نکات فرجام خواهی

نکات فرجام خواهی (3)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

نکات فرجام خواهی

نکات فرجام خواهی

فرجام خواهی به چه مرحله ای از ایین دادرسی می گویند؟ در مورد مراحل مختلف فرجام چیزی می دانید؟ آیا در مورد تفاوت های میان فرجام خواهی  تجدیدنظر اطلاعی دارید؟ چه کسی می تواند در جریان فرجام خواهی به افراد کمک کند تا جریان پرونده خود را پیش ببرند؟ کدام قانون در مورد فرجام خواهی توضیحات تکمیلی را ارائه داده است؟ وکیل پایه یک دادگستری در مورد پرونده های فرجامی چه می کند؟

فرجام خواهی یکی از مراحل دادرسی به حساب می آید که پس از تجدیدنظر قرار میگیرد. قبل از آنکه بخواهیم در مورد رای فرجامی صحبت کنیم در ابتدا باید به این موضوع اشاره داشته باشیم که تمامی پرونده ها قابلیت فرجام ندارند و تنها برخی از موارد را می توان به مرحله فرجام خواهی وارد کرد و آن را مورد بررسی و تصحیح قرار داد.

هدف از فرجام خواهی آن است که مشخص شود در رای صادر شده در دادگاه ها تمامی تشریفات قانونی را داشته است و با هیچ یک از قوانین و شرعیات اسلامی تعارض نداشته است. از چنین توضیحی به خوبی می توانیم دریابیم که در درخواست فرجامی هدف آن نیست که مشخص شود حق افراد به درستی رعایت شده است یا اصلا حق با چه کسی است، بلکه بحث در مورد ابعاد شکلی رای صادر شده است که باید مشخص شود آیا تمامی چارچوب های قانونی و حقوقی را دارد یا خیر نیاز به اصلاح دارد.

فرجام نیز همانند تجدیدنظر جز مراحل نهایی دادرسی به حساب می آید که بدون ارائه درخواست آن توسط فرد خواهان به مرحله رسیدگی و اجرا در نمی آید و این موضوع برای بسیاری از افراد اهمیت دارد تا بتوانند در مرحله فرجام خواهی برای احقاق حقوق خود  اقدام کنند و به نتایج نسبتا مساعدی دست پیدا کنند.

فرجام خواهی به کدام مرجع قانونی مرتبط است؟

فرجام خواهی نیز همانند بسیاری دیگر از درخواست های قانونی دارای مراجع ذیصلاح برای رسیدگی است و افراد نمی توانند به هر مرجع قانونی که می خواهند دادخواست خود را ارائه دهند. دقت داشته باشید که پس از صدور رای نهایی و حتی بعد از صدور رای تجدیدنظر این امکان بوجود می آید که افراد ارائه درخواست فرجامی خود به دیوان عالی کشور بروند.

در چنین مواردی در دیوان عالی دو حالت پیش می آید که مسلما یکی از ان ها ابرام است و دیگری نقض رای. در مواردی که ابرام صورت گیرد ، شعبه انتخابی دیوان عالی به مسئله رسیدگی می کند و پرونده به دادگاهی که رای را صادر کرده است اعاده می گردد، در حالتی که فرجام مورد پذیرش قرار نگیرد جریان رسیدگی به دادگاه هم عرض با دادگاه صادر کننده رای بدوی ارجاع داده می شود.

دقت داشته باشید که در مورد فرجام خواهی لازم است تا افراد تمامی ادله و مدارکی را که دارند ضمیمه درخواست خود کنند. در هر صورت باید در صورت ادعا اختلال در رای نهایی برای ارائه درخواست فرجامی، مدارک و استنادات کافی داشت.

نکات فرجام خواهی (2)
نکات فرجام خواهی (2)

فرجام خواهی را بیشتر بشناسید.

