وکیل دستور موقت

وکیل دستور موقت (5)

گروه بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان می آورد

وکیل دستور موقت

 وکیل دستور موقت

وکیل دستور موقت از جمله وکلای پرکار در قانون ایران محسوب می شود. دستور موقت شرایطی در قانون است که در مورد هر پرونده و دعوی در صورت لزوم می توان بهره برد. از این رو می توان گفت که وکیل دستور موقت وکیلی است که باید باید با کلیت قانون در جنبه های مختلف آن آشنا باشد. از طرف دیگر بسیاری معتقد هستند که وکیل دستور موقت به صورت اختصاصی وجود ندارد و عمدتا همان وکیل پرونده می تواند در موقعیت هایی اقدام به درخواست صدور دستور موقت کند. هر دو این دادگاه ها به نوعی درست است. در ادامه می خواهیم بدانیم که وکیل دستور موقت چه کاربردهایی می تواند داشته باشد و بر اساس این کارکردها کدام یک از این دو بینش می تواند درست تر باشد. آیا یک وکیل دستور موقت باید به صورت اختصاصی باشد یا هر وکیلی می تواند در مواقعی که لازم است نقش وکیل دستور موقت را داشته باشد؟ با ما در ادامه همراه باشید.

وکیل دستور موقت چه کارکردی برای ما دارد؟

برای این که بدانیم یک وکیل دستور موقت چه کاربردهایی می تواند داشته باشد و به طور کلی در چه موقعیت هایی می تواند به کار ما بیاید باید ابتدا بدانیم دستور موقت چیست و از چه شرایطی تشکیل شده است. قبل از آن لازم است کمی نگاهمان را به این موضوع وسیع تر کنیم.

در واقع قانون از بخش های مختلفی تشکیل شده است. برخی از این ها موادی هستند که به صورت مستقیم به عنوان چراغ راه مورد استفاده قرار می گیرد اما برخی دیگر ابزارهای قانونی هستند که به دادگاه، دستگاه انتظامی و … این اجازه را می دهد که بتوانند راحت تر و سریع تر به راه حل و جواب برسند. ابزارهایی مانند دستور موقت دقیقا از همین بخش قانون است.

در واقع وکیل دستور موقت کسی است که می داند چه زمانی باید از این ابزار در قانون استفاده کرد. از این رو می تواند در موقعیت های مختلف و جاهای مورد نیاز شرایط استفاده از این ابزار را برای دادگاه فراهم کند.

 به بیان ساده تر اگر بخواهیم بیان کنیم می توانیم این گونه بگوییم که اساسا وکیل دستور موقت به دنبال این است که بداند چه چیزی به نفع موکل اوست. اگر استفاده از ابزاری مانند دستور موقت می تواند به موکل او در جریان پرونده کمک کند سعی می کند کاری کند که شرایط استفاده از این دستور برای دادگاه ایجاد شود. به نوعی سعی می کند قاضی را مجاب می کند که از این ابزار مهم قانونی بهره بگیرد. در واقع شرایط این ابزار قانونی نیز این اجازه را به وکیل دستور موقت می دهد که بتواند با ارائه مدارک و دادخواست و … قاضی را نسبت به صدور این دستور راضی کند. اما مگر شرایط دستور موقت چیست که یک وکیل دستور موقت به این اندازه می تواند کارایی خوبی در این مسیر داشته باشد؟ نظر شما چیست؟ برای فهم این موضوع باید بدانیم که دستور موقت چیست و اساسا در چه موقعیت هایی می توان از آن استفاده کرد؟ در واقع باید بدانیم که دستور موقت در چه شرایطی صادر می شود. این موضوع می تواند ما را سریع تر به کارکرد وکیل دستور موقت برساند. با ما در ادامه همراه باشید. می خواهیم شما را با یکی از بهترین ابزارهای قانونی آشنا کنیم. ابزاری که یک وکیل دستور موقت و یا بسیاری دیگر از وکلا می توانند بر اساس آن موکل خود را در شرایط بهتری از نظر قانونی قرار دهند. این نکته ای است که باید به آن توجه زیادی داشته باشیم. نظر شما چیست؟

دستور موقت چیست؟

تا به این جا به طور تلویحی متوجه شدیم که دستور موقت یک ابزار کاملا قانونی است که در اختیار دادگاه و قاضی قرار دارد. اگر بخواهیم کمی ساده تر و البته قانونی تر بیان کنیم، در قانون دستور موقت را می توان با عناوینی مانند دادرسی سریع نیز مشاهده کرد.

