دادخواست اعتراض ثالث طاری

دادخواست اعتراض ثالث طاری (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

دادخواست اعتراض ثالث طاری

در حقوق شما می توانید شاهد دو نوع دادخواست اعتراض ثالث باشید که عبارت اند از دادخواست اعتراض ثالث طاری و اعتراض ثالث. از زمانی که شخص به صورت قانونی در جریان دادرسی قرار نگیرد و به عنوان طرفین دعوا نیز به جلسات رسیدگی دعوت نگردد، اما رای دادگاه به گونه ای باشد که به حقوق او خلل وارد نماید دادخواست اعتراض ثالث مطرح می شود، با به وجود آمدن این روش در قانون آیین دادرسی مدنی و همچنین قانون اجرای احکام و سایر قوانین و مقررات متفرقه مانند آیین نامه ماده 50 قانون تامین اجتماعی  و به علاوه آیین نامه اجرای مفاد اسناد لازم الاجرا به ادعای کسانی که از تصمیمات ماخوذه و آراء صادره در مورد دیگر افراد متضرر می شود به این روش رسیدگی خواهد کرد.

انواع نمونه درخواست اعتراض ثالث

اعتراض ثالث اصلی

این مورد مانند مطلب گفته شده در بالا نیز می باشد. به این صورت که زمانی که خوانده نسبت به حکمی که برای او صادر شده اطلاعی نداشته باشد و هنگام اجرا شدن حکم متوجه این موضوع شود. شرایط و مراحلی که می توانید با استفاده از آن دادخواست کنید به شرح زیر می باشد.

در شروع کار خوانده دعوا باید به صورت رسمی دادخواست اعتراض ثالث خود را به دادگاه ارائه نماید.

در این مرحله دادگاه رای صادر می کند و رای صادر شده دادگاه قطعی می باشد.

هر دو محکوم له و محکوم علیه باید همان اشخاصی باشند که به دادگاه خوانده شده اند.

رسیدگی نمودن به دادخواست اعتراض ثالث به همان ترتیب دادرسی اولیه نیز می باشد.

اعتراض ثالث طاری

اگر فردی که از طرفین دادگاه می باشد در جلسه دادرسی تصمیم بر این داشته باشد که به دادگاه اعتراض نماید و برای اثبات نمودن حق خود اعتراض کند و از طرفی دیگر شخص مقابل آن نیز برای دفاع از حق خود به استناد طرف مقابلش اعتراض نماید، به اینگونه اعتراض، اعتراض ثالث طاری گفته می شود.

حالا ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که برای ارائه نمودن دادخواست اعتراض ثالث طاری باید چه شرایطی داشته باشید؟

در اینگونه اعتراض برعکس اعتراض ثالث اصلی نیازی به ارائه دادخواست نیست.

معمولا این اعتراض در همان دادگاه فوقی که موضوع اصلی قضاوت شده اجرا و مطرح می گردد.

مهلت اعتراض ثالث طاری

به صورت کلی می توان اینگونه بیان کرد که در قانون آیین دادرسی مدنی مهلت اعتراض شخص ثالث در مورد انواع اعتراض شخص ثالث تعیین نشده است. این موضوع به این دلیل است که شخص ثالث در دعوایی که قبلا اقامه شده و برای آن حکم صادر گشته حضور نیافته.

به همین دلیل قرار دادگاه یا حکم به آن شخص ابلاغ نمی گردد. و از طرفی دیگر نمی توان مهلتی برای اعتراض به آن شخص پیش بینی نمود. این موضوع به این خاطر است که نمی دانیم شخص ثالث دقیقا از چه زمانی از حکمی که صادر شده مطلع گردیده است.

در نتیجه این که مهلت اعتراض ثالث طاری در قانون پیش بینی نمی شود. از این رو شخص ثالث در هر زمان که لازم بداند می تواند دعوای ثالث طاری اقامه نماید.

فرق دعوای اعتراض ثالث طاری با دادخواست اعتراض ثالث طاری در چیست؟

همانطور که میدانید دادخواست اعتراض ثالث طاری در هنگامی مطرح می گردد که شخص ثالث از صدور حکم در زمانی با خبر شود که حکم اجرا  شده باشد. لغت کلمه طاری به معنای غیر اصلی می باشد، که دعوای که به آن مربوط است نیازی به تنظیم درخواست ندارد. به همین دلیل دعوا و با اقامه دادخواست اعتراض دارای تفاوت نیز می باشد. دادخواست اعتراض را می توان اعتراضی بیان کرد که نسبت به حکم ارائه شده می باشد. اما دعوای اعتراض ثالث طاری خود آن یک نوع دعاوی می باشد، که مستقلا اقامه می گردد و با شکایت علیه فرد یا احکام صادر شده مطرح خواهد شد و رای مورد اعتراض در آن به عنوان دلیل عنوان گشته است.

لازم به ذکر است که بگوییم این اعتراض زمانی قابل اعمال شدن است که رای دادگاه صادر کننده، پایین تر از دادگاهی باشد که رای مورد اعتراض را ابلاغ نموده است. شخص ثالثی  که اعتراض دارد پس از عنوان نمودن اعتراض خود در دادگاه می بایست دادخواست اصلی را به دفتر دادگاهی تقدیم نماید که رای مورد اعتراض صادر شده باشد. اما در هنگام عنوان شدن دعوای اعتراض ثالث طاری، دادگاه مسئول این می باشد که  دعوای اصلی را رسیدگی و تشخیص دهد که حکم مورد اعتراض در اصل دعوا موثر خواهد بود، رسیدگی به دعوا تا دریافت نتیجه اعتراض را به تاخیر می اندازد که در غیر این صورت رای را صادر می نماید و به آن رسیدگی می کنند.

آثار دادخواست اعتراض ثالث طاری کدام می باشد

همانطور که در بالا گفته شد، در صورتی که دادخواست اعتراض ثالث طاری در دادگاه مطرح گردد و تشخیص دادگاه بر این باشد که تصمیم گرفتن روی این مورد از دعوای اصلی می تواند ثاثیرگذار باشد، متعاقباً تصمیم و رسیدگی به آن به تعویق می افتد. بنابراین در چنین حالتی که شخص اعتراض خودش را به رای صادر شده نشان می دهد می توانیم دو حالت را متصور شویم. رسیدگی کردن به اعتراض شخص ثالث باید در صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده دعوا باشد، رسیدگی کننده به پرونده موقتا به تعویق خواهد افتاد. که در نهایت این موضوع اعتراض رد یا پذیرفته خواهد شد. در حالت بعدی اگر فرد رسیدگی کننده به اعتراض شخص ثالث در صلاحیت دادگاه صادر کننده رای باشد، این به این معنی است که دادخواست اعتراض خودش را به آن مرجع ارائه دهد، به شخص معترض یک مهلت مشخص داده خواهد شد که  اعتراض خودش را در بیست روز کاری به دادگاه صادر کننده رای ارائه نماید. در صورتی که اعتراض به رای صادر شده در این مدت ارائه نگردد، رسیدگی به پرونده و اجرای حکم ادامه پیدا خواهد کرد. پس به همین دلیل اگر شخص در زمان صدور رای دادگاهی که بر خلاف منافع اوست حضور پیدا کرده باشد، نیازی به دادخواست اعتراض ثالث ندارد.

امیدواریم توانسته باشیم در این مقاله شما را به خوبی با دادخواست اعتراض ثالث طاری آشنا کرده باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×