهریه به زن تعلق می یابد و حق مسلم او می باشد. امما یکی دیگر از موضوعاتی که معمولا در جلسات مشاوره حقوقی با وکیل مهریه مورد بررسی قرار می گیرد، موضوع مهریه در نکاح منقطع است. به نظر شما آیا در نکاح غیر دائم نیز زن حق مهریه دارد؟ برای پاسخ به این سوال به مفاد 1075 الی 1077 قانون مدنی اشاره می کنیم، بر اساس این ماده قانونی: 

نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد.

مدت نکاح منقطع باید کاملاً معین شود.

در نکاح منقطع موت زن در اثناء مدت موجب سقوط مهر نمی‌شود و همچنین است اگر شوهر تا آخر مدت با او نزدیکی نکند.

در نکاح منقطع هرگاه شوهر قبل از نزدیکی تمام مدت نکاح را ببخشد باید نصف مهریه را بدهد.

در صورتی که عقد نکاح اعم از دائم یا منقطع باطل بوده و نزدیکی واقع نشده زن حق مهر ندارد و اگر مهر را گرفته شوهر می‌تواند آن را‌استرداد نماید.

 در عقد موقت اگر مهریه برای زن تعیین نشده باشد عقد باطل است. مهم ترین تفاوتی که می توان در مهریه عقد موقت با دائم به ان اشاره کرد آن است که در عقد موقت، مهریه زن باید به طور کامل پرداخت شود و این موضوع به وجود زناشویی هیچ ارتباطی ندارد. همانطور که اشاره کردیم در نکاح دائم اگر زوجه باکره باشد و ارتباط زناشویی میان او وهمسرش شکل نگرفته باشد، مستحق دریافت نصف مهریه است اما این قاعده در عقد منقطع جاری نیست و در حالت کلی باید مهریه ای که در هنگام عقد مشخص شده است به طور کامل به زن پرداخت شود.

 ویژگی های مهریه در قانون مدنی

هر چیزی را که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد می‌توان مهر قرار داد.

مهر باید بین طرفین تا حدی که رفع جهالت آنها بشود معلوم باشد.

تعیین مقدار مهر منوط به تراضی طرفین است.

اگر در عقد نکاح شرط شود که در صورت عدم تادیه مهر در مدت معین نکاح باطل خواهد بود نکاح و مهر صحیح ولی شرط باطل‌است.

به مجرد عقد زن مالک مهر می‌شود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

برای تأدیه تمام و یا قسمتی از مهر می‌توان مدت یا اقساطی قرار داد.

هر گاه مهر عین معین باشد و معلوم گردد قبل از عقد معیوب بوده و یا بعد از عقد و قبل از تسلیم معیوب و یا تلف شود شوهر ضامن‌عیب و تلف است.

زن می‌تواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر این که مهر او حال باشد و این امتناع‌مسقط حق نفقه نخواهد بود.

ممکن است اختیار تعیین مهر به شوهر یا شخص ثالثی داده شود در این صورت شوهر یا شخص ثالث می‌تواند مهر را هر قدر بخواهد‌معین کند.

اگر اختیار تعیین مهر به زن داده شود زن نمی‌تواند بیشتر از مهرالمثل معین نماید.

برای تعیین مهرالمثل باید حال زن از حیث شرافت خانوادگی و سایر صفات و وضعیت او نسبت به اماثل و اقران و اقارب و همچنین‌معمول محل و غیره در نظر گرفته شود.

وکیل مهریه چه کاری می کند؟

وکیل مهریه را می توان یکی از مهمترین و کارآمدترین اقسام وکیل پایه یک دادگستری بدانیم که بسیاری از اقشار جامعه با آن سر و کار دارند.

در قانون ایران از انواع وکیل سخن گفته نشده و تمامی وکلا از جمله وکیل مهریه تحت عنوان وکیل پایه یک دادگستری شناخته می شود. اما از آن جایی که قانون حیطه ی بسیار گسترده ای دارد و عملا نمی توان انتظار داشت که یک فرد بتواند در تمام جنبه های تخصص کافی و لازم را داشته باشد، عملا شاهد این هستیم که برای بخش های مختلف قانون، وکلای مختلفی وجود دارد.

یکی از مهمترین این بخش ها را می توان قوانین مربوط به خانواده مانند ازدواج، طلاق، مهریه و … دانست. قانون خانواده یکی از مهمترین بخش های قانون است که به صورت مستقیم در مورد خانواده و امور قانونی مربوط به آن صحبت می کند. درصد بالایی از این قوانین بر اساس فقه و شرع چیده شده است که یکی از نمونه های بارز آن را می توان همین مهریه بدانیم.

در واقع مهریه قانونی است که بر اساس شرع و فقه وضع و قوانین آن به صورت مستقیم از اسلام گرفته شده است. از این رو در همین ابتدای کار می توان گفت که از یک وکیل مهریه این انتظار می رود که علاوه بر داشتن تسلط کافی بر انواع ماده قانون های مرتبط، بتواند قوانین فقهی و شرعی مربوط به این موضوع را نیز به خوبی درک کند. گاهی یک قانونی فقهی و شرعی می تواند ده ها برابر قوی تر از قوانین وضع شده توسط قانون گذار باشد.

از طرف دیگر قوانین مربوط به خانواده از جمله همین قانون مهریه، به طور مستقیم به بنیان خانواده و آینده انسان ها مرتبط است. از این رو قانون گذار و مجری قانون حساسیت های خاصی نسبت به آن دارد.

به جز این، قوانین خانواده از جمله مهریه در دسته قوانینی قرار می گیرد که درصد بالایی از افراد جامعه را درگیر خود می کند. از این رو قانونگذار مجبور است نسبت به به روزرسانی آن اقدام کند و بر اساس وضع کنونی جامعه قوانین تازه ای تعریف کند. بنابراین اصولا قوانین مربوط به مهریه و … هر از گاهی تغییر می کند. البته این تغییرات معمولا در سطح اجرایی است و کمتر شاهد این هستیم که در اصل و بنیاد قوانین تغییری ایجاد شود. با این حال از وکیل مهریه این انتظار می رود که بتواند خودش را با قوانین جدید منطبق کند.

مطالب حقوقی:

وکیل طلاق

وکیل خانواده

وکیل سرقفلی

وکیل حقوقی

وکیل ملکی

وکیل کیفری

وکیل دیوان عالی کشور

وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰

وکیل دادسرای ارشاد

وکیل تخلیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×