فرجام خواهی جز مباحثی است که قانونگذار کشور ما بسیار به آن اهمیت داده است و سعی کرده است تا شرایط لازم را برای عموم مردم فراهم کند تا بتوانند د رجریان پرونده هایی که نیاز به فرجام خواهی است از این ظرفیت قانونی استفاده کنند. مسئله مهمی که باید بدانید و به شما توصیه می کنیم اهن را فراموش نکنید آن است که ارائه دادخواست فرجام به عنوان یک روش فوق العاده شکایت به حساب می آید که باید حتما در مهلت زمان قانونی آن صورت گیرد و در غیر این صورت نمی توان انتظار داشت که این امکان مجددا برای افراد فراهم شود.

مهلت زمانی که برای دادخواست فرجامی در نظر گرفته شده است حدود بیست روز پس از صدور رای تجدیدنظر است و در این مدت زمان قانونی افراد باید بتوانند با کمک یک فرد متخصص و حرفه ای برای ارائه درخواست خود به دیوان عالی کشور مراجعه کنند. از آنجایی که در مورد شرایط افراد مقیم در کشورهای خارجی شرایط نسبتا سخت تر است و قانونگذار همانند جریان تجدید نظر خواهی برای آنها مهلت بیشتری را در نظر گرفته است و این افراد حدود دو ماه فرصت دارند تا برای درخواست فرجامی اقدام کنند.

اگر می خواهید درخواست فرجامی ما بر اساس قانون و در چارچوب های حقوقی پیش رود بهتر است یک وکیل حقوقی متخصص را در کنار خود داشته باشید تا به او اعتماد کنید و از توانایی های او در راستای جلوگیری از تضییع حقوق خود استفاده کنید. مسلما کسانی که دارای تجربه کاری بیشتری هستند بهت از دیگران از راه های اصلی و فرعی پیروزی در پرونده های مختلف اطلاع دارند و در چنین موردی می توانیم وکیل حقوقی تهران را به شما پیشنهاد دهیم.

فرجام خواهی و ترتیب رسیدگی به ان بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی

س از وصول پرونده به دیوان عالی کشور، رئیس دیوان یا یکی از معاونان وی پرونده را با رعایت نوبت و ترتیب وصول به یکی از شعب دیوان ارجاع می‌نماید شعبه مرجوع‌الیه به نوبت رسیدگی می‌کند مگر در مواردی که به موجب قانون یا به تشخیص رئیس دیوان عالی کشور،‌ رسیدگی خارج از نوبت ضروری باشد.

پس از ارجاع پرونده نمی‌توان آن را از شعبه مرجوع‌الیه اخذ و به شعبه دیگر ارجاع کرد مگر به تجویز قانون، رعایت مفاد این ماده در مورد رسیدگی کلیه دادگاهها نیز الزامی است. رئیس شعبه، موضوع دادخواست فرجامی را مطالعه و گزارش تهیه می‌کند یا به نوبت، به یکی از اعضای شعبه برای تهیه گزارش ارجاع می‌نماید.

گزارش باید جامع یعنی حاوی جریان ماهیت دعوا و بررسی کامل در اطراف اعتراضات فرجام‌خواه و جهات قانونی مورد رسیدگی فرجامی با ذکر استدلال باشد. رسیدگی در دیوان عالی کشور بدون حضور اصحاب دعوا صورت می‌گیرد مگر در موردی که شعبه رسیدگی‌کننده دیوان، حضور آنان را لازم بداند.

در موقع رسیدگی، عضو ممیز گزارش پرونده و مفاد اوراقی را که لازم است قرائت می‌نماید و طرفین یا وکلاء آنان در صورت حضور می‌توانند با اجازه رئیس شعبه مطالب خود را اظهار نمایند و همچنین نماینده دادستان کل در موارد قانونی نظر خود را اظهار می‌نماید. پس از اقدام طبق مقررات مواد فوق، شعبه رسیدگی‌کننده طبق نظر اکثریت در ابرام یا نقض رای فرجام‌خواسته اتخاذ تصمیم می‌نماید اگر رای مطابق قانون و دلایل موجود در پرونده باشد ضمن ابرام آن، پرونده را به دادگاه صادرکننده اعاده می‌نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonتماس با وکیل پایه یک دادگستری
×