مزاحمت همسایه

مزاحمت همسایه (4)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

مزاحمت همسایه

در مورد جوانب حقوقی مزاحمت همسایه چه می دانید؟ آیا شما نیز به دنبال راه حل قانونی برای مواجه با مزاحمت همسایه می گردید؟

” چاردیواری اختیاری! ” رایج ترین واکنشی است که باعث می شود مزاحمت همسایه به مراجع قضایی کشیده شود و عملا پای قانون به میان بیاید. در واقع برخی از افراد با تصور این موضوع که تملک یک ملک یا داشتن حق استفاده از یک ملک به معنی آزاد بودن بی قید و شرط در آن است خواسته یا ناخواسته باعث ایجاد آزاد اذیت دیگران می شود.

جامعه امروز با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و تغییر شکل شهرنشینی به سمت آپارتمان نشینی سوق پیدا کرده است. در واقع تفاوت اصلی جامعه شهری امروز با دهه های گذشته در این است در گذشته اگر در یک زمین 100 متری یک واحد مسکونی ساخته می شد، امروز در همان متراژ چند واحد ساخته می شود. این مسئله باعث شده است که افراد جامعه ارتباط نزدیک تری با یکدیگر پیدا کنند. این ارتباطات گاهی به اندازه فشرده و نزدیک است که چارچوب های حریم شخصی کوچک تر از دهه های قبل شده است.

این سخن بدین معنی است که احتمال بروز تعارض بین منافع شخصی و اجتماعی بالاتر رفته است. برای حل این موضوع فرهنگ نسبتا نوپایی تحت عنوان فرهنگ آپارتمان نشینی شکل گرفته است. این فرهنگ به نوعی تدوین شده که سعی کرده به روابط داخل یک آپارتمان را نظم و شکل بهتری بدهد، اما با این وجود همچنان این احتمال وجود دارد که رفتار یک همسایه باعث آزار همسایه ( همسایه های ) دیگر شود.

مسلما  چه در این مسئله و چه سایر دعوی ها مراجعه به مراجع ذی صلاح قضایی، آخرین راه حل قطعی است. در بسیاری از موارد در مزاحمت همسایه شما می توانید داستان را با یک تذکر دوستانه حل کنید و لزوما نیازی به استفاده از ابزار قانونی وجود ندارد. اما اگر مزاحمت همسایه همچنان ادامه دار شد، قانون راه هایی را برای حل این موضوع پیش بینی کرده است.

مزاحمت همسایه و مصداق های آن

یکی از سوالات مهمی که در مورد مزاحمت همسایه پرسیده می شود این است که چه مصداق هایی برای این مزاحمت ها وجود دارد؟ یا چه رفتارهایی را می توان به عنوان مزاحمت تلقی کرد؟

بر اساس قانون افراد مختار هستند که در ملک خود آزاد باشند، اما به شرطی که این آزادی آسایش و رفاه دیگران را از بین نبرد و به نوعی تهدیدی برای دیگران محسوب نشود.

به طور مثال اگر همسایه ای مدام در حال گوش دادن به موسیقی با صدای بلند است و یا این که در ساعات های غیر متعارف دست به تعمیرات می زند، عملا در حال از بین بردن آسایش دیگر همسایه ها می باشد. این رفتارها از نظر قانون مصداق مزاحمت همسایه محسوب می شود و قابل پیگیری است.

به طور کلی می توان انواع رایج مزاحمت همسایه را به شکل های زیر مشاهده کرد:

ایجاد انواع صداهای نامتعارف. بلند بودن صدا، ایجاد صدا در ساعات استراحت و … از انواع این مورد است.

تعمیرات دائمی خانه در ساعات نامتعارف.

مشاجره مداوم اعضای خانواده

پارتی و انواع مراسم و مهمانی ها به شکل پی در پی و مدام که موجب آزار و اذیت همسایه ها و سلب آرامش آن شود.

مصرف مواد مخدر

اشتغال به انواع کارهای غیر قانونی که بعضا باعث به خطر افتادن جان دیگر همسایه ها می شود.

عدم پرداخت به موقع شارژ

و …

این موارد رایج ترین نمودهای مزاحمت همسایه محسوب می شود که در بسیاری از موارد می توان از طریق مدیر ساختمان یا تذکرات دوستانه آن را رفع کرد.

راه قانونی رفع مزاحمت همسایه

اما اگر مزاحمت همسایه به واسطه تذکرات دوستانه یا تذکرات مدیر ساختمان رفع نشد، شما می توانید از ابزار قانون استفاده کنید.  برای این کار بهتر است که ابتدا با پلیس 110 تماس بگیرید تا با حضور در محل مزاحمت همسایه را صورت جلسه کند. در صورتی که این مزاحمت بعد از حضور پلیس رفع نشد شما می توانید با داشتن این صورت جلسه دادخواست ” مزاحمت همسایه ” را به مراجع قضایی ارائه بدهید.

به طور کلی شما می توانید از طریق دادگاه یا شورای حل اختلاف مزاحمت همسایه را پیگیری کنید. توجه داشته باشید که زمانی می توانید از طریق دادگاه اقدام کنید که عملا فعلی خلاف قانون اتفاق افتاده باشد. توهین، افترا، سلب آسایش و … از جمله مهمترین مصادیق مزاحمت همسایه است که جرم محسوب می شود و شما می توانید برای رفع مزاحمت از طریق دادگاه اقدام کنید.

در مواردی مانند پرداخت شارژ ساختمان، صدای نامتعارف، داشتن حیوانات خانگی و … می توانید از طریق شورای حل اختلاف اقدام کنید. داشتن صورت جلسه پلیس 110 و استشهادیه سایر همسایه ها می تواند کمک بزرگی در سریع روند پرونده کند.

مجازات مزاحمت همسایه

در صورتی که در مراجع قضایی مزاحمت همسایه ثابت شود، آن فرد به یک ماه تا یک سال حبس و رفع مزاحمت محکوم می شود. البته این حبس قابل تبدیل به جزای نقدی است.

در صورتی که همسایه مذکور بعد از رای دادگاه همچنان به مزاحمت خود ادامه داد در صورت شکایت مجدد، این فرد به 6 ماه تا دوسال حبس و رفع مزاحمت محکوم می شود.

فراموش نکنید که به جز محکومیت های گفته شده در بالا اگر مزاحمت همسایه مصداق ماده 618 قانون مجازات اسلامی  باشد، یعنی ” هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از‌کسب و کار باز دارد ” به ” حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق  ” محکوم خواهد شد.

جوانب حقوقی موضوع مزاحمت همسایه را جدی بگیرید!

یادتان باشد که قانون با هدف ایجاد امنیت و آرامش در جامعه تدوین شده است. بنابراین هر فعلی که این امنیت و آرامش را به هر شکلی بر هم بزند خلاف قانون محسوب می شود. استدلال ” چاردیواری اختیاری ” زمانی مصداق دارد که فعل شما باعث ایجاد مزاحمت و آزار برای دیگران نشده باشد. اگر این فعل مصداقی بر مزاحمت همسایه باشد قانون راهکارهای مختلفی را برای رفع این مزاحمت پیش بینی کرده است که در اینجا به آن ها اشاره کردیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×