لعان

لعان (2)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

لعان

نفرین و راندن همان مفهوم معنی لعان می باشد. زوج و زوجه برای اینکه شامل مجازات اسلامی حد زنا، حد قذف و نفی ولد واقع نشوند مراسم لعان برای زن و مرد برگزار می شود. این کار بایستی مطابق شروط ویژه ای صورت گیرد و نبایستی در آن تغییری انجام گیرد . این مسئله برای رفع مجازات حد مورد استفاده قرار می گیرد.

این مراسم جهت حذف قذف که به منظور ۸۰ ضربه شلاق است به کار برده می شود. موقعی که  فرد مسلمانی از سوی شخصی به زنا محکوم می شود و نتواند او را با اسناد و مدارک خود متهم نماید در این حالت شخصی که دیگری را متهم به چنین کاری کرده محکوم شده و بایستی ۸۰ ضربه شلاق را تحمل نماید در همین راستا اگر زوجی ، زوجه خویش را متهم به فسق و زنا نماید و مدعی این مسئله شود که فرزندی که به دنیا آمده است متعلق به او نیست در این صورت زن و مرد ضروری است که به حاکم شرع رجوع نموده و یکدیگر را در مقابل این حاکم لعان کنند تا بدین صورت شامل مجازات اسلامی نشوند.

در این صورت ملتفت می شویم که اگر زوجی به زوجه خود مشکوک است و او را در معرض بهتان زنا و فحشا قرار می دهد اما نمی تواند برای بهتان خود اسناد و مدارکی عرضه نمایند در این شرایط حاکم شرع او را به ۸۰ ضربه شلاق محکوم می کند و بایستی آن را تحمل کند. اگر از بهتانی که به زوجه خود وارد کرده مطمئن است اما مدارکی در این خصوص ندارد در این شرایط ضروری است با مراسم لعان بهتان فحشا را به زوجه خود وارد نماید و مسلما در این شرایط همسرش تهمت های او را قبول نمی کند.

شیوه انجام لعان

زن و مرد بایستی مراحل زیر را در مراسم لعان ادا نمایند:

در برابر حاکم شرع زوج و زوجه قیام نمایند.

از مراحل مراسم لعان این است که زوج مجدد ادعای خود را بازگو نماید و ۴ مرتبه این جمله عربی را بیان کند《 اشهد بالله انی لمن الصادقین فیما فقلت》 بدین مفهوم که به خدا سوگند می خورم که در دعوی خویش یعنی در رابطه با زنا و فرزند نامشروع ، صادق هستم.

پس از این کار ، این جمله عربی را بازگو کند 《 لعنه الله علی ان کنت من الکاذبین》؛ بدین مفهوم اگر ادعای دروغی کرده باشم خداوند مرا لعنت کند.

از دیگر مراحل مراسم لعان این است که چنانچه زن در برابر حرف های مرد سکوت کند به مفهوم قبوب سخنان او اس و تهمت او را می پذیرد و در این حالت بایسنی مجازات اسلامی که برای او تعیین شده است را تحمل کند.

اما اگر  اتهام وارده به خود را قبول نکند در این شرایط این جمله عربی را در جواب به ادعای زوج بازگو می کند 《 اشهد بالله انه لمن الکاذبین فی مقالته 》؛ بدین مفهوم که به خدا سوگند می خورم که  ادعای زوج کذب می باشد.

پس از این جمله، جمله دیگر عربی را بازگو می کند و با این جمله مراسم به پایان می رسد و آن جمله این است :《 ان  غضب الله علی ان کان من الصادقین اگر ادعای زوج صحیح باشد خداوند مرا لعنت کند.

آثار و احکام وارد بر لعان

همانگونه که می دانید لعان شامل آثار خاصی است و بدین علت احتیاج به اعمال مراحل ذکر شده می باشد. یکی از اساسی ترین و عمده ترین آثار وارد بر اعمال این مراسم، جدایی میان زوج و زوجه و اتمام رابطه زوجیت است.

اگرچه درست است که بعضی شرایط من جمله طلاق و باطل نمودن نکاح منتهی به جدایی میان زوج و زوجه می شود اما تفریق و جدایی که به شکل لعان صورت گیرد ابدی خواهد بود.

بدین مفهوم که اگر دو طرف پس از اعمال این مراسم و تفریق و جدایی، از کار صورت گرفته شده نادم شوند نمی توانند به هیچ عنوان دوباره با همدیگر ازدواج کنند و در این صورت یک مانع همیشگی میان زوج و زوج صورت می گیرد. آثار دیگر تحقق این عمل درباره ارث است. در صورت درستی این مسئله دیگر دو طرف از همدیگر ارث نمی برند و چنانچه  مسئله لعان محرومیت فرزند باشد بدین مفهوم پدر ادعا کند که فرزند به دنیا آمده متعلق به او نیست در این شرایط  و صحت لعان ، افزون بر این که زوج و زوجه از همدیگر ارث نمی برند فرزند به دنیا آمده هم از مرد و همینطور مرد از فرزند ارث نمی برند. مسلما فرزند در هر شرایطی از مادر خود ارث خواهد برد.

شرایط اعمال لعان

لعان به علت آثار و احکامی که در پی دارد در بسیاری از مواقع غیر قابل جبران است. اگرچه باید گفت این مفهوم خود دارای شرایط مختص به خود است که در ادامه به شرح به آن خواهیم پرداخت.

جهت درستی این مسئله و به تبع آن جدایی، زوج بعد از مطرح نمودن دادنامه به طرفیت زوجه با اسم لعان ، دادرسی بعد از ارزیابی و نظارت بر مسئله مورد نظر ، زوج را سوگند می دهد.

به این صورت که زوج بایستی ۴ مرتبه سوگند یاد کند که: به خدا سوگند می خورم که در ادعای خود یعنی فحشا و فرزند نامشروع صادق می باشم و پس از آن دوباره بایستی سوگند بخورد که اگر ادعای کذبی کرده باشد خداوند او را لعنت کند.

بعد از قسم زوج چنانچه زوجه همانطور بر روی حرف خود یعنی فقدان رابطه نامشروع و یا وجود فرزند مشترک و پیوست آن به زوج خود پافشاری و سماجت دارد او هم همانطور بایستی به خدا سوگند بخورد که ادعای زوج کاملا کذب است. پس از آن دو بار قسم بخورد که اگر ادعا زوج صحت داشته باشد خداوند مرا لعنت کند.

بعد از توضیحات ارایه شده بایستی گفت که این مسئله یکی از اقسام تفرق و جدایی میان زوج و زوجه است که حاوی مراسمات ویژه ای است و به سبب آن زوج و زوجه به صورت همیشگی بر همدیگر حرام می شوند.

این مسئله به سبب دعوی مرد در مورد رابطه نامشروع زوجه با شخص دیگری محقق می شود و هم اینکه با به دنیا آمدن فرزند و باور زوج بر اینکه فرزند به دنیا آمده متعلق به او نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×