در واقع هر دادرسی و هر دادگاه قواعد خاص خودش را دارد و باید این شرایط فراهم شود تا در نهایت دادگاه با در نظر گرفتن شرایط و مدارک و استدلال های طرفین و برقراری تشریفات لازم دستورات لازم را صادر کند. اما این موضوع می تواند خود به خود در برخی از موارد باعث ایجاد ضرر و زیان برای یکی از طرفین یا هر دو آن ها باشد. به طور مثال قتلی صورت گرفته است و فردی متهم به این قتل در دادگاه حضور دارد. هنوز مدرک معتبری برای اثبات این جرم برای متهم وجود ندارد اما همچنان این فرد مظنون به قتل است. بنابراین علاوه بر این که دادگاه باید نسبت به اثبات جرم این فرد طی جلسات مختلف اقدام کند باید ابزاری داشته باشد تا مانع از فرار این فرد شود. یعنی دادگاه نباید صرفا به این دلیل که مدارک لازم برای اثبات جرم متهم وجود ندارد و هنوز تشریفات قانونی در این زمینه به طور کامل انجام نشده متهم را تا جلسه آینده رها کند. چرا که اگر متهم به واقع مجرم باشد این فرصت فرار را در اختیار دارد که در بین فواصل جلسات دادگاه متواری شود. بنابراین قانون برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقاتی ابزاری را در اختیار دادگاه و قاضی قرار داده است که به نوعی می تواند شبیه به میانبر عمل کند. در واقع دادگاه در مواقعی که صلاح بداند می تواند تشریفات قانونی و دیگر شرایط لازم برای اعلام رای را کنار بگذارد و بنا بر مصلح دستور موقتی را صادر کند تا زمان برای بررسی کامل پرونده و اعلام نظر نهایی وجود داشته باشد و در عین حال امکان ضرر و زیان نیز از بین رود.

در این مثال وکیل دستور موقت با ارائه مدارک و دادخواست بنابر شرایط ایجاد شده و وجود احتمال فرار متهم، از دادگاه می خواهد با صدور دستور موقت بازداشت فرد را صادر کند. بدین ترتیب این فرد به عنوان متهم و مظنون به قتل تا تشکیل دادگاه بعدی و تا اعلام نظر نهایی در بازداشت به سر خواهد برد. حال ممکن است این فرد به واقع قاتل نباشد و در انتها دادگاه به این موضوع واقف شود اما این ابزاری است که صرفا بر اساس مدارک و شواهد و وضعیت موجود کار می کند و دستور موقت هیچ ربطی به دستور و رای نهایی دادگاه ندارد.

به عبارت ساده تر یک وکیل دستور موقت به خوبی می داند که دستور موقت صرفا بر اساس شرایط حال صادر شده است و هیچ گونه ارتباطی بین دستور موقت و رای نهایی وجود ندارد. این نکته ای است که بارها از وکیل دستور موقت پرسیده می شود. بنابراین اگر شما در موقعیتی قرار دارید که دستور موقت به ظاهر بر علیه شما باشد نمی خواهد نگرانی بابت دستور نهایی داشته باشید. به هر حال تا زمانی که همه موارد بررسی نشود و شرایط و تشریفات قانونی ایجاد نشود عملا نمی توان حدسی در مورد رای نهایی دادگاه داشت.

مشاوره حقوقی با وکیل دستور موقت

وکیل دستور موقت توانایی ارائه مشاوره حقوقی را همانند بسیاری دیگر از وکلای پایه یک دادگستری دارد و می توان به راحتی از طریق لوازمی همچون گوشی های هوشمند و برنامه های چت و تلفن همراه به راحتی این مسائل را پیگیری کرد تا به نتایج نسبتا خوبی دست پیدا کرد. وکیل دستور موقت از طریق دو روشی که به معرفی آنها می پردازیم خدمات مشاوره ای را ارائه می دهد که به افراد توصیه می کنیم این روش ها را مورد شناسایی قرار دهند تا بتوانند یکی از این موارد را که با شرایط خود متناسب است را برای استفاده از خدمات مشاوره ای وکیل دستور موقت انتخاب کنند.

