رای وحدت رویه در مورد تغییر نام

رای وحدت رویه در مورد تغییر نام (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

رای وحدت رویه در مورد تغییر نام

 رای وحدت رویه در مورد تغییر نام چیست؟ چگونه می توانیم اطلاعات لازم مربوط به رای وحدت رویه در مورد تغییر نام بدست آوریم؟ یکی از موضوعات بسیار مهمی که در سال های اخیر بسیاری از افراد را درگیر کرده است و باعث بوجود آمدن مشکلات فراوانی برای آنان شده است، عدم اطلاع و آگاهی از موضوعات حقوقی مختلف است. یکی از موضوعات حقوقی بسیار مهم که هر ساله تعداد زیادی از افراد به دنبال کسب اطلاعات در مورد آن هستند، مسئله ای به نام تغییر نام است.

تغییر نام معمولا به دلایل مختلفی صورت میگیرد، به همین خاطر نیز تعداد افرادی که برای آشنایی با رای وحدت رویه در مورد تغییر نام اقدام می کننند، کم نیست. رای وحدت رویه در مورد تغییر نام دارای جوانب حقوقی مختلفی است و افرادی که با مراحل حقوقی آن آگاهی ندارند معمولا در طی روند دادرسی ان دچار مشکل می شوند و نمی توانند عملکرد خوبی در طی مراحل دادرسی ان داشته باشند.

اگر شما نیز جزء آن دسته از کسانی هستید که دوست دارید اطلاعات دقیق مربوط به رای وحدت رویه در مورد تغییر نام را بدست آورید به شما توصیه می کنیم که با یک فرد متخصص و حرفه ای در این زمینه مشورت کنید و اطلاعات لازم را از طریق چنین فرد متخصصی بدست آورید. وکیل تغییر نام بهترین کسی است که می تواند رای وحدت رویه در مورد تغییر نام را به شما توضیح دهد و آن را به طور دقیق تحلیل کند.

رای وحدت رویه در مورد تغییر نام و مشاوره با وکیل متخصص

 رای وحدت رویه در مورد تغییر نام یکی از مهم ترین و پر چالش ترین مسائلی است که افراد باید از آن آگاهی داشته باشند. هنگامی که افراد می خواهند برای تغییر نام اقدام کنند، دقیقا نمی دانند که باید از کجا شروع کنند و چه مراحل قانونی را پشت سر بگذارند تا به نتیجه دلخواه خود برسند. در چنین مواقعی معمولا رای وحدت رویه در مورد تغییر نام برای اطلاع رسانی به افراد بسیار با اهمیت است.

حقیقت آن است که افراد مختلف دقیقا نمی دانند که چگونه می توانند به متن و محتوای رای وحدت رویه در مورد تغییر نام دست پیدا کنند و حتی در مواقعی که به متن این رای دست پیدا می کنند نیز نمی توانند آن را تحلیل کنند و از معنای آن آگاهی پیدا کنند. رای وحدت رویه در مورد تغییر نام بسیار با اهمیت تر از آن چیزی است که در ظاهر به نظر می رسد.

یک وکیل متخصص و حرفه ای در زمینه تغییر نام می تواند بهترین عملکرد را در پرونده های مربوط به تغییر نام داشته باشند. از آنجایی که مراحل دادرسی مربوط به پرونده های تغییر نام دارای پیچیدگی و گستردگی است، همین موضوع باعث می شود تا افراد عادی نتوانند به تنهایی برای تغییر نام اقدامات لازم را انجام دهند و به یک وکیل متخصص در این زمینه نیاز داشته باشند تا به آنها کمک کند و از تمامی جزییات قانونی چنین پرونده هایی آنها را آگاه کند و اطلاعات حقوقی لازم را به انان انتقال دهد. رای وحدت رویه در مورد تغییر برای متقاضیان تغییر نام بسیار مهم است و افراد باید به آن توجه بسیار زیادی داشته باشند.

یک وکیل متخصص و حرفه ای این توانایی را دارد تا به عموم مردم کمک کند با رای وحدت رویه در مورد تغییر نام آشنا شوند و بتوانند در مدت زمان کوتاهی برای تغییر نام خود اقدام کنند. وکیل تغییر نام بهتر از هرکس دیگری با این موارد آشنایی دارد و میتواند ان ها را به موکلان خود نیز انتقال دهد.

