وحدت رویه نفی نسب

وحدت رویه نفی نسب (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وحدت رویه نفی نسب

 رای وحدت رویه نفی نسب

رای وحدت رویه نفی نسب را می شناسید؟ آیا تاکنون در مورد رای وحدت رویه نفی نسب اطلاعاتی بدست آورده اید؟ آیا می دانید که چگونه می توان از رای وحدت رویه نفی نسب در جریان دادرسی پرونده های حقوقی به نفع خود استفاده کرد؟ آیا یک وکیل متخصص می تواند اطلاعات لازم در مورد رای وحدت رویه نفی نسب را به ما انتقال دهد؟ اطلاع از رای وحدت رویه نفی نسب چه مزایایی برای ما دارد؟

رای وحدت رویه نفی نسب یکی از مهمترین ارایی است که در حکم قانون است و مرجع صادر کننده آن هیات عمومی شعب دیوان عالی کشور به حساب می آید. همانطور که میدانید دیوان عالی کشور یکی از مهمترین مراجع صادر کننده رای قضایی است و با هدف نظارت بر نحوه عملکرد اجچرای صحیحی قانون در محاکم دادگستری تشکیل شده است.

رای وحدت رویه نفی نسب چیست؟

رای وحدت رویه نفی نسب دارای تعریف مشخصی است. رای وحدت رویه به رای گفته می شود که از جانب دیوان عالی کشور صادر می گردد و به دلیل تناقض آرای صادر از دیگر محاکم قضایی و دادگستری لازم الاجراست. همه ما به خوبی می دانیم که موضوع نفی نسب به دلیل آثار حقوقی بسیار متعددی که دارد در جامعه ما برای افراد دارای اهمیت است و باعث می شود تا افراد بتوانند به راحتی از منافع اقتصادی که به صورت موروثی به آنها تعلق می گیرد استفاده کرده یا عدم استفاده از آن را ثابت کنند.

با یک مثال ساده در مورد چنین پرونده هایی به راحتی می توان اهمیت رای وحدت رویه نفی نسب مشخص کرد. نفی نسب یکی از دعاوی است که هر ذینفعی در چنین پرونده هایی می تواند برای به جریان انداختن آن اقدام کند. در جریان پرونده های نفی نسب، خواهان به راحتی می تواند رابطه نسبی که به صورت عادی با خوانده پرونده را دارد منکر شود تا آثار و تبعات قانونی آن نیز از بین برود.

برای مثال پدری را در نظر بگیرید که رابطه خود با فرزندش را نفی می کند. در چنین حالتی اگر دادخواست نفی نسب با ارائه دلایل و ادله کافی مورد اثبات قرار گیرد دیگر فرزند از حقوق عادی مانند ارث و .. نمی تواند استفاده کند. رای وحدت رویه نفی نسب شامل موضوعات حقوقی متعددی می گردد که افراد باید از آنها اطلاع داشته باشند تا بتوانند در مراجع قضایی اقدامات نسبتا مطلوبی داشته باشند.

هیئت دیوان عالی کشور وظایف متعددی دارد که می توان به چند نمونه از مصادیق آن مانند صدور رای وحدت رویه اشاره کرد. رای وحدت رویه معمولا برای یکپارچه سازی و هماهنگ سازی روند دادرسی در دادگستری صادر می گردد. از آنجایی که نفی نسب یکی از ان دسته مباحثی است که در سال های اخیر باعث بوجود امدن مشکلات متعددی در مراجع قضایی شده است به همین دلیل هم دیوان عالی کشور اقدام به صدور رای وحدت رویه کرده است.

رای وحدت رویه نفی نسب و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص

رای وحدت رویه نفی نسب شامل مباحث گسترده ای است که بسیاری از افراد در مورد اطلاع ندارند. برای اینکه بتوان در مورد رای وحدت رویه نفی نسب اطلاعات لازم را کسب کرد باید به سراغ افراد متخصص رفت و از کسانی کمک گرفت که در این زمینه دارای تخصص هستند.