اولین و راحتترین روشی برای مشاوره حقوقی با وکیل دستور موقت آن است که به راحتی به دفتر وکالت این وکیل حرفه ای مراجعه کرد و سوالات حقوقی خود را مطرح کرد. پرونده هایی که دارای شرایط نسبتا پیچیده ای هستند و به راحتی نمی توان از طریق روش های غیر حضوری آنها را مورد بررسی قرار داد در جریان جلسات حضوری و مراجعه به دفتر وکالت بسیار بهتر مورد بررسی قرار می گیرد و دارای نتیجه می گردند.

وکیل دستور موقت را می توان به راحتی از طریق تلفن های همراه و اینترنت نیز پیدا کرد و سوالات خود را از او پرسید اما دقت داشته باشید که امروزه تعداد سودجویان و متقلبان بسیار بیشتر از قبل شده است .و به همین علت کاملا طبیعی است که جریان دادرسی پرونده هایی را که دارای حساسیت هستند را بهتر است به هر وکیلی واگذار نکرد. شما باید در ابتدا از صحت وکالت و توانایی هالی وکیل مورد نظرتان اطلاع کسب کنید و سپس به سراغ حل جریان پرونده بروید. برخی از افراد بدون داشتن هیچگونه مدرکی وارد جریانات مختلف می گردند و باعث به هدر رفتن زمان و هزینه افراد می گردند.

هزینه مشاوره حقوقی غیر حضوری با وکیل دستور موقت بسیار کمتر از مسائل حضوری است و همین موضوع باعث می شود تا افراد بتوانند به راحتی سوالات خود را بپرسند و دیگر نگرانی بایت هزینه و مسافت طولانی که باید طی کنند نداشته باشند. وکیل دستور موقت یکی از ان دسته وکلایی است که سالهای زیادی در زمینه پرونده های مربوط به این حوزه کار کرده است و به فعالیت پرداخته است و همین موضوع باعث شده است تا از تمامی اطلاعات و دانش حقوقی آگاهی داشته باشد و بتواند آنها را با زبانی ساده به مراجعان خود نز انتقال دهد.

همه افراد می توانند برای استفاده از خدمات مشاوره حقوقی به وکیل دستور موقت مراجعه کنند و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. اگر شما نیز جزء آن دسته از کسانی هستید که می خواهید از خدمات مشاوره ای وکیل دستور موقت استفاده کنید به راحتی می توانید با گروه وکلای پارسا تماس بگیرید تا شما را در این زمینه یاری کنند و تمامی اطلاعات لازم را به شما انتقال دهند و بهترین وکیل دستور موقت را به شما معرفی کنند.

وکیل دستور موقت و نگاهی تخصصی تر به مسئله دستور دستور موقت

بیایید حال از دید یک وکیل دستور موقت به این ابزار نگاه کنیم. یعنی بیایید با هم کمی تخصصی تر با دستور موقت و کارکرد وکیل دستور موقت آشنا شویم. تا به این جا دانستیم که اساسا دستور موقت چیست و چه ضرورتی می تواند داشته باشد. همچنین در ابتدای این مقاله بیان کردیم که دستور موقت یک ابزار قانونی و قابل استفاده در تمامی دعوی ها و پرونده ها می باشد. اما این بدین معنی نیست که شما در هر لحظه و هر شرایطی می توانید اقدام به درخواست دستور موقت کنید. یک وکیل دستور موقت به خوبی می داند که برای صدور دستور موقت لازم است شرایطی ایجاد شود و مادامی که وکیل دستور موقت این شرایط را ایجاد نکند عملا دادگاه با درخواست صدور دستور موقت مخالفت خواهد کرد. چرا که دستور موقت بدون هیچ تشریفات قانونی و بدون بررسی موارد قانونی صادر می شود. از این رو می تواند اشتباهات فراوانی داشته باشد و اساسا هدف آن تنها جلوگیری از ایجاد یک ضرر است. بنابراین باید به این نکته توجه داشت که دادگاه و قاضی به سادگی تن به این کار نمی دهند و علاقه ای نیز به آن ندارند. بنابراین اولین نکته ای که باید به آن برداریم این است که بدانیم در چه شرایطی امکان صدور دستور موقت وجود دارد؟ وکیل دستور موقت به آن پاسخ می دهد.

