لایحه سوءاستفاده از سفید امضار

لایحه سوءاستفاده از سفید امضا (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لایحه سوءاستفاده از سفید امضا

قبل از این که به لایحه سوءاستفاده از سفید امضا و نحوه استفاده از آن بپردازیم لازم است توضیحات کوتاهی درباره سوءاستفاده از سفید امضا را ارائه دهیم. در واقع این عمل یک عمل مجرمانه و نوعی خیانت در امانت محسوب خواهد شد. جرم یاد شده همانند بسیاری از جرائم دیگر مانند اختلاس، سرقت و کلاهبرداری جزء جرائم علیه مال به شمار می آید.

چگونگی استفاده از لایحه سوءاستفاده از سفید امضا

اگر شخص مدعی این موضوع می باشد که برگه یا چک و یا سند سفید امضا ی او مورد سوء استفاده قرار گرفته است. می تواند با طرح لایحه سوءاستفاده از سفید امضا طرح دادخواهی در مراجع قضایی را کرده و به وسیله آن می تواند از فرد سوء استفاده کننده شکایت کند. قبل از هر چیز باید لایحه مورد نظر را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کرد تا موضوع با اطلاع کلانتری محلی که جرم در آن واقع شده است برسد.‌ کلانتری محل وقوع جرم اقدام به تحقیقات اولیه در خصوص جرم انجام شده کرده و بعد از آن پرونده را به یکی از شعبه های دادسرای محلی که جرم در آن واقع شده است ارجاع خواهند داد. در دادسرا بعد از محرز شدن جرم،  کیفر خواستی از سوی بازپرس پرونده صادر شده و در مرحله بعد برای رسیدگی های بیشتر و صادر کردن حکم  نهایی پرونده را به دادگاه کیفری ۲ ارجاع خواهند داد.

آخرین مرحله از رسیدگی به این پرونده بر اساس ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی می باشد که طی آن قسمت تعزیرات شخصی که چنین جرمی را مرتکب شده است به ۱ تا ۳ سال زندان محکوم خواهد نمود.‌

دلایل اثبات جرم بر اساس لایحه سوءاستفاده از سفید امضا

بر اساس لایحه سوءاستفاده از سفید امضا مهمترین و اساسی ترین ادله و دلایل اثبات این جرم در دست داشتن مدارک و شواهدی مبنی بر سوء استفاده مانند انتقال مال یا برداشت آن و غیره می باشد. از دیگر دلایل می توان به نوشته سفید امضاء اشاره کرد که به آسانی و به وسیله ارجاع دادن آن به دست کارشناسان رسمی دادگستری جهت انجام تحقیقات و تشخیص بروز تقلب در سند یا برگه و یا نوشته مورد نظر می باشد. از دیگر ادله های مهم شهادت شهود و افراد مطلع از این موضوع می باشند که می توان آن ها را به دادگاه احضار کرده تا در مورد جرم انجام شده مشاهدات و شنیده های خود را به اطلاع رئیس محکمه برسانند.

نکات مهم در خصوص جرم صورت گرفته بر اساس لایحه سوءاستفاده از سفید امضا

اولین نکته مهمی که در خصوص جرم و بر اساس لایحه سوءاستفاده از سفید امضا وجود دارد مسئله سوء استفاده می باشد که سبب وارد آمدن ضررهای مادی، معنوی و تجاری و البته حیثیتی به افراد خواهد شد. این مطلب به حد دارای اهمیت می باشد که لایحه مذکور با همین نام در دسترس افراد قرار گرفته تا افرادی که به هر صورتی متضرر شده اند به وسیله آن بتوانند مطالبه گر حقوق خود باشند. نکته مهم دیگری که در همین رابطه وجود دارد این است که برگه کاغذ گاهی اوقات سفید و گاهی هم دارای امضاء و مهر و یا نوشته می باشد. همچنین ممکن است به صورت دست نوشته و یا چاپی تحریر شود که این مسائل هیچ لطمه ای به اعتبار و ارزش آن وارد نخواهند آورد. در هر صورت امکان دارد نوشته ای که تحریر شده است کامل نباشد و هر دو طرف توافق کرده باشند که مطلبی را در آینده به آن اضافه کنند.

با این حال یکی از طرفین بر خلاف آن چه که با طرف دیگر خود توافق کرده اند اقدام به نوشتن مطالب و مواردی نماید که خلاف وعده بوده و طرف دیگر از آن بی خبر بوده و رضایتی به نوشتن آن نداشته است. نکته مهم دیگر چگونگی به دست آوردن سند و یا برگه می باشد که ممکن است فرد آن را دزدیده و یا این که قبلا کسی آن را به صورت امانت نزد او سپرده باشد و یا ممکن است در پی  بروز اتفاقی ناپدید شده و سپس فرد مرتکب جرم آن را پیدا کرده باشد و با میل خود در آن دست برده باشد. نکته مهم دیگری که در همین رابطه وجود دارد این است که زمانی که راجع به سند ها و برگه هایی صحبت می کنیم که مورد سوء استفاده قرار گرفته اند مشخصا منظور اسناد و اوراقی هستند که به شکل کامل تنظیم نشده اند و تنها دارای مهر و یا امضاء می باشند. پس برای ایجاد و انجام چنین جرمی باید موضوع اوراق و سند هایی باشند که از طرف فرد صادر کننده به شکل ناقص و کامل تنظیم شده و از طرفی دارای مهر و امضا می باشند.

علاوه بر موارد ذکر شده زمانی جرم محرز خواهد شد که خسارت و زیانی به شخص ثالث و یا شخصی که دارنده سند می باشد  وارد شده باشد. زیرا در صورتی که تنها مندرجات برگه و یا سند از طرف شخص تکمیل شده باشند عمل مجرمانه تلقی نخواهد شد و سبب محکومیت او نمی شود.

مجازات تعیین شده بر اساس لایحه سوءاستفاده از سفید امضا

بر اساس لایحه سوءاستفاده از سفید امضا مجازاتی که برای این جرم در نظر گرفته شده است، حبس از ۱ تا ۳ سال می باشد. این مجازات از لحاظ رتبه بندی که در ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی به آن اشاره شده است در درجه پنجم قرار دارد. لازم به ذکر است که مجازات در نظر گرفته شده برای این جرم به مراتب سنگین تر از مجازاتی است که در رابطه با جرم خیانت در امانت وضع شده است. زیرا حداقل مجازات خیانت در امانت ۶ ماه زندان بوده و لی حداقل مجازات این جرم همان طور که قبلا ذکر شد ۱ سال می باشد. یادآوری این مطلب خالی از لطف نخواهد بود که این جرم تا یکی دو سال قبل جزء جرائم غیر قابل گذشت به حساب می آمد. به این شکل که برای پیگیری این جرم و مجازات مجرم نیازی به شکایت شاکی نبود و مقامات قضایی اگر به هر دلیلی از وقوع جرم باخبر می شدند اقدام به بازداشت مجرم نموده و برای آزادی او رضایت شاکی تفاوتی در اصل موضوع به وجود نمی آورد.‌ اما به تازگی و در پی اصلاح ماده قانون مربوطه این جرم نیز به دسته جرائم قابل گذشت پیوسته و تنها به شکایت شاکی جرم و شخص مجرم مورد پیگرد قانون قرار خواهند گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×