دادخواست کروکی فرضی

دادخواست کروکی فرضی (1)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست کروکی فرضی

دادخواست کروکی فرضی یا همان بازسازی صحنه زمانی از طرف خواهان صادر می شود که صحنه تصادف یا کروکی اصلی به هر دلیلی ( عمدی یا سهوی ) بهم خورده باشد. چنانچه قبل از بهم زدن صحنه تصادف، هیچ گونه کروکی توسط مامور راهنمایی و رانندگی و نماینده شرکت بیمه رسم نشده باشد، دادخواستی برای رسم کروکی فرضی تنظیم می شود. شخص متضرر در هر تصادفی می تواند برای تعیین و ثبت دقیق میزان خسارت های مالی و جانی وارد شده توسط شخص مقصر و دریافت خسارت از آن شخص یا شرکت بیمه، دادخواست بازسازی صحنه را تنظیم کند.

این یک تعریف کلی از دادخواست کروکی فرضی می باشد. برای تنظیم و ثبت دادخواست کروکی باید موارد زیادی را در نظر بگیرید. به عنوان مثال در چه مواقعی ثبت کروکی فرضی در تصادفات ضروری می باشد؟ یا دادخواست کروکی فرضی به چه صورت است و چه مدارکی برای تنظیم و ثبت آن ضروری است؟ در ادامه به این موارد به طور کامل پرداخته شده است.

در چه مواقعی دادخواست کروکی فرضی در تصادفات لازم و ضروری می باشد؟ 

در جریان پرداخت و دریافت خسارات وارد شده در هر تصادفی به شخص متضرر، کروکی فرضی یکی از اسناد بسیار مهم به حساب می آید. معمولا در اکثر تصادفات، طرفین سعی می کنند که صحنه تصادف را تا قبل از رسیدن مامور راهنمایی و رانندگی، تا حد امکان، بدون تغییر نگه دارند.

منظور از عبارت کروکی که در پاراگراف اول به آن اشاره کردیم، در واقع همان گزارش مامور راهنمایی و رانندگی مستقر در محل تصادف می باشد. در برگه کروکی مکان و زمان رخ دادن حادثه به همراه جزئیات دقیق و خسارات وارد شده، یادداشت و ثبت می شود. در برخی از تصادف ها، ثبت کروکی لازم و ضروری است و بدون کروکی، امکان پرداخت و دریافت خسارت های وارد شده، وجود ندارد. با وجود کروکی ثبت شده توسط مامور راهنمایی و رانندگی، دیگر ارائه کروکی فرضی ضروری  نمی باشد.

شرایط تنظیم کروکی فرضی در جریان تصادفات

کروکی لحظه تصادف بنا بر هر دلیلی ( دلایل عمدی و یا سهوی ) توسط مامور انجام نگرفته باشد.

در جریان تصادف سه یا چند خودرو دخیل باشند.

تصادف خودرو با اشیا و یا افراد دیگر اتفاق افتاده باشد.

یکی از از دو خودرو آسیب دیده در جریان تصادف، نظامی باشد.

 یکی از خودرو های دخیل در تصادف، فاقد بیمه شخص ثالث باشد.

در جریان تصادف یکی از دو وسیله نقلیه، از ماشین های سنگین باشد و بیش از 7 سرنشین داشته باشد.

یکی از رانندگان وسیله نقلیه، گواهینامه رانندگی نداشته باشد.

 تصادف در اثر عدم رعایت حق تقدم از جانب یکی از طرفین رخ داده باشد. ( مثل عبور از چراغ قرمز و … )  

 اگر دو خودرو به صورت روبرو تصادف کرده باشند.

اگر علت اصلی رخ دادن تصادف، دنده عقب گرفتن یکی از خودرو ها باشد.

اگر خسارت های وارد شده در جریان تصادف، بیش از مبلغ ثبت شده در بیمه نامه خودرو باشد، دادخواست کروکی فرضی ضروری و لازم است.  

چنانچه یکی از طرفین تصادف موتور سوار باشد.