شرایط صدور دستور موقت

اما برای این که یک دستور موقت صادر شود دو ویژگی یا دو شرط اساسی وجود دارد. بهتر است اینگونه بیان کنیم که در دو حالت امکان صدور دستور موقت وجود دارد.

پرونده و دعوی هایی که نیاز به تعیین تکلیف فوری دارند و در صورت صبر احتمال بروز ضرر و زیان وجود خواهد داشت. در شرایطی که اشکالی در اجرای احکام ایجاد شده باشد. همچنین در صورتی که اشکالی در روند ثبت اسناد لازم الثبت ایجاد شده باشد دادگاه اقدام به صدور دستور موقت می کند.

ما در این جا با دو حالت اساسی صدور دستور موقت آشنا شدیم. قبل از آن که بخواهیم به ادامه مطلب بپردازیم یک بار دیگر به سوالی که در ابتدای متن مطرح کردیم باز کردیم. به نظر شما وکیل دستور موقت یک وکیل اختصاصی است و یا این که در یک پرونده بنا بر شرایط ایجاد شده هر وکیلی می تواند در نقش یک وکیل دستور موقت ظاهر شود؟

بنابر شرایط توضیح داده شده می توان گفت که تقریبا هر دو این موارد می تواند درست باشد. طی دادرسی یک پرونده ممکن است شرایط فوری ایجاد شود و یا ذاتا یک پرونده باید به صورت فوری مورد بررسی قرار گیرد. در این حالت وکیل مربوطه می تواند با اشرافیت به موضوع دستور موقت دستوراتی لازم را از دادگاه بگیرد.

اما در شرایط دوم که در موقعیت اجرای حکم یا در مورد ثبت اسناد لازم الاجرا از همان ابتدا مشخص است که راهکاری جز گرفتن دستور موقت از دادگاه وجود ندارد می توان به صورت اختصاصی سراغ یک وکیل دستور موقت رفت. در این شرایط وکیل دارای تجربه و تخصص در این حوزه است و می داند که باید چگونه از این ابزار بهره ببرد و چگونه در سریع ترین زمان ممکن این دستور را از دادگاه بگیرد.

بنابراین همانطور که می بینیم هر دو بینش در مورد وکیل دستور موقت می تواند درست باشد و این نیاز شماست که مشخص می کند باید از سراغ کدام وکیل در حوزه دستور موقت یا همان دادرسی فوری بروید. در ادامه متن همراه ما باشید هنوز کارمان تمام نشده است!

مبهم بودن شرایط دستور موقت، ابزار وکیل دستور موقت

گاهی یک اشتباه می تواند موقعیت فوق العاده ای در اختیار ما قرار دهد. در قانون برای استفاده از ابزار دستور فوری شرایط خاصی تعریف نشده است و به شرایط کلی و انتزاعی بسنده شده است. یعنی تنها گفته شده است در امور فوری و یا در صورتی که در اجرای احکام اشکالی ایجاد شود دادگاه و قاضی می تواند نسبت به صدور دستور موقت اقدام کند.

اما سوالی که ایجاد می شود این است که اساسا فوری بودن یک دعوی یا یک پرونده چگونه تعیین می شود؟ این یک مفهوم کاملا گسترده است و می توان به شکل های مختلف آن را تعریف کرد. در واقع از دید همه افرادی که درگیر هر نوع پرونده ای هستند، پرونده و دعاوی آن ها فوری محسوب می شود. اما آیا دادگاه یا قاضی چنین نظری دارند؟ مسلما خیر.

حال سوال این است که دادگاه چگونه این مفهوم کلی را تعریف می کند و بر اساس آن اقدام به صدور دستور فوری می کند؟ در برخی از مواقع قانون گذار تصمیم را به خود قاضی واگذار کرده است. یعنی دست قاضی در استفاده از برخی ابزارها و مواد قانونی کاملا باز است و می تواند بر اساس شرایط مختلف از آنها استفاده کند و یا آن ها را کنار بگذارد. بنابراین اگر بخواهیم ساده تر بیان کنیم این قاضی دادگاه است که تصمیم می گیرد که چه پرونده ای فوری است و در چه موقعیتی نیاز به صدور دستور موقت وجود دارد. اینجاست که مهمترین کارکرد وکیل دستور موقت خودش را نشان می دهد.