آمار و ارقام بدست آمده در سال های گذشته به خوبی گویای این نکته هستند بسیاری از افرادی که در جریان دادرسی پرونده های مختلفی همچون نفی نسب دچار مشکل می شوند و حقوق عادی آنها مورد تضییع واقع می گردد و از جانب دیگران ناچیز شمرده می شود معمولا دارای اطلاعات قانونی کاملی در مورد رای وحدت رویه نفی نسب نیستند و از افراد با تجربه در این زمینه هم کمکی نگرفته اند.

بنابراین اگر شما جز کسانی هستید که می خواهید در جریان پرونده های مربوط به نفی نسب ورود پیدا کنید و اطلاعات لازم در مورد مباحث حقوقی مربوط به آن را بدست آورید به ما توصیه میکنیم که از همان ابتدای پرونده یا حتی قبل از آغاز جریان دادرسی در محاکم قضایی به سراغ یک وکیل متخصص و کارکشته در این زمینه بروید تا به شما کمک کند دانش حقوقی خود در این زمینه را تکمیل کنید.

رای وحدت رویه نفی نسب دارای نکات حقوقی بسیار زیادی است و از قوانین مهم کشور نشات گرفته شده است و با هدف یکپارچه سازی عملکرد مراجع قضایی مختلف صادر می گردد. با صدور رای وحدت رویه نفی نسب، همه مراجع قضایی دارای عملکرد یکسانی می گردند و همین موضوع باعث ایجاد اتحاد در مراجع قانونی می شود و هماهنگی  نسبتا خوبی میان افراد ایجاد می گردد.

یک نمونه از رای وحدت رویه نفی نسب صادر شده توسط دیوان عالی کشور

توجهاً به کلیه اوراق پرونده و گزارش عضو ممیز در مورد دعاوی آقایان الفت. و ع.ت. و ع.ت. با وکالت آقای ش.س. به طرفیت خانم ی.ت. با وکالت آقای م.م. به خواسته نفی نسب یا نفی ولد خوانده با مرحوم ع.ت. واعلام فرزندخواندگی و ابطال شناسنامه  که مطابق رای بدوی به شماره مذکور رای بر نفی ولد یا عدم انتساب خوانده به عنوان فرزند متوفی مرحوم ع.ت. صادر شد اما برابر رأی تجدیدنظری مذکور با نقض رأی بدوی حکم به بطلان دعوی (خواهان‌های بدوی) صادر شده است با توجه به این‌که از جمله استدلال مندرج  رأی فرجام‌خواسته مطابق مندرجات سند سجلی تجدیدنظرخواه (خانم ی.ت.) مرحوم ع.ت. فرزند ج.، همسری به نام ه. به شماره شناسنامه و… متولد … صادره از کنسولی وین و تاریخ ازدواج آنان نیز 26/10/1342 بوده و از همسر مزبور دختری در 17/1/1349 متولد شد و نامبرده در 21/1/1350 به اداره ثبت احوال رشت مراجعه و با اقرار به مراتب مذکور درخواست  صدور شناسنامه برای وی نمود و دو نفر گواه نیز اظهارات او را تصدیق کردند که تصویر مندرجات سند سجلی مزبور پیوست  صفحه 56 است و تصویر دیگری که پیوست صفحه 175 می‌باشد به ضمیمه دادخواست فرجام‌خواهی ارائه شده است متوفی موصوف در فرم مربوطه فرجام‌خواه را به عنوان (دخترم) معرفی کرد لذا ایراد و اعتراض حاوی دلیل و مدرک جدید نیست تا موجب تخدیش رأی فرجام‌خواسته گردد بنا به مراتب به استناد مقررات ماده 370 قانون آیین دادرسی رأی فرجام‌خواسته ابرام می‌گردد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×