بررسی موضوع تغییر نام از دیدگاه قانون ایران

هنگامی که رای وحدت رویه در مورد تغییر نام را مورد بررسسی قرار می دهیم به این موضوع دست می یابیم که تغییر نام دارای قوانین و قواعد مختلفی در قانون کشور ما است. برای انکه بخواهیم قانون تغییر نام را از دیدگاه قانون مورد بررسی بیشتر و بهتر قرار دهیم باید در ابتدا به قوانین مربوط به تغییر نام اشاره کنیم و با جزئیات آنها به طور دقیق آشنا شویم. بر اساس ماده 20 قانون ثبت احوال در مورد نام هایی که قابلیت تغییر دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نامهائی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی می گردد، اسامی مرکبی که عرفا” یک نام محسوب نمی شوند اعم از عناوین لشکری و یا کشوری و یا ترکیبی از اسم و عنوان، اساممی زننده و مستهجن آندسته از نامهائی است که بر حسب زمان ، مکان یا مورد دلایل و جهات زیر برای دارنده آن زننده و مستهجن باشد و مراتب به تایید شورای عالی برسد ، نامهایی که معرف صفات مذموم و مغایر با ارزشهای والای انسانی است، نامهایی که با عرف و فرهنگ غالب و مقدسات مذهبی مردم مغایر باشد، نامهایی که موجب تحقیر اشخاص بوده و یا معنای لغوی آن در جامعه قابل پذیرش نباشد، اسامی نامتناسب با جنس، حذف کلمات زائد و غیر ضروری در نام اشخاص ،تصحیح اشتباهات املایی در نام اشخاص که به دلیل عدم آشنائی مامور با لهجه ها و الفاظ و معانی محلی و یا ناشی از تلفظ اظهار کننده پیش آمده، هم نام بودن فرزند با پدر و یا مادر در یک خانواده ، هم نام بودن برادران و یا خواهران در یک خانواده ، تغییر نام کسانی که با تایید مراجع ذیصلاح به دین مبین اسلام مشرف می شوند ، تغییر نام کسانی که نام آنها اسامی ایام هفته باشد، تغییر نام کسانی که تغییر جنسیت داده و دادگاه صالح حکم به تغییر نوع جنس در اسناد سجلی و شناسنامه آنان صادر نموده است .

چه کسانی صلاحیت اقدام قانونی برای تغییر نام را دارند؟

برخی از افرادی که به سراغ وکیل متخصص می روند تا با رویه قضایی رای وحدت رویه در مورد تغییر نام اشنا شوند، اصلا صلاحیت لازم برای تغییر نام را ندارند. در چنین شرایطی معمولا این سوال پیش می اید که اشخاص واجد شرایط برای تغییر نام دقیقا چه کسانی هستند و چه افرادی این اختیار قانونی را دارند تا برای تغییر نام اقدام کنند؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت که  اشخاص 18 سال به بالا، افراد کمتر از 18 سال که دارای حکم رشد باشند ، پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از 18 سال، سرپرست قانونی ( قیم ، امین ، وصی ) برای افراد صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.

مراحل مختلف تغییر نام

هدف اصلی از صدور رای وحدت رویه در مورد تغییر نام آن است که اختلاف نظر در مراجع قانونی مختلف در مورد تغییر نام مورد اصلاح قرار گیرد و تمام شبهات در مورد آن برطرف شود. تمامی افرادی که قصد تغییر نام دارند باید طبق مراحل زیر عمل کنند. با توجه به این موضوع به مراحل مختلف تغییر در تمامی شعبات به موارد زیر تقسیم می شود:

مراجعه به ثبت احوال

ارائه درخواست تغییر نام در هیات حل اختلاف اداره ذیربط (محل صدور شناسنامه )

ابلاغ نتیجه رای هیات حل اختلاف پس از ده روز کاری

رای وحدت رویه در مورد تغییر نام شماره ۱۷۴۲ مورخ۱۸ ؍۱۱؍۱۳۹۹هیات عمومی دیوان عدالت اداری

یکی از انواع رای وحدت رویه در مورد تغییر نام که بسیار مهم است در سال های اخیر بسیار مورد توجه بوده ایت رای شماره 1742 است. هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ با حضور رئیس و معاونین دیوان عدالت اداری و روسا و مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد و پس از بحث و بررسی با اکثریت آراء به شرح زیر به صدور رأی مبادرت کرده است.

تعارض در آراء محرز است. اولاً: مطابق ماده ۴ قانون ثبت احوال مصوب سال ۱۳۵۵ رسیدگی به شکایات اشخاص ذینفع از تصمیمات هیات حل اختلاف و همچنین رسیدگی به سایر دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال با دادگاه شهرستان یا دادگاه بخش مستقل محل اقامت خواهان به عمل می آید.

ثانیاً: مطابق بند ۴ ماده ۳ قانون ثبت احوال مصوب ۱۳۵۵ تغییر نام های ممنوع از جمله صلاحیت های هیات حل اختلاف است و رسیدگی به سایر دعاوی مربوط به نام اشخاص در صلاحیت عام محاکم دادگستری است و رأی وحدت رویه شماره ۲-۲۲/۱؍۱۳۶۲ دیوان عالی کشور نیز به صلاحیت محاکم دادگستری در دعاوی مربوط تصریح دارد و با توجه به حکم مقرر در ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری و بند ۲ ماده ۱۲ و ماده ۸۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲، قرارهای صادر شده به شایستگی دادگاه های عمومی در رسیدگی به خواسته صحیح و موافق مقررات است. این رأی به استناد بند ۲ ماده ۱۲ و ماده ۸۹ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ برای شعب دیوان عدالت اداری و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم الاتباع است.