در واقع وکیل دستور موقت کسی است که باید بتواند بر اساس شرایط موکل خود و بر اساس ویژگی های پرونده به نوعی قاضی را قانع کند که فوریتی برای این پرونده وجود دارد و باید این پرونده در سریع ترین زمان ممکن به یک نتیجه موقت یا همان دستور موقت برسد تا از احتمال بروز هر نوع ضرری جلوگیری شود. اینجاست که گفته می شود مبهم بودن یک قانون می تواند مهمترین ابزار در اختیار وکلا باشد. این موقعیتی است که وکیل دستور موقت به خوبی از آن می تواند بهره ببرد. البته این استفاده نیاز به یک تجربه خاص و نسبتا طولانی دارد. زیرا قاضی اگر بداند وکیل دستور موقت به صورت عمد در صدد گرفتن دستور موقت است عملا از صدور آن امتناع می کند. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشت.

قانون آیین دادرسی مدنی در مورد دستور موقت چه می گوید؟

وکیل دستور موقت با تمامی قوانین مربوط به آیین دادرسی مدنی در مورد دستور موقت اطلاع دارد و میتواند آنها را به موکلان خود نیز ارائه دهد. به چند مورد از مسائلی که در قانون آیین دادرسی مدنی در مورد دستور موقت به آنها اشاره شده است اشاره می کنیم:

در اموری که تعیین تکلیف آن فوریت دارد، دادگاه به درخواست ذی‌نفع برابر مواد زیر دستور موقت صادر می‌نماید. چنانچه اصل دعوا در دادگاهی مطرح باشد مرجع درخواست دستور موقت، همان دادگاه خواهد بود و در غیر این صورت مرجع درخواست، دادگاهی می‌باشد که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد.

هرگاه موضوع درخواست دستور موقت، در مقر دادگاه غیر از دادگاههای یاد شده در ماده قبل باشد، درخواست دستور موقت از آن دادگاه به عمل می‌آید، اگرچه صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را نداشته باشد.

 درخواست دستور موقت ممکن است کتبی یا شفاهی باشد. درخواست شفاهی در صورت‌مجلس قید و به امضای درخواست‌کننده می‌رسد.  برای رسیدگی به امور فوری، دادگاه روز و ساعت مناسبی را تعیین و طرفین را به دادگاه دعوت می‌نماید. در مواردی که فوریت کار اقتضاء کند می‌توان بدون تعیین وقت و دعوت از طرفین و حتی در اوقات تعطیل و یا در غیر محل دادگاه به امور یادشده رسیدگی نمود.

تشخیص فوری بودن موضوع درخواست با دادگاهی می‌باشد که صلاحیت رسیدگی به درخواست را دارد. دستور موقت ممکن است دایر بر توقیف مال یا انجام عمل و یا منع از امری باشد.

پس از صدور دستور موقت در صورتی که از قبل اقامه دعوا نشده باشد، درخواست‌کننده باید حداکثر ظرف بیست روز از تاریخ صدور دستور، به منظور اثبات دعوای خود به دادگاه صالح مراجعه و دادخواست خود را تقدیم و گواهی آن را به دادگاهی که دستور موقت صادر کرده تسلیم نماید. در غیر این صورت دادگاه صادر کننده دستور موقت به درخواست طرف، از آن رفع اثر خواهد کرد.

دادگاه مکلف است برای جبران خسارت احتمالی که از دستور موقت حاصل می‌شود از خواهان تأمین مناسبی اخذ نماید. در این صورت صدور دستور موقت منوط به سپردن تامین می‌باشد.

هرگاه جهتی که موجب دستور موقت شده است مرتفع شود، دادگاه صادر کننده دستور موقت آن را لغو می‌نماید و اگر اصل دعوا در دادگاه مطرح باشد، دادگاه رسیدگی‌کننده، دستور را لغو خواهد نمود.

قبول یا رد درخواست دستور موقت مستقلاً قابل‌اعتراض و تجدیدنظر و فرجام نیست. لکن متقاضی می‌تواند ضمن تقاضای تجدیدنظر به اصل رأی نسبت به آن نیز اعتراض و درخواست رسیدگی نماید.ولی در هر حال رد یا قبول درخواست دستور موقت قابل رسیدگی فرجامی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با وکیل پایه یک دادگستری
×