درخواست ابلاغ رای داور

درخواست ابلاغ رای داور (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

درخواست ابلاغ رای داور

درخواست ابلاغ رای داور:

شاید شما هم تا به حال تجربه عقد قرارداد برای موضوعات مختلف را داشته باشید. در بسیاری از مواقع در هنگام عقد قرارداد، طرفین معامله، در یکی از بندهای قرارداد خود، داوری را مشخص می نمایند. هدف از مشخص نمودن داور در قراردادها این است که، در صورت بروز هر گونه اختلاف بین طرفین معامله، بتوان به او مراجعه کرده تا اختلاف به وجود آمده را برطرف نماید. به همین دلیل آشنایی با نحوه انتخاب داور و درخواست ابلاغ رای داور از موضوعات مهمی است که باید درباره آن اطلاعات کافی داشته باشید. در این مقاله قصد داریم تا به معرفی داور و همچنین فرآیند درخواست ابلاغ رای داور بپردازیم و  توضیحات لازم را به شما عزیزان ارائه دهیم. پس اگر شما هم می خواهید با این موضوعات بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

چه کسی می تواند به عنوان داور انتخاب گردد؟

کسی که به عنوان داور در قراردادها معرفی می شود باید عادل بوده و مورد اعتماد طرفین معامله باشد. به عبارت دیگر، شخصی که مورد رضایت و توافق هر دو طرف معامله باشد و ویژگی هایی همچون عادل بودن را داشته باشد می تواند به عنوان داور انتخاب گردد. داور می تواند یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد. داور می تواند توسط طرفین دعوا و یا از طرف قاضی پرونده انتخاب گردد. هدف از انتخاب داور این است که در صورتی که طرفین معامله به اختلاف برخوردند، بتوانند به او مراجعه کرده و به حکم او عمل نمایند. این کار باعث می شود تا دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه برای حل اختلاف ها کمتر شده و روند حل مشکلات با سرعت بیشتری پیش برود. زیرا در این روش نیاز به طی کردن تشریفات رسمی برای رسیدن به نتیجه مورد نظر نمی باشد. به عبارت دیگر، طرفین قرارداد می توانند بدون واسطه به داور مشخص شده مراجعه نمایند.

نکته ای که در انتخاب داور باید به آن توجه کنید این است که، شما باید شخصی را به عنوان داور مشخص نمایید که از مقررات داوری، آگاهی لازم را داشته باشد. زیرا اگر داور به این قوانین و مقررات آگاه نباشد، روند داوری می تواند بسیاری طاقت فرسا و طولانی شود.

چگونه می توان در قراردادها فردی را به عنوان داور انتخاب نمود؟

داور را می توان در زمان عقد قرارداد و یا حتی در زمان اجرای قرارداد مشخص و انتخاب نمود. برای انتخاب داور می توان دو حالت را متصور شد.

در حالت اول، طرفین، در هنگام عقد قرارداد، شخصی را که مورد توافق و اعتماد آن ها است را به عنوان داور مشخص می نمایند. در این حالت باید مشخصات داور به صورت کامل در بندهای قرارداد ذکر شود. طرفین قرارداد، همچنین می توانند در قرارداد جداگانه ای نیز درباره داور و مشخصات او صحبت نمایند. طرفین قرارداد می توانند بیش از یک فرد را به عنوان داور معرفی کنند. در این صورت باید مشخصات تمامی آن ها به صورت کامل در قرارداد ذکر گردد. بهتر است تعداد داوران انتخابی فرد باشد تا در هنگام تصمیم گیری مشکلی پیش نیاید.

در حالت دوم، دادگاه، با توجه به شرایط پرونده، برای حل موضوع پرونده، آن را به داور ارجاع می دهد. این مورد را داوری اجباری نیز می نامند. زیرا طرفین دعوا هیچ گونه دخالتی در تعیین داور نخواهند داشت.

لازم به ذکر است که در تمامی دعاوی نمی توان به داور مراجعه نمود. مواردی همچون، طلاق، دعواهای مربوط به ورشکستگی و موارد مربوط به امور کیفری قابل ارجاع به داور نمی باشند و باید حتما از طریق دادگاه، مطرح و پیگیری شوند.

فرآیند ابلاغ رای داور:

همان گونه که اشاره شد، داور می تواند توسط طرفین قرارداد و یا از طرف دادگاه انتخاب گردد. اگر داور توسط دادگاه انتخاب شود، زمانی که دادگاه قرار ارجاع به رای داور را صادر نماید، داور و یا داوران موظفند تا حداکثر ظرف بیست روز پس از صدور قرار، رای خود را به دادگاه و یا دفاتر قضایی مربوطه، اعلام و ابلاغ نمایند. رای داور در دفتر دادگاه ثبت می شود و رونوشت آن به طرفین قرارداد ارسال می گردد. حال اگر داور در مدت زمان معین شده، رای خود را تسلیم دادگاه ننماید، درخواست ابلاغ رای داور می تواند ارائه شود.

اگر داور توسط طرفین قرارداد انتخاب شده باشد، در هنگام بروز اختلاف، طرفین می توانند قبل از مراجعه به دادگاه به داور مراجعه نمایند. در این حالت، طرفین از داور می خواهند تا رای خود را در مورد مسئله مورد اختلاف مطرح نماید. در این حالت نیاز به انجام تشریفات خاصی نیست و طرفین می توانند مستقیما به داور مراجعه نمایند. 

پس از ابلاغ رای داور چه باید کرد؟

پس از آن که رای داور به طرفین قرارداد ابلاغ گردید، شخصی که رای به نفع او صادر شده است، باید اجرای رای داور را درخواست نماید تا رای داور اجرا گردد. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که، فردی که رای داور به نفع او صادر شده است، باید حتما طی مدت بیست روز نسبت به اجرای رای و حکم داور اقدام نماید. شخصی که رای داور به برخلاف منافع او صادر شده است نیز، باید حداکثر طی مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ رای، نسبت به اعتراض به رای داور اقدام نماید. لازم به ذکر است که اعتراض شخص معترض، موجب ایجاد توقف در اجرای رای داور نخواهد شد. مگر در مواردی که فرد اعتراض کننده، دلایل قوی و مستدلی برای اعتراض خود داشته باشد.

سخن پایانی:

در این مقاله به تعیین مفهوم داور و نحوه انتخاب او پرداختیم. همچنین در خصوص نحوه ابلاغ رای داور و مراحلی که باید پس از ابلاغ رای داور توسط طرفین قرارداد انجام شوند توضیحات لازم را ذکر نمودیم. آشنایی با این موارد می تواند به شما عزیزان کمک کند تا در صورتی که در هنگام عقد قرارداد نیاز به تعیین داور داشتید بتوانید با آگاهی بیشتری در این زمینه تصمیم گیری نمایید. در صورت وجود هر گونه ابهام و یا سوالی در این زمینه می توانید با ما در ارتباط باشید. از طریق ارتباط با ما می توانید پاسخ سوال های خود را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت نمایید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×