رای وحدت رویه در مورد تغییر نام با موضوع دعوی تغییر نام (صلاحیت دادگاه)

رای وحدت رویه در مورد تغییر نام با موضوع دعوی تغییر نام  بسیار مورد توجه قرار گرفت و دارای اهمیت بسیار زیادی در روند قضایی بود. تبصره ۴ ماده ۳ قانون ثبت احوال مصوب تیر ماه ۱۳۵۵ ناظر به اعطای اختیار به هیات های حل اختلاف برای تغییر نام های ممنوع می باشد و رسیدگی به سایر دعاوی مربوط به نام اشخاص در صلاحیت عام محاکم عمومی دادگستری است.

خلاصه گزارش پرونده بدین نحو است که شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور قرار عدم صلاحیت ذاتی دادگاه شهرستان شیراز را در دعوی تغییر نام به اعتبار صلاحیت هیات حل اختلاف ثبت احوال به استناد قسمت اخیر بند ۴ ماده ۳ قانون ثبت احوال تایید کرده ولی شعبه سوم دیوان عالی کشور در مورد مشابه رسیدگی به موضوع را از اختیارات هیات حل اختلاف ثبت احوال خارج دانسته و دادگاه را صالح به رسیدگی تشخیص داده است. موضوع در هیات عمومی دیوان عالی کشور طرح گردیده و چنین رأی داده اند:

«نظر به اینکه تبصره ۴ ماده ۳ قانون ثبت احوال مصوب تیرماه ۱۳۵۵ ناظر به اعطای اختیار به هیات حل اختلاف برای تغییر نامهای ممنوع می باشد و رسیدگی به سایر دعاوی مربوط به نام اشخاص در صلاحیت عام محاکم عمومی دادگستری است، لذا دادنامه صادره از شعبه سوم دیوان عالی کشور که بر همین اساس صدور یافته صحیح و موافق موازین قانونی است. این رای بر طبق ماده واحده قانون مربوط به وحدت رویه قضائی مصوب تیر ماه ۱۳۲۸ در موارد مشابه برای شعب دیوان عالی کشور و دادگاه ها لازم الاتباع است. »

 رأي وحدت رويه در مورد تغییر نام  شماره ۷۲۶ ـ ۲۷/۴/۱۳۹۱ هيأت عمومي ديوان عالي كشور

رأي وحدت رويه در مورد تغییر نام  شماره ۷۲۶ ـ ۲۷/۴/۱۳۹۱ هيأت عمومي ديوان عالي کشور برای کسانی که قصد تغییر نام دارند مهم است. ماده ۴ قانون ثبت احوال مصوّب ۱۳۵۵ که دادگاه محل اقامت خواهان را صالح براي رسيدگي به دعاوي راجع به اسناد ثبت احوال اعلام کرده است، برحسب مستفاد از ماده ۲۵ قانون آيين دادرسي دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب در امور مدني با مقررات اين قانون مغايرت ندارد؛ بنا به مراتب رأي شعبه هفدهم ديوان عالي کشور که با اين نظر انطباق دارد موافق قانون تشخيص و به اكثريت آراء تاييد مي‌گردد. اين راي طبق ماده ۲۷۰ قانون آيين دادرسي دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب در امور كيفري براي شعب ديوان عالي كشور و دادگاه‌ها لازم‌الاتباع است.

نکات مهمی که باید در رابطه با رای وحدت رویه در مورد تغییر نام بدانید:

اولین و مهمترین چیزی که باید در مورد رای وحدت رویه در مورد تغییر نام بدانید آن است که این رای معمولا در موارد بوجود آمدن اختلاف در شعب مختلف دادگاه ها صادر می شود و در هیات عمومی دیوان عالی کشور طرح میگردند و مورد بررسی قرار می گیرند.

اگر شما جز آن دسته از کسانی هستید که تمایل دارید تا برای تغییر نام خود اقدام نمایید و مراحل قانونی آن را پشت سر بگذارید به شما توصیه می کنیم که هر چه سریعتر به موسسه حقوقی وکلای پارسا مراجعه کنید تا موضوع پرونده شما مورد بررسی قرار گیرد و جوانب حقوقی مختلف آن سنجیده شود.

موسسه حقوقی متخصص گروه وکلای پارسا دارای سال ها سابقه در زمینه وکالت پرونده های مربوط به تغییر نام و هزاران پرونده دیگر است و به افراد کمک می کنند تا با وکیل تغییر نام حرفه ای اشنا شوند و از خدمات حقوقی او استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×