اگر یکی از طرفین تصادف، غریبه یا مسافر باشد.

اگر تصادف 20 روز پس از تمدید بیمه نامه اتفاق افتاده باشد و یا میان تاریخ صدور بیمه نامه تاخیر زمانی زیاد وجود داشته باشد. 

اگر یکی از راننده ها یا هر دو، در جریان حادثه، آسیب دیده اند و مجروح شده باشند.  

چنانچه یکی از طرفین حادثه، به نظر کارشناس محل تصادف، معترض باشد.

اگر شخص مقصر در حادثه، بخواهد برای دومین بار از بیمه نامه بدنه خودرو خود استفاده کند.  

در صورتی که به هر دلیلی کروکی توسط مامور ثبت نشده باشد و یا صحنه تصادف بهم خورده باشد، شخص متضرر می تواند، دادخواست کروکی فرضی تنظیم کند.

مدارک مورد نیاز برای ثبت دادخواست کروکی فرضی

برای ثبت دادخواست کروکی فرضی ارائه یک سری مدارک الزامی می باشد. دادخواست بازسازی صحنه به همراه بیمه نامه خودرو باید به دادگاه یا مرجع مربوطه، ارائه شود. مدارک مورد نیاز در تنظیم کروکی فرضی تصادفات عبارتند از :

برگ سبز خودرو ( کارت خودرو )

کارت شناسایی شخص ( شناسنامه و کارت ملی ) 

گواهینامه رانندگی شخص

چنانچه از طریق وکلا حقوقی نسبت به تنظیم کروکی فرضی اقدام شود، باید مدارک شناسایی آن وکیل و برگه وکالت نامه موکل نیز ضمیمه پرونده دادخواست شود. 

دادخواست کروکی فرضی توسط چه کسی تایید و صادر می شود؟

پس از تنظیم دادخواست کروکی فرضی و تهیه مدارک ضروری برای بازسازی صحنه تصادف، که پیش تر  به آن ها اشاره کردیم، پرونده ای مبنی بر صدور مجوز کروکی فرضی، به دادگاه ارائه می شود. در دادگاه پس از بررسی پروندهکارشناس رسمی خود را به منظور صدور حکم، به مرجع کارشناسی می فرستد. کارشناس رسمی تعیین شده، برای بررسی محل حادثه و جزئیات تصادف رخ داده، به محل وقوع حادثه می رود. در این شرایط کارشناس رسمی دادگستری تمام شواهد و جزئیات را به طور دقیق بررسی می کند و همچنین معاینه فنی خودرو های دخیل در تصادف را نیز مورد بررسی قرار می دهد.

در نهایت پس از بررسی تمامی این موارد، کارشناس گزارش خود را تنظیم می کند و اقدامات نهایی مورد نیاز کروکی فرضی را انجام می دهد. پس از پشت سر گذاشتن تمامی این مراحل و تنظیم کروکی و بازسازی صحنه تصادف، گزارش تهیه شده به شورای حل اختلاف صادر می شود. گزارش ارسال شده به شورای حل اختلاف پس از بررسی، برای پرداخت میزان خسارات وارد شده، به بیمه منتقل می شود.

سخن پایانی و نتیجه گیری

برای ثبت میزان خسارت وارد شده در جریان یک تصادف و تشخیص مقصر، ثبت کروکی ضروری می باشد. چنانچه به هر دلیلی کروکی در محل تصادف یادداشت و ثبت نشود، طرفین تصادف می توانند نسبت به تنظیم دادخواست کروکی فرضی اقدام کنند. بهم خوردن صحنه تصادف یکی از شایع ترین دلایل تنظیم دادخواست بازسازی صحنه می باشد. شخص متضرر برای دریافت و مطالبه خسارت های وارد شده، باید مدارکی را به همراه دادخواست بازسازی صحنه تصادف به دادگاه ارائه کند. برای ثبت درخواست کروکی فرضی بهتر است با وکیل های زبده مشورت کنید